Ingredients
-
Boemboe
-
1 Sjalot
-
2 teentjes knoflook
-
2 tl SambalMag ook meer of minder.
-
5 takjes (alleen blaadjes) Tijm
-
Sap van halve citroen citroensap
-
0.5 tl gemalen komijnzaad
-
0.5 tl Paprikapoeder
-
1 tl dijonmosterd
-
Paar snuffen zout en peper
-
2 el milde Olijfolie
-
Kip
-
1 Hele kip
Directions
Hele kip uit de oven!
Een kippetje komt er bij ons altijd wel in! Ik (Mariëlla) ben altijd al gek geweest op die hele kippen. Ik kan mij nog goed herinneren dat wij vroeger met het gezin op vakantie gingen naar Rosas in Spanje. Ik ging dan als klein meisje van 5 samen met mijn vader gezelig wandelen naar de kippetjes die daar lekker stonden te draaien aan het spit. (Geen goed verhaal voor de vegans onder ons.. haha) Bij mij stond dan het water al in mijn mond.
Ook daarna vroeg ik nog vaak aan José om een hele kip klaar te maken maar ze was daar nooit zo happig op. Zelf maak ik het ook niet heel vaak maar af en toe kan ik hier samen met mijn vriend enorm van genieten. Gelukkig is hij ook gek op hele kippen haha!
Dit keer hebben we het kippetje lekker ingesmeerd met een iets wat pittige boemboe. Er kwam een heerlijk sappig en smaakvol kippie uit de oven! Wij serveren het graag met krokant gebakken aardappeltjes en wat groenten.
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Boemboe makenDoe alle ingredienten voor de boemboe n de een blender en mix tot het een gladde massa is. |
2
Done
|
MarinerenMarineer de kip goed met de boemboe. Vergeet niet om ook de onderkant van de kip in te smeren. |
3
Done
1 uur 10 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 170 graden. Laat de kip lekker braden. Keer halverwege de kip om. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenSnijd netjes de poten, dijen, vleugels, en de filetjes eraf. Serveer met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes en groenten. |