Ingredients
-
Vulling
-
250 gram Rundergehakt
-
Bosje Verse Italiaanse kruidenPeterselie,basilicum, tijm
-
2 eetlepels Pesto
-
naar smaak zout en peperNiet te zuinig
-
1 theelepel Chili poeder
-
1 Sjalot
-
1 stengel Bleekselderij
-
3 kleine Wortel
-
Extra
-
Pakje Gyoza vellen (10 cm)
-
Klein bakje Pesto
-
Olijfolie
-
1 Lente ui
-
3 eetlepels Maizena
-
sap van paar partjes Limoen sap
-
Zonnebloem olie
Directions
Rozen gyoza’s met Italiaanse twist.
Hadden we laatst tulpen pasta , vandaag gyoza’s in de vorm van een roosje. Gyoza’s maken is niet heel ingewikkeld, je moet het gewoon een keer gedaan hebben, net als veel andere dingen:)
Japanse gyoza’s kun je vullen met al je favoriete smaken, net als de Chinese dumpling. Het Japanse deeg is ietsje dunner dan de Chinese gyoza vellen maar het verschil is minimaal. Beide kun je gebruiken.
De vulling van vandaag heeft een Italiaanse twist, gehakt met Italiaanse kruiden ,wortel, bleekselderij en een grote schep groene pesto.
Het vouwen van deze beauties is heel simpel, kijk maar even naar het Reels filmpje.
Je koopt de gyoza vellen bij de toko, ze zijn altijd ingevroren. Een handige manier van ontdooien is met verpakking en al een half uur in een bakje water te leggen.
Het lekkere van deze hapjes is dat je voor het stomen ze even in de pan aanbakt. Je krijgt dan een lekker krokant korstje.
Steps
1
Done
10 minuten
|
VullingSnijd de sjalot, bleekselderij en wortel zo fijn mogelijk. |
2
Done
5 minuten
|
DeeglapjeLeg 3 velletjes overlappend naast elkaar. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenDep de onderkant van de roos in beetje maizena. |
4
Done
10 minuten
|
StomenHeb je een stoommandje, vul dan een bodem van een pan met klein beetje kokend water. Zet de gyoza in het mandje, welke je in de pan zet (met dekseltje). |
5
Done
|
ServerenServeer met wat lente-ui erover, en sausje van pesto aangelengd met extra olijfolie. Wat frisse limoensap erover is lekker. |