Ingredients
-
1 zakje haricots verts
-
6 plakjes parmaham
Directions
Haricot verts in parmaham!
Hoe ziet jouw ideale avondje eruit? Wij gaan vaak voor gourmet. Altijd een gezellige bezigheid waarmee lekker lang aan tafel zit. Iedereen zijn eigen pannetje en dat is wel zo fijn. Zeker wanneer één van je gasten bijvoorbeeld een allergie heeft of liever vegan of vega eet. Je zoekt dan naar heerlijke hapjes.
Deze lekkere haricot verts in parmham kun je vaker eten dan alleen met kerst! Bijvoorbeeld als bijgerechtje tijdens een gourmet avondje of op de BBQ!
Ze zijn namelijk super gemakkelijk om te maken en ze zien er feestelijk uit. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat ze in de smaak vallen met kerst!
Kook de boontjes eerst wel even gaar. Harde haricot verts in parmaham zijn niet lekker, zelfs niet met de ham.
Daarna weer lekker aanbakken op de plaat zodat de ham ook wat krokant wordt! Heerlijk!
Op zoek naar nog meer lekkere hapjes voor de een avondje gourmetten. Wij hebben vijf heerlijke Italiaanse gourmet recepten
Wat zijn haricot verts?
Haricots verts, ook wel bekend als Franse sperziebonen, zijn slanke, knapperige peulen van de groene boon. Met een verfijndere smaak en textuur dan gewone sperziebonen, zijn ze geliefd in de culinaire wereld. Deze langwerpige bonen worden vaak gestoomd, geblancheerd of geroerbakt om hun frisheid te behouden. Rijk aan voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en K, dragen haricots verts bij aan een gezond dieet. Ze zijn veelzijdig in verschillende gerechten, van salades tot bijgerechten. De elegantie en subtiele smaak van haricots verts maken ze een favoriete keuze voor fijnproevers die op zoek zijn naar verfijning op hun bord.
Steps
1
Done
2 minuten
|
DopjesDop de topjes van de boontjes. |
2
Done
10 minuten
|
KokenLaat de boontjes koken tot dat ze zo goed als gaar zijn. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. |
3
Done
2 minuten
|
HamPak een aantal boontjes bij elkaar en rol er wat parma ham om heen. Klaar om te gebruiken op de BBQ of gourmet! |