Ingredients
-
160 gram Boter
-
225 gram Bloem
-
1 Ei
-
100 gram Fijne kristalsuiker
-
1 snuf Zout
-
Een handje Maltesers
-
30 gram Pure chocolade
Directions
Halloween spinnen koekjes!
Het is alweer bijna Halloween en de Halloween recepten vliegen je om de oren. In Nederland vieren we dit niet erg uitgebreid maar in Amerika is het altijd een groot feest. Wij vinden het heerlijk om hier aandacht aan te besteden en daarom maken we elk jaar weer een aantal nieuwe Halloween recepten.
Deze Halloween spinnen koekjes in de vorm van spinnetjes passen perfect bij deze feestdag. Ze zijn ook nog eens enorm makkelijk te maken. Het deegje heb je binnen 10 minuten gemaakt en de rondje koekjes hoeven ook maar 15 minuten in de oven. Ze zijn dus ideaal om op Halloween nog even snel te bakken. Het versieren van de spinnetjes is een leuke activiteit met je kindjes, maar ook leuk om zelf te doen.
Halloween
Halloween is afgeleid van Hallows Eve. De avond voor Allerheiligen. Het is een Keltische traditie die door afstammelingen van de heidense Kelten werd meegenomen naar Amerika. In de middeleeuwen dacht men dat op deze dag de doden zouden opstaan uit het vage vuur en aarde zouden komen spoken. De Kelten probeerden deze geesten dan ook snel te verjagen door s’avonds zich te verkleedden als spoken. Ze staken knolrapen aan en zetten voedsel bij de graven op kerkhof om de doden daar te houden.
Wil je meer Halloween inspiratie? Neem snel een kijkje bij deze Halloween mini pizza of deze Halloween Crostata.
Steps
1
Done
5 minuten
|
Deeg makenDoe alle ingrediënten in een kom en kneed of mix tot een mooi samenhangende deeg. |
2
Done
5 minuten
|
RollenVorm de koekjes in rondjes. |
3
Done
5 minuten
|
Chocolade smeltenSmelt de chocolade 'au bain marie' en giet deze in een plastic zakje. |
4
Done
10 minuten
|
Afkoelen en versierenLaat de koekjes, nadat ze in de oven zijn geweest even afkoelen. Eetsmakelijk! |