Ingredients
-
80 gr Bloem
-
80 gr Amandelmeel
-
160 ml Melk
-
1 tl Bakpoeder
-
1 Ei
-
Een snufje Zout
-
Naar smaak Geraspte kaas
-
Naar smaak Chili flakes
-
Een paar plakken Ontbijt spek
-
1 scheutje Zonnebloem olie
Directions
Deze hartige wafels met kaas en spek zijn een heerlijke variant van ons basis wafel recept. Niet iedereen is fan van zoete wafels zoals deze wafels met aarbeien en chocolade. Wellicht past deze groene gezonde spinazie wafels dan beter bij je, of natuurlijk deze wafels met kaas en spek!
Eigenlijk is dit heel erg makkelijk om te maken. Wij zijn namelijk gek op de klassieke pannenkoek met kaas en spek, echter eten wij dit bijna nooit. Maar laatst had ik (Mariëlla) weer zin in deze smaken. Toch wilde ik het een beetje anders en daarom heb ik in plaatst van pannenkoeken beslag een wafel beslag gemaakt. Ik heb de vanille extract weggelaten zodat er geen zoete smaak aan hangt en de kaas en spek toegevoegd. Super makkelijk en enorm leker! Je moet alleen wel een wafel ijzer hebben, anders zijn de pannenkoeken een betere optie voor jou.
Vroeger wilde ik (Mariëlla) altijd al wafels eten en maken. Maar nooit had ik een wafels ijzer. José had er ook nooit eentje dus we konden vroeger deze lekkere ontbijtjes eigenlijk nooit maken. Wij kregen wel af en toe pannenkoekjes. Poffertjes was ook niet echt José haar ding, want dat lukte haar nooit. De poffertjes pan heb ik daarom ooit zelf eens gekocht. José wist natuurlijk dat ik graag wafels wilde maken en toen zij een wafel ijzer in de winkel tegen kwam heeft zij deze ooit als cadeautje gekocht. Vanaf dat moment ging ik los met verschillende recepten.
Ondertussen hebben we een heerlijk eigen recept die je zowel zoet als hartig kan maken. Daardoor is hij goed te combineren met elk soort topping. Altijd handig zo een fijn basis recept. Wanneer ik een leuk idee heb voor de wafels dan pak ik deze er weer bij en kan ik weer aan de slag met een nieuwe versie. Dit keer dus de hartige wafels met kaas en spek!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Beslag makenMeng de bloem, amandelmeel, melk, ei, bakpoeder en zout in een kom tot dat je een mooi beslag hebt. Voeg naar smaak nog wat chili flakes toe. |
2
Done
2 minuten
|
VerwarmenStop de ijzer in het stopcontact en verwarm voor. Smeer de ijzers in met wat zonnebloem olie. Zo blijven de wafels niet plakken. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenSchep 2 grote lepels beslag op elk ijzer en doe hierop wat kaas en spek. Laat de wafels nu een paar minuutjes bakken. |
4
Done
|
ServerenEetsmakelijk! |