Ingredients
-
100 gr Donkere basterd suiker
-
70 gr Fijne kristalsuiker
-
170 gr Boter
-
1 tl Vanille extract
-
1 eieren
-
150 gr Bloem
-
1 tl Bak soda
-
175 gr havermout
-
120 gr Pure chocolade
-
100 gr Rozijnen
Directions
Havermout koekjes met rozijnen en chocolade!
Koekjes bakken is altijd leuk en je kunt er alle kanten mee op. Wij hebben daarom ook verschillende cookie recepten online staan. Klassieke chocolatechip cookies maar ook bijvoorbeeld met witte choco en pistache nootjes. Allemaal lekker maar deze variant is ook top! Er zit grof havermout door heen en ook rozijnen. De combinatie rozijnen en chocolade vind ik (Mariëlla) sowieso top en in dit koekje smaken ze weer heerlijk. Je blijft ervan eten.
Oh en denk trouwens niet dat het gezonde koekjes zijn door de havermout. Ze zijn namelijk zeker niet healthy..
Geniet ervan!
Steps
1
Done
2 minuten
|
MengenDoe de basterd suiker, kristal suikers, ei, boter en vanillle in een kom en mix goed met een keukenmachine. |
2
Done
2 minuten
|
Bloem en havermoutVoeg de bloem, bak soada en havermout toe en roer goed. |
3
Done
|
AfmakenHak de chocolade in stukjes en voeg de chocolade en rozijnen toe aan het deeg. |
4
Done
5 minuten
|
Balletjes draaienPak een stukje deeg (ongeveer 1 el) en rol hier balletjes van. Leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier met voldoende ruimte tussen de balletjes. |
5
Done
20 minuten
|
AfkoelenLaat de koekjes heel goed afkoelen want ze moeten nog hard worden. Eet smakelijk! |