Ingredients
-
1 rijpe banaan
-
85 gram havermout
-
2 eieren
-
100 ml havermelk
-
Naar smaak Kaneel
-
1 tl bakpoeder
Directions
Havermout pannenkoekjes!
We love pancakes! Echt, we kunnen dit elke ochtend wel eten. Vooral ik (Mariëlla) ben er gek op. Elke dag pannenkoeken lijkt mij wel iets overdreven en niet enorm gezond. Daarom ging ik opzoek naar een iets gezondere versie van mijn lievelings ontbijtje. Ik heb deze pannenkoekjes gemaakt met havermout en banaan. Deze ingrediënten werken heel goed in pannenkoekjes en het is ook nog eens super makkelijk om te maken. Vooral wanneer je weer iets te rijpen bananen hebt liggen in de fruitschaal (story of mij life). Gooi alles in de een blender of keukenmachine en je maakt een heerlijk zoet pannenkoek beslag.
Wil jij ook deze gezondere pannenkoekjes maken dit weekend? We hebben nog veel meer variaties. De Nutella crêpes van Mariëlla zijn hier al altijd een succes. Vooral wanneer neefjes en nichtjes komen logeren. Kijk maar een keer naar het recept. Probeer de Citroen maanzaad pancakes of de Oreo pancakes. Natuurlijk hebben we ook de American Pancakes.
Havermout
Havermout eten heeft verschillende voordelen voor de gezondheid, en dat is niet alleen dat we het graag eten. Het is een voedzaam volkorengraan dat rijk is aan vezels, vitaminen en mineralen. Door de langzame koolhydraten in havermout blijft je bloedsuikerspiegel stabiel, wat kan helpen om energie gedurende de dag te behouden en hongergevoelens te verminderen.
Bovendien kan havermout het cholesterolgehalte verlagen en het risico op hartziekten verminderen vanwege de oplosbare vezels die het bevat. Het is ook een veelzijdig voedingsmiddel dat gemakkelijk kan worden aangepast met verschillende toppings zoals vers fruit, noten, zaden of melk, waardoor het zowel lekker als voedzaam is. Kortom, havermout is een gezonde keuze voor het ontbijt of als tussendoortje vanwege de vele gezondheidsvoordelen die het biedt. Hoop dat het duidelijk is dat wij graag voor havermout kiezen. Je kunt er trouwens ook heel goed mee bakken en bloem vervangen door havermoutmeel.
Steps
1
Done
2 minuten
|
MengenGooi alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix tot het een mooi beslag is. |
2
Done
5 minuten
|
BakkenVerwam wat milde olie of boter in een pan. |
3
Done
2 minuten
|
Serveren |