0 0
Havermout pannenkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rijpe Banaan
85 gram havermout
2 eieren
100 ml Havermelk
Naar smaak Kaneel
1 tl Bakpoeder

Havermout pannenkoekjes

De gezonde versie van American Pancakes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Havermout pannenkoekjes!

We love pancakes! Echt, we kunnen dit elke ochtend wel eten. Vooral ik (Mariëlla) ben er gek op. Elke dag pannenkoeken lijkt mij wel iets overdreven en niet enorm gezond. Daarom ging ik opzoek naar een iets gezondere versie van mijn lievelings ontbijtje. Ik heb deze pannenkoekjes gemaakt met havermout en banaan. Deze ingrediënten werken heel goed in pannenkoekjes en het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Vooral wanneer je weer iets te rijpen bananen hebt liggen in de fruitschaal (story of mij life). Gooi alles in de een blender of keukenmachine en je maakt een heerlijk zoet pannenkoek beslag.

Wil jij ook deze gezondere pannenkoekjes maken dit weekend? We hebben nog veel meer variaties. De Nutella crêpes  van Mariëlla zijn hier al altijd een succes. Vooral wanneer neefjes en nichtjes komen logeren. Kijk maar een keer naar het recept. Probeer de Citroen maanzaad pancakes of de Oreo pancakes.  Natuurlijk hebben we ook de American Pancakes.

Havermout

Havermout eten heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, en dat is niet alleen dat we het graag eten. Het is een voedzaam volkorengraan dat rijk is aan vezels, vitaminen en mineralen. Door de langzame koolhydraten in havermout blijft je bloedsuikerspiegel stabiel, wat kan helpen om energie gedurende de dag te behouden en hongergevoelens te verminderen.

Bovendien kan havermout het cholesterolgehalte verlagen en het risico op hartziekten verminderen vanwege de oplosbare vezels die het bevat. Het is ook een veelzijdig voedingsmiddel dat gemakkelijk kan worden aangepast met verschillende toppings zoals vers fruit, noten, zaden of melk, waardoor het zowel lekker als voedzaam is. Kortom, havermout is een gezonde keuze voor het ontbijt of als tussendoortje vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Hoop dat het duidelijk is dat wij graag voor havermout kiezen. Je kunt er trouwens ook heel goed mee bakken en bloem vervangen door havermoutmeel.

Steps

1
Done
2 minuten

Mengen

Gooi alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix tot het een mooi beslag is.

2
Done
5 minuten

Bakken

Verwam wat milde olie of boter in een pan.
Schenk een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes tot ze mooi bruin zijn aan beide kanten.

3
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de pannenkoekjes met fruit of poedersuiker.
Ook puur zijn ze lekker. Ze hebben namelijk een zoete smaak van de rijpe banaan!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sinaasappel maanzaad cake
previous
Sinaasappel cake met maanzaad
Zelfgemaakte ricotta
next
Zelfgemaakte Ricotta
Sinaasappel maanzaad cake
previous
Sinaasappel cake met maanzaad
Zelfgemaakte ricotta
next
Zelfgemaakte Ricotta

Add Your Comment