Ingredients
-
Deeg
-
400 gr Zelfrijzend bakmeelje kunt ook patentbloem met 20 gram bakpoeder gebruiken
-
150 gr Fijne kristalsuiker
-
200 gr Boter
-
4 eieren3 voor in het deeg
-
Een snufje Zout
-
1 citroen Citroen rasp
-
De vulling
-
400 gr Bevroren fruitIk heb 200 gram bevroren blauwe bessen gebruikt en 200 gemengd roodfruit.
-
2 handjes Amandelen
-
1 el honing
-
2 a 3 el Aardbeienjam
-
2 el Paneermeel
Directions
Halloween crostata!
Deze Halloween crostata ziet er toch fantastisch uit!!
Deze heerlijke taart had ik (Mariëlla) vorig jaar ook gemaakt met het griezelfeest op 31 oktober maar deze was verloren gegaan toen wij de website hebben omgezet in een nieuwe versie. Reden om deze nog een keer te maken en dat was helemaal geen straf.
Gelukkig was het deeg gemaakt met ons basis recept voor crostata’s en de vullingen kun je heel gemakkelijk bedenken. Dit keer heb ik voor een donkere vulling gekozen van voornamelijk blauwe bessen en nog wat rood fruit en gehakte amandelen! Op de bodem zit nog een aardbeien jam en al deze smaken samen zijn werkelijk top!
Een orginele crostata heeft een raster op de bovenkant maar deze versie een griezel gezichtje. Ik vind hem eigenlijk nog best schattig haha!
Maak deze crostata op 31 oktober om nog een beetje een Halloween gevoel te krijgen dit jaar!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Deeg makenDoe het zelfrijzend bakmeel, de boter, suiker en een snuf zout in een mixer tot je een kruimelig deegje hebt. |
2
Done
5 minuten
|
Vulling makenHaal het bevroren fruit uit de vriezer en doe dit in een pannetje met dikke bodem. Verwarm de oven voor op 180 graden. |
3
Done
10 minuten
|
Taart makenHaal het deeg uit de koeling en verdeel in 2 delen. |
4
Done
40 minuten
|
OvenSmeer nog een eitje over de taart en stop de taart voor 40 minuten in de oven op 180 graden. |