0 0
Herten gehaktballetjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Gehakt vd hert Wij hadden het vd Zeeuwse hert
4 eetlepels Paneermeel
1 eetlepel Tomaten puree
1 Sjalot
10 stuks Kastanje champignons
Paar takjes Peterselie
Niet te zuinig zout en peper
Half eitje eieren
Om in te bakken Olijfolie
Basis saus

Herten gehaktballetjes

Weer eens een ander balletje

Cuisine:

Ingredients

  • Basis saus

Directions

Share

Herten gehaktballetjes!

Wij hebben al vele balletjes gemaakt, lekker van runder gehakt, kip gehakt maar nog niet van herten gehakt. Wij kregen dit mooie gehakt wat al was gemengd met zeekraal.

Dit past helemaal  bij deze tijd van het jaar, en heerlijk als borrel hapje, maar ook met pasta of rijst. Kies jij maar met wat!
Natuurlijk zijn ze nagegaard in onze basis saus want dat tomatensaus smaakje maakt het helemaal af!

Wil je het basis recept voor een ragu saus van herten gehakt? Klik dan hier.

Steps

1
Done
5 minuten

Sjalot en ui

Fruit je fijngesneden ui en champignons zachtjes in de olijfolie.
Laat dit even afkoelen in een kom.
Voeg je gehakt toe, zout en peper, half rauw ei,tomatenpuree, paneermeel en fijngesneden peterselie.
Kneed dit goed door elkaar en maak kleine balletjes.

2
Done
15 minuten

Bakken

Bak ze bruin in de olijfolie.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

3
Done

Serveren

Wanneer je onze basissaus erbij maakt, dan kun je ze nog 15 minuten laten meegaren in de saus en serveren met pasta.
Met rijst is ook heerlijk.
Ze zijn ook heerlijk op je borrel plank.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kwarktaartjes
previous
Valentijn kwarktaartjes
Chili con carne
next
Chili con carne met bloemkool rijst
Kwarktaartjes
previous
Valentijn kwarktaartjes
Chili con carne
next
Chili con carne met bloemkool rijst

Add Your Comment