0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
400 gr Zelfrijzend bakmeel je kunt ook patentbloem met 20 gram bakpoeder gebruiken
150 gr Fijne kristalsuiker
200 gr Boter
4 eieren 3 voor in het deeg
Een snufje Zout
1 citroen Citroen rasp
De vulling
400 gr Bevroren fruit Ik heb 200 gram bevroren blauwe bessen gebruikt en 200 gemengd roodfruit.
2 handjes Amandelen
1 el honing
2 a 3 el Aardbeienjam
2 el Paneermeel
Halloween Crostata

Halloween Crostata

Lekker griezelen op Halloween!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • De vulling

Directions

Share

Halloween crostata!

Deze Halloween crostata ziet er toch fantastisch uit!!

Deze heerlijke taart had ik (Mariëlla) vorig jaar ook gemaakt met het griezelfeest op 31 oktober maar deze was verloren gegaan toen wij de website hebben omgezet in een nieuwe versie. Reden om deze nog een keer te maken en dat was helemaal geen straf.

Gelukkig was het deeg gemaakt met ons basis recept voor crostata’s en de vullingen kun je heel gemakkelijk bedenken. Dit keer heb ik voor een donkere vulling gekozen van voornamelijk blauwe bessen en nog wat rood fruit en gehakte amandelen! Op de bodem zit nog een aardbeien jam en al deze smaken samen zijn werkelijk top!

Een orginele crostata heeft een raster op de bovenkant maar deze versie een griezel gezichtje. Ik vind hem eigenlijk nog best schattig haha!

Maak deze crostata op 31 oktober om nog een beetje een Halloween gevoel te krijgen dit jaar!

Steps

1
Done
10 minuten

Deeg maken

Doe het zelfrijzend bakmeel, de boter, suiker en een snuf zout in een mixer tot je een kruimelig deegje hebt.
Voeg daarna de 3 eieren en het rasp van de citroen toe. Kneed of mix met de keukenmachine tot je een samenhangend deeg hebt.
Maak een bal van en sla wat plat en leg deze ongeveeer 45 minuten in de koelkast.

2
Done
5 minuten

Vulling maken

Haal het bevroren fruit uit de vriezer en doe dit in een pannetje met dikke bodem.
Voeg het scheutje honing toe en meng voor ongeveer 5 minuten. Het fruit is dan warm en een beetje aan het indikken.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3
Done
10 minuten

Taart maken

Haal het deeg uit de koeling en verdeel in 2 delen.
Pak en stuk en rol het uit tot ongeveer 1 cm dik.
Vet een grote vorm in en leg het deeg op de bodem van de vorm.
Zorg dat alle randjes ook mooi dik zijn en dat het een mooi gelijke bodem is. Pak eventueel wat extra deeg van het andere deel.
Leg wat panneermeel of eventueel amandelmeel op de bodem van de taart. Zo voorkom je dat de vulling helemaal in het deeg gaat trekken.
Smeer dan de jam uit op de bodem van de taart en voeg daarna de vulling toe.
Rol het 2e deel van het deeg uit.
Maak een grappig poppetje in het deeg en leg hem heel voorzichtig op de vulling van de taart.
Dit gaat het makkelijkst met een groot mes of met zijn tweetjes.

4
Done
40 minuten

Oven

Smeer nog een eitje over de taart en stop de taart voor 40 minuten in de oven op 180 graden.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Feest taart
previous
Feest taart met Italiaanse meringue botercreme
Pumpkinspice latte
next
Pumpkin spice latte
Feest taart
previous
Feest taart met Italiaanse meringue botercreme
Pumpkinspice latte
next
Pumpkin spice latte

Add Your Comment