0 0
Hartige pompoen en spruitjes taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1/2 Hokkaido pompoen
200 gram Spruitjes
Scheut Olijfolie
Scheutje balsamico crema
Naar smaak zout en peper
Of 6 plakjes Rol bladerdeeg
3 eieren
80 gram Geitenkaas
150 ml Slagroom
Handje Walnoten

Hartige pompoen en spruitjes taart

De lekkerste groenten gaan in een hartige taart

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Hartige pompoen en spruitjes taart!

De meeste recept ideeën ontstaan wanneer we kijken naar wat we nog over hebben in de koelkast. Dit keer een halve pompoen en een zakje spruitjes. In de vriezer lag nog bladerdeeg en eieren en room hebben we standaard in huis. Drie keer raden wat het is geworden? Een hartige pompoen en spruitjes taart! Hier een filmpje.

Hartige taart is sowieso altijd een favoriet bij ons. Het is vrij eenvoudig om te maken en je kunt er alle smaken in kwijt. Voor extra smaak hebben we de pompoen, en niet zomaar een pompoen, maar de prachtige oranje Hokkaido gebruikt . Voor nog meer smaak hebben de pompoen even een geroosterd samen met de spruitjes. Lekker met een scheut balsamico azijn en olijfolie. Het roosteren van groente geeft in onze ogen altijd een extra smaakje. In een hartige taart willen we altijd kaas. Vandaag de beurt aan zachte geitenkaas en om het geheel compleet te maken hebben we walnoten toegevoegd.

Ben jij ook zo fan van een hartige taart, plaat taart of een lekkere quiche? Hier nog een paar tips:

Je kunt natuurlijk zelf het deeg maken maar gelukkig in elke supermarkt vind je kant en klaar deeg voor hartige taart en quiche. Voor een hartige taart gebruiken wij vaak bladerdeeg. Het is handig om altijd wat gaatjes in de bodem te prikken met een vork zodat je zeker weet dat de bodem goed gaard.

Wil je je taart weer opwarmen bedek deze dan altijd met wat folie anders verbrand de bovenkant. Heb je te veel gemaakt vries dan kleine puntjes in zodat je nooit iets hoofd weg te gooien. Verder blijft het zo’n twee dagen goed in de koelkast.

Probeer ook al eens onze heerlijke hartige taart met snijbiet, hartige taart met courgette en pompoen. Plaattaart met raapstelen en courgette, plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of plaatpizza met aubergine en courgette. Genoeg keuze voor snelle heerlijke gerechten!

Steps

1
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
5 minuten

Pompoen spruitjes

Snijd een halve pompoen in schijfjes. Maak de spruitjes schoon en snijd doormidden. Hele kleine spruitjes kun je heel laten.
Leg de groenten op een bakblik met bakpapier.
Schenk er wat olijfolie over, zout en peper en over de spruitjes wat balsamico.

3
Done
20 minuten

Oven

Rooster de groenten in 20 minuten gaar.

4
Done
1 minuut

Bakvorm

Gebruik een bakvorm van 24 cm.
Vet deze in met wat gesmolten boter of zonnebloem olie.
Bekleed deze met bladerdeeg.
Prik met een vork gaatjes erin.

5
Done
1 minuut

Vullen

Op de bodem de geroosterde pompoen. Hier leg op de spruitjes.

6
Done
2 minuten

Roommengsel

Klop drie eieren met 150 ml room.
Voeg wat zout toe en royaal zwarte peper uit de molen.
Giet dit op de groenten.
Brokkel de geitenkaas in stukjes voeg samen met gehakte walnoten erop.

7
Done
40 minuten

Oven

Verlaag de oven temperatuur naar 180°.
Bak de hartige taart in een kleine 40 minuten af.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Spruitjes salade
previous
Pompoen spruitjes salade
next
Peertjes met gorgonzola en walnoot
Spruitjes salade
previous
Pompoen spruitjes salade
next
Peertjes met gorgonzola en walnoot

Add Your Comment