0 0
Gyoza’s met Italiaanse twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
250 gram Rundergehakt
Bosje Verse Italiaanse kruiden Peterselie,basilicum, tijm
2 eetlepels Pesto
naar smaak zout en peper Niet te zuinig
1 theelepel Chili poeder
1 Sjalot
1 stengel Bleekselderij
3 kleine Wortel
Extra
Pakje Gyoza vellen (10 cm)
Klein bakje Pesto
Olijfolie
1 Lente ui
3 eetlepels Maizena
sap van paar partjes Limoen sap
Zonnebloem olie

Gyoza’s met Italiaanse twist

Roosjes van gyoza vellen

Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Gyoza’s met Italiaanse twist.

Hadden we laatst tulpen pasta , vandaag gyoza’s in de vorm van een roosje. Niet gewone maar gyoza’s met Italiaanse twist. Gyoza’s maken is niet heel ingewikkeld, je moet het gewoon een keer gedaan hebben, net als veel andere dingen:)

Japanse gyoza’s kun je vullen met al je favoriete smaken, net als de Chinese dumpling. Het Japanse deeg is ietsje dunner dan de Chinese gyoza vellen maar het verschil is minimaal. Beide kun je gebruiken.
De vulling van vandaag heeft een Italiaanse twist, gehakt met Italiaanse kruiden ,wortel, bleekselderij en een grote schep groene pesto.
Het vouwen van deze beauties is heel simpel, kijk maar even naar het Reels filmpje. Dit wel eentje met pompoen vulling. Maar zeker weten deze pompoen gyoza’s zijn werkelijk geweldig.

Je koopt de gyoza vellen bij de toko, ze zijn altijd ingevroren. Een handige manier van ontdooien is met verpakking en al een half uur in een bakje water te leggen.
Het lekkere van deze hapjes is dat je voor het stomen ze even in de pan aanbakt. Je krijgt dan een lekker krokant korstje.

Steps

1
Done
10 minuten

Vulling

Snijd de sjalot, bleekselderij en wortel zo fijn mogelijk.
Snijd de verse kruiden.
Meng deze door het gehakt. Breng op smaak met zout, peper, chilipoeder en 2 eetlepels pesto.

2
Done
5 minuten

Deeglapje

Leg 3 velletjes overlappend naast elkaar.
Smeer lichtjes in met water.
Neem de vulling en leg in het midden over de vellen.( kijk even naar het Reels filmpje dan snap je wat we bedoelen)
Vouw deze dicht en druk ietsje aan.
Rol van links naar rechts de lapjes op, en zo ontstaat de vorm van een roos.

3
Done
5 minuten

Bakken

Dep de onderkant van de roos in beetje maizena.
Bak ze enkele minuten in klein beetje zonnebloemolie. Haal uit de pan.

4
Done
10 minuten

Stomen

Heb je een stoommandje, vul dan een bodem van een pan met klein beetje kokend water. Zet de gyoza in het mandje, welke je in de pan zet (met dekseltje).
Laat dit nu stomen (pan inclusief deksel erop) voor 10 minuten.
* Heb je geen stoommandje, dan zet de de gyoza zonder mandje in de pan met beetje water. Deksel erop en 10 minuten stomen.
Beide is goed.

5
Done

Serveren

Serveer met wat lente-ui erover, en sausje van pesto aangelengd met extra olijfolie. Wat frisse limoensap erover is lekker.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Wafels met aardbeien en chocolade
previous
Wafels met aardbeien en chocolade
next
Open lasagne
Wafels met aardbeien en chocolade
previous
Wafels met aardbeien en chocolade
next
Open lasagne

Add Your Comment