Ingredients
-
Koekjes
-
225 gram Roomboter
-
75 gram Poedersuiker+ietsje extra
-
1 mandarijn Mandarijn rasp
-
snufje Zout
-
1tl Vanille extract
-
225 gram Patent bloempattiserie bloem kan ook
-
Extra
-
jam of lemoncurd kan ook 1 x recept mandarijn curd
Directions
Heerlijke Paaskoekjes!
Koekjes bakken met Pasen hoort er gewoon bij. De Queens weten niet beter dat er met speciale feestdagen altijd wordt gebakken en zijn nu ook weer aan de slag gegaan. Dit keer heerlijke Paaskoekjes want die mogen niet ontbreken. Als er iets lekker is dan is het wel het deeg van de linzeraugen koekjes. Je kent ze vast wel als koekje met een gaatje erin die gevuld zijn met jam. Dit koekje is zo onwaarschijnlijk lekker. De structuur is ligt en luchtig en dat komt door de poedersuiker erin. De Paas versie is natuurlijk in de vorm van een eitje en daarin het gaatje van de dooier. Als vulling hebben we een zalige mandarijn curd gemaakt.
Het maken van deze koekjes is niet heel ingewikkeld. Het deeg heb je snel gemaakt. Jo is aardig geduldig maar als het gaat om koekjes bakken dan gaat dat ietsjes minder goed. Let dan goed op dat je het deeg even laat koelen want wanneer het te zacht en warm is dan wordt het toch wat problematisch. We spreken uit eigen ervaring haha. Helaas hebben we geen groot ei koekjes vorm gevonden en hebben de eitjes met een scherp mes uit gesneden. Dit ging prima.
Mandarijn curd
Wij kozen als vulling voor een mandarijn curd.Dit heeft een perfecte smaak en de kleur doet het super goed als eidooier. Dit is zo verrukkelijk en ook het maken hiervan is makkelijker dan je denkt. Een eigengemaakt potje vol kun je overal voor gebruiken. Kijk maar eens naar onze lekkere scones met mandarijn curd. Is het maken hiervan ietsje te veel gevraagd vul dan de eitjes met een laagje kant en klare lemoncurd uit de winkel of een mooie oranje gele jam. Zelfgemaakte lemon curd is ook helemaal top.
*Geïnspireerd door de eitjes van @jenniferpogmore
Steps
1
Done
|
MANDARIJN CURDMaak een keer het recept vd mandarijn curd ( zie link in verhaal) |
2
Done
4 minuten
|
MENGENMeng de blokjes boter en suiker, zout, rasp van mandarijn en vanille extract goed samen in een keukenmachine. |
3
Done
1 minuut
|
BLOEMVoeg de gezeefde bloem er in fase bij. |
4
Done
10 minuten
|
OVEN VOORVERWARMENVerwarm de oven voor op 160 graden. |
5
Done
10 minuten
|
DEEGHalveer de deegbal en leg een helft terug in de koelkast. |
6
Done
|
OVEN |
7
Done
1 minuut
|
VULLENSmeer de dichte eitjes in met een laagje curd. |