Ingredients
-
1/2 Hokkaido pompoen
-
200 gram Spruitjes
-
Scheut Olijfolie
-
Scheutje balsamico crema
-
Naar smaak zout en peper
-
Of 6 plakjes Rol bladerdeeg
-
3 eieren
-
80 gram Geitenkaas
-
150 ml Slagroom
-
Handje Walnoten
Directions
Hartige pompoen en spruitjes taart!
De meeste recept ideeën ontstaan wanneer we kijken naar wat we nog over hebben in de koelkast. Dit keer een halve pompoen en een zakje spruitjes. In de vriezer lag nog bladerdeeg en eieren en room hebben we standaard in huis. Drie keer raden wat het is geworden? Een hartige pompoen en spruitjes taart! Hier een filmpje.
Hartige taart is sowieso altijd een favoriet bij ons. Het is vrij eenvoudig om te maken en je kunt er alle smaken in kwijt. Voor extra smaak hebben we de pompoen, en niet zomaar een pompoen, maar de prachtige oranje Hokkaido gebruikt . Voor nog meer smaak hebben de pompoen even een geroosterd samen met de spruitjes. Lekker met een scheut balsamico azijn en olijfolie. Het roosteren van groente geeft in onze ogen altijd een extra smaakje. In een hartige taart willen we altijd kaas. Vandaag de beurt aan zachte geitenkaas en om het geheel compleet te maken hebben we walnoten toegevoegd.
Ben jij ook zo fan van een hartige taart, plaat taart of een lekkere quiche? Hier nog een paar tips:
Je kunt natuurlijk zelf het deeg maken maar gelukkig in elke supermarkt vind je kant en klaar deeg voor hartige taart en quiche. Voor een hartige taart gebruiken wij vaak bladerdeeg. Het is handig om altijd wat gaatjes in de bodem te prikken met een vork zodat je zeker weet dat de bodem goed gaard.
Wil je je taart weer opwarmen bedek deze dan altijd met wat folie anders verbrand de bovenkant. Heb je te veel gemaakt vries dan kleine puntjes in zodat je nooit iets hoofd weg te gooien. Verder blijft het zo’n twee dagen goed in de koelkast.
Probeer ook al eens onze heerlijke hartige taart met snijbiet, hartige taart met courgette en pompoen. Plaattaart met raapstelen en courgette, plaattaart met peer parmaham en gorgonzola of plaatpizza met aubergine en courgette. Genoeg keuze voor snelle heerlijke gerechten!
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
2
Done
5 minuten
|
Pompoen spruitjes |
3
Done
20 minuten
|
OvenRooster de groenten in 20 minuten gaar. |
4
Done
1 minuut
|
BakvormGebruik een bakvorm van 24 cm. |
5
Done
1 minuut
|
Vullen |
6
Done
2 minuten
|
Roommengsel |
7
Done
40 minuten
|
Oven |