0 0
Heerlijke Paaskoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Koekjes
225 gram Roomboter
75 gram Poedersuiker +ietsje extra
1 mandarijn Mandarijn rasp
snufje Zout
1tl Vanille extract
225 gram Patent bloem pattiserie bloem kan ook
Extra
jam of lemoncurd kan ook 1 x recept mandarijn curd

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Heerlijke Paaskoekjes

De allerlekkerste koekjes voor Pasen!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Koekjes

  • Extra

Directions

Share

Heerlijke Paaskoekjes!

Koekjes bakken met Pasen hoort er gewoon bij.  De Queens weten niet beter dat er met speciale feestdagen altijd wordt gebakken en zijn nu ook weer aan de slag gegaan. Dit keer heerlijke Paaskoekjes want die mogen niet ontbreken. Als er iets lekker is dan is het wel het deeg van de linzeraugen koekjes. Je kent ze vast wel als koekje met een gaatje erin die gevuld zijn met jam. Dit koekje is zo onwaarschijnlijk lekker. De structuur is ligt en luchtig en dat komt door de poedersuiker erin. De Paas versie is natuurlijk in de vorm van een eitje en daarin het gaatje van de dooier. Als vulling hebben we een zalige mandarijn curd gemaakt.

Het maken van deze koekjes is niet heel ingewikkeld. Het deeg heb je snel gemaakt. Jo is aardig geduldig maar als het gaat om koekjes bakken dan gaat dat ietsjes minder goed. Let dan goed op dat je het deeg even laat koelen want wanneer het te zacht en warm is dan wordt het toch wat problematisch. We spreken uit eigen ervaring haha. Helaas hebben we geen groot ei koekjes vorm gevonden en hebben de eitjes met een scherp mes uit gesneden. Dit ging prima.

Mandarijn curd

Wij kozen als vulling voor een mandarijn curd.Dit heeft een perfecte smaak en de kleur doet het super goed als eidooier. Dit is zo verrukkelijk en ook het maken hiervan is makkelijker dan je denkt. Een eigengemaakt potje vol kun je overal voor gebruiken. Kijk maar eens naar onze lekkere scones met mandarijn curd. Is het maken hiervan ietsje te veel gevraagd vul dan de eitjes met een laagje kant en klare lemoncurd uit de winkel of een mooie oranje gele jam. Zelfgemaakte lemon curd is ook helemaal  top.

*Geïnspireerd door de eitjes van @jenniferpogmore

Steps

1
Done

MANDARIJN CURD

Maak een keer het recept vd mandarijn curd ( zie link in verhaal)
Natuurlijk kun je ook een andere vulling gebruiken zoals kant en klare lemon curd vulling, of een gele of oranje jam.

2
Done
4 minuten

MENGEN

Meng de blokjes boter en suiker, zout, rasp van mandarijn en vanille extract goed samen in een keukenmachine.

3
Done
1 minuut

BLOEM

Voeg de gezeefde bloem er in fase bij.
Je krijgt nu een compact zacht deeg.
Haal het uit de kom en wikkel in met plastic folie.
Leg een half uur in de koelkast.

4
Done
10 minuten

OVEN VOORVERWARMEN

Verwarm de oven voor op 160 graden.

5
Done
10 minuten

DEEG

Halveer de deegbal en leg een helft terug in de koelkast.
Bebloem het werkblad en deegroller goed en rol de bal uit tot een mooie dunne plak.
Snijd ei vormen uit . Bij de helft van de eitjes druk je een rondje uit het deeg. Rol de restantjes deeg direct uit tot een nieuwe lap en druk nieuwe eitjes uit. Werk snel want wanneer het deeg te zacht wordt dan plakt het snel aan de deegroller.
Kijk even in de kast of je een dopje of klein eierdopje hebt om een mooi rondje uit te steken.
Leg de koekjes op bakpapier op een bakblik.

6
Done

OVEN

Bak de koekjes ongeveer 25 minuten in de oven op 160 graden.
Houd de oven goed in de gaten, ze mogen eruit wannneer ze ietsje gaan kleuren. Niet te bruin laten kleuren.
Laat ze afkoelen op een rooster.

7
Done
1 minuut

VULLEN

Smeer de dichte eitjes in met een laagje curd.
Leg hierop het open eitje.
Bepoeder met poedersuiker en eindig met een extra klodderje curd op het open gat.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Schotse eieren
next
Turkse pizza
previous
Schotse eieren
next
Turkse pizza

Add Your Comment