0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
6 plakjes Hartige taart deeg Je kunt ook bladerdeeg gebruiken
1 courgette
Halve Flespompoen
1 Sjalot
100 gram geraspt Kaas Wij hebben provolone gebruikt, oude kaas of ander soort is ook prima
Naar smaak zout en peper
Klein bosje Verse kruiden Denk aan peterselie en verse tijm
Hartige taart met courgette en pompoen

Hartige taart met courgette en pompoen

Je bent zelf een hartige taart!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Hartige taart met courgette en pompoen!

Hartige taart of quiche, ik moet altijd even nadenken wat nou het verschil is, en ook deze taart die zeker hartig is ziet er niet bepaald uit als en taart. Wat is nou wat? Vandaag een hartige taart met courgette en pompoen.
Een quiche heeft altijd een zanddeeg bodem, de vulling is hartig, groenten, vis, kaas en vlees altijd aangevuld met room en eieren (soms custard)

Een hartige taart , heeft zijn naam te danken aan de vorm, deze wordt gebakken in een taartvorm kan ook een bladerdeeg bodem hebben en heeft niet persé room in zijn vulling. Natuurlijk wel met hartige ingrediënten.

Conclusie, vandaag een hartige taart maar niet in ronde maar in langwerpige vorm, met hartige taart deeg.

Eigenlijk is de naam niet zo belangrijk, het gaat om het resultaat toch??

Dat weten wij zeker, de combinatie van courgette, geroosterde pompoen, wat Italiaanse kaas en ei is zeg maar … verrukkelijk!! ?

Steps

1
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 200°.

2
Done
15 minuten

Pompoen

Schil een halve fles pompoen en snij die aan stukjes of zoals wij in lange schijven.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier besprenkel ze met zout en peper verse kruiden en olijfolie en doe ze in de oven totdat ze mooi zacht zijn. (Ongeveer 15 minuten)

3
Done
5 minuten

Deeg

Laat de hartige deeg of bladerdeeg ontdooien.
Wij hadden zes plakjes nodig.

4
Done
5 minuten

Taartvorm

Vet de taartvorm in met wat olie en keukenpapier.
Wij hebben een langwerpige vorm gebruikt je kunt ook een 18 cm grote springvorm gebruiken.
Bekleed je vorm met het deeg.

5
Done
2 minuten

Ei kaas mengsel

Snijd de verse kruiden fijn zoals peterselie tijm
Klop drie eieren samen met de kruiden zout en peper en 2/3 van de geraspte kaas.

6
Done
7 minuten

Courgette en sjalot

Snijd het sjalotje fijn en doe dit in een hapjespan met olijfolie. Was de courgette en schaaf die met een kaasschaaf in dunne plakjes.
Bak dit samen aan met het uitje ongeveer 7 minuten.

7
Done
5 minuten

Laagjes maken

Doe de helft vd gebakken courgette op de bodem van je deeg.
Strooi 1/3 van je geraspte kaas daar over.
Daarop de pompoen en daarna een beetje kaas en de rest van de courgette.
Eindig met het eimengsel.

8
Done
30 minuten

Oven

Zet de taart in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten op 200 graden.
Check regelmatig. Wanneer er een mooi bruin korstje op zit mag het eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Thaise pittige garnalen soep
previous
Tom Yum Kung soep
next
Zuurdesembrood
Thaise pittige garnalen soep
previous
Tom Yum Kung soep
next
Zuurdesembrood

Add Your Comment