0 0
Halloween spinnen koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
160 gram Boter
225 gram Bloem
1 Ei
100 gram Fijne kristalsuiker
1 snuf Zout
Een handje Maltesers
30 gram Pure chocolade

Halloween spinnen koekjes

Griezelige koekjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Halloween spinnen koekjes!

Het is alweer bijna Halloween en de Halloween recepten vliegen je om de oren. In Nederland vieren we dit niet erg uitgebreid maar in Amerika is het altijd een groot feest. Wij vinden het heerlijk om hier aandacht aan te besteden en daarom maken we elk jaar weer een aantal nieuwe Halloween recepten.

Deze Halloween spinnen koekjes in de vorm van spinnetjes passen perfect bij deze feestdag. Ze zijn ook nog eens enorm makkelijk te maken. Het deegje heb je binnen 10 minuten gemaakt en de rondje koekjes hoeven ook maar 15 minuten in de oven. Ze zijn dus ideaal om op Halloween nog even snel te bakken. Het versieren van de spinnetjes is een leuke activiteit met je kindjes, maar ook leuk om zelf te doen.

Halloween

Halloween is afgeleid van Hallows Eve. De avond voor Allerheiligen. Het is een Keltische traditie die door afstammelingen van de heidense Kelten werd meegenomen naar Amerika. In de middeleeuwen dacht men dat op deze dag de doden zouden opstaan uit het vage vuur en aarde zouden komen spoken. De Kelten probeerden deze geesten dan ook snel te verjagen door s’avonds zich te verkleedden als spoken. Ze staken knolrapen aan en zetten voedsel bij de graven op kerkhof om de doden daar te houden.

Wil je meer Halloween inspiratie? Neem snel een kijkje bij deze Halloween mini pizza of deze Halloween Crostata.

Steps

1
Done
5 minuten

Deeg maken

Doe alle ingrediënten in een kom en kneed of mix tot een mooi samenhangende deeg.
Verwarm de oven voor tot 180 graden.

2
Done
5 minuten

Rollen

Vorm de koekjes in rondjes.
Ik heb 45 gram per koekje gebruikt.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze iets plat.
Met een Malteser kun je alvast een kuiltje drukken in het deegje, zodat het snoepje straks goed in het koekjes blijft liggen. (Let op, bak de Maltesers niet mee!)
Stop de koekjes in de oven op 180 graden voor 15 minuten.

3
Done
5 minuten

Chocolade smelten

Smelt de chocolade 'au bain marie' en giet deze in een plastic zakje.
Zorg dat je alles in een hoekje giet en knip een mini gaatje in het hoekje van het zakje.
Hier kun je dan gemakkelijk de pootjes mee spuiten.

4
Done
10 minuten

Afkoelen en versieren

Laat de koekjes, nadat ze in de oven zijn geweest even afkoelen.
Daarna kun je ze versieren.
Spuit een beetje chocolde in het kuiltje, zodat de malteser blijft zitten.
Spuit er daarna 8 pootjes op.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Geroosterde pompoen met burrata
previous
Geroosterde pompoen met burrata
Pompoen curry
next
Pompoen courgette curry
Geroosterde pompoen met burrata
previous
Geroosterde pompoen met burrata
Pompoen curry
next
Pompoen courgette curry

Add Your Comment