0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Boemboe
1 Sjalot
2 teentjes knoflook
2 tl Sambal Mag ook meer of minder.
5 takjes (alleen blaadjes) Tijm
Sap van halve citroen Citroensap
0.5 tl Gemalen komijnzaad
0.5 tl Paprikapoeder
1 tl Dyon mosterd
Paar snuffen zout en peper
2 el milde Olijfolie
Kip
1 Hele kip
Hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven

Een lekker kippie uit de oven!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Boemboe

  • Kip

Directions

Share

Hele kip uit de oven!

Een kippetje komt er bij ons altijd wel in! Ik (Mariëlla) ben altijd al gek geweest op die hele kippen. Ik kan mij nog goed herinneren dat wij vroeger met het gezin op vakantie gingen naar Rosas in Spanje. Ik ging dan als klein meisje van 5 samen met mijn vader gezelig wandelen naar de kippetjes die daar lekker stonden te draaien aan het spit. (Geen goed verhaal voor de vegans onder ons.. haha) Bij mij stond dan het water al in mijn mond.

Ook daarna vroeg ik nog vaak aan José om een hele kip klaar te maken maar ze was daar nooit zo happig op. Zelf maak ik het ook niet heel vaak maar af en toe kan ik hier samen met mijn vriend enorm van genieten. Gelukkig is hij ook gek op hele kippen haha!

Dit keer hebben we het kippetje lekker ingesmeerd met een iets wat pittige boemboe. Er kwam een heerlijk sappig en smaakvol kippie uit de oven! Wij serveren het graag met krokant gebakken aardappeltjes en wat groenten.

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
5 minuten

Boemboe maken

Doe alle ingredienten voor de boemboe n de een blender en mix tot het een gladde massa is.

2
Done

Marineren

Marineer de kip goed met de boemboe. Vergeet niet om ook de onderkant van de kip in te smeren.
Zet de kip daarna in de koelkast zodat de marinade goed kan intrekken. Dit kun je een paar uur doen maar ook al een dag van te voren. Hoe langer hoe meer smaak erin trekt.

3
Done
1 uur 10 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg de kip op een rooster of als je een spit hebt kun je die gebruiken.
Leg een braadslede onder de kip zodat je oven niet vies wordt.

Laat de kip lekker braden. Keer halverwege de kip om.
In de laatste 5 minuten kun je de grill stand nog even aanzetten of de tempereatuur verhogen zodat de kip krokant kan worden.

4
Done
2 minuten

Serveren

Snijd netjes de poten, dijen, vleugels, en de filetjes eraf.

Serveer met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes en groenten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gekonfijte Sinaasappelschillen
previous
Gekonfijte Sinaasappelschillen
Paratha brood
next
Indiaas brood – Paratha
Gekonfijte Sinaasappelschillen
previous
Gekonfijte Sinaasappelschillen
Paratha brood
next
Indiaas brood – Paratha

Add Your Comment