Ingredients
-
500 gram havermout grof
-
Handje walnoten
-
Handje pecannoten
-
4 eetlepel zonnebloemzaadjes
-
4 eetlepel pompoenpitten/zaden
-
1 eetlepel pumpkin spiceOf kaneel
-
1 eetlepel Cacaopoeder
-
40 gram pure chocolade
-
3 eetlepel agave siroop
-
3 eetlepel pindakaas 100%
-
3 eetlepel kokosolie
Directions
Nu de herfst zijn intrede doet en de bladeren van de bomen vallen, is het tijd voor een heerlijke, gezonde herfst granola uit de Airfryer. Met smaken zoals pure chocola, pumpkin spice en walnoten is dit recept niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Het mooiste? Onze granola bevat geen toegevoegde suikers en is supermakkelijk om te maken. Lees snel verder voor het recept!
Waarom zelf granola maken?
Toen we ontdekten hoeveel suikers supermarktgranola bevat, besloten we het zelf te maken. José eet namelijk elke ochtend een bakje yoghurt met vers fruit en knapperige granola. Dus wilden we een gezondere versie zonder toegevoegde suikers, en geloof ons: deze granola is écht gezond én lekker!
Zelf granola maken? Zo doe je dat!
Vroeger maakten we granola altijd in de oven, wat nog steeds prima kan. Maar wist je dat het nóg sneller kan in de Airfryer? Onze knapperige Airfryer Granola is al een hit, en speciaal voor het najaar hebben we een herfsteditie gemaakt. Het is even eenvoudig, maar met wat extra’s voor die heerlijke herfstige smaak: een lepel Pumpkin Spice.
Wat is Pumpkin Spice?
José ontdekte Pumpkin Spice jaren geleden in Amerika, toen ze als KLM-stewardess naar de VS vloog. Daar was het overal te koop, terwijl het in Nederland nog vrijwel onbekend was. Gelukkig kun je dit kruidenmengsel tegenwoordig gewoon in de Nederlandse supermarkt vinden, maar het is ook heel makkelijk zelf te maken. Pumpkin Spice is een mix van gember, nootmuskaat, kaneel en andere warme kruiden – perfect voor een herfstige touch! Bekijk ons recept hieronder.
Wat zit er nog meer in deze herfstgranola?
Naast Pumpkin Spice voegen we heerlijke pecannoten en walnoten toe. Het geheim van de perfecte granola zit ‘m in het mengsel van ingrediënten. Voor deze versie maken we een mix van pure pindakaas (met stukjes noot!), agavesiroop en kokosolie. En voor de chocoladeliefhebbers: een lepel cacaopoeder en wat geschaafde pure chocola maken dit feest helemaal af!
Hoe bereid je granola in de Airfryer?
Het hele mengsel gaat ongeveer 8 minuten in de Airfryer. Dit is niet alleen sneller dan in de oven, maar het resultaat is ook nog eens geweldig knapperig. Tip: schep halverwege de baktijd alles even om voor een gelijkmatige garing. Laat de granola na het bakken goed afkoelen; het wordt dan pas echt knapperig. En dat is precies wat je wilt!
Het ultieme basisrecept voor homemade granola
Dit recept is een perfecte basis voor homemade granola. Voeg gerust je eigen favoriete noten, zaden of extra’s toe. Denk aan gedroogd fruit, chiazaad of extra kruiden. Maak het helemaal zoals jij wilt!
Probeer het zelf!
Met dit recept maak je binnen een mum van tijd heerlijke, knapperige herfst granola uit de Airfryer zonder toegevoegde suikers. Perfect voor in de herfst, bij je ontbijt of als tussendoortje. Knapperig, smaakvol en gezond – wat wil je nog meer?
Steps
1
Done
|
Pindakaas kokosolieZorg dat de pindakaas en kokosolie zacht is en vloeibaar. |
2
Done
|
Airfryer bakDoe de grove havermout samen met de walnoten, pecannoten, pitten en kruiden in de Airfryer bak. |
3
Done
8 minuten
|
Bakken |