Ingredients
-
4 x 150 HertensucadeZeeuwsehert
-
Naar smaak zout en peper
-
1 grote Ui
-
2 Wortel
-
1 bakje Kastanje champignons
-
1 teen knoflook
-
250 ml Rode wijn
-
3 eetlepels Balsamico
-
500 ml Wild fond
-
4 tomaten Tomaten
-
2 eetlepels Tomaten puree
-
2 eetlepels Roomboter
-
Flinke scheut Olijfolie
-
4 eetlepel Bloem
-
4 Jeneverbes
-
10 Zwarte peperkorrels
-
naar smaak Zout
-
4 Kruidnagel
-
3 Laurierblaadje
-
Paar takjes Rozemarijn
-
Paar takjes Tijm
-
1 plak Ontbijtkoek
Directions
Laten we iets vertellen over onze hertensukade stoof. Net als elke kerst is het in huize Queens met kerst een gezellige boel. Doordat er toch elk jaar weer nieuwe instroom is van vriendjes en vriendinnetjes zitten we dit jaar met twintig gasten aan tafel. Het huis passen we een beetje aan en het serviesgoed wordt uitgebreid. Lang leve marktplaats haha.
Waar koop je hertenvlees?
Aan José altijd de eer om te koken wat ze met veel plezier doet. Om ook zelf een beetje te genieten is een goede voorbereiding het halve werk. Dit jaar willen we hertensukade stoof gaan maken. Een verrukkelijk wild recept! Een paar jaar geleden ontvingen we van Het Zeeuwse hert een heerlijke box vol met hun geweldige producten. De hertenstoof was snel gemaakt en dit was werkelijk het lekkerste ever. Super fijn dat deze kerst weer een doos vol van dit heerlijke vlees arriveerde van de Zeeuwse boerderij.
Slowcooking recept
Het geheime recept hiervoor is tijd. Bovendien maak dit gewoon een paar dagen van te voren. Op deze manier hoef je het alleen maar te verwarmen met kerst. Wij garen het altijd in de oven maar het kan op prima op je kookplaat.
ppssst.. heb je nu geen sukade van het hert dan is dit recept ook een mooie basis voor sukadelappen.
De lekkerste recepten met hert!
Guinness hertenstoof maak je met een flesje bier voor heerlijk zacht vlees.
Hertenstoof met Italiaanse twist.
Wil je liever stoven met sukadelappen van de koe kies dan het Italiaans stoofvlees . Voor een lekkere kippenstoof kies je de kip met venkel en doperwtjes is
Typisch stoof gerechten die je helemaal verwarmen wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Een topper van de queen is de kip marsala – pollo al marsala. Eentje die je gemaakt moet hebben!
Buon Appetito!
Steps
1
Done
10 minuten
|
SnijdenSnijd de ui, tomaat, wortel, champignons en knoflook in fijne stukjes. |
2
Done
4 minuten
|
AanbakkenDoe scheut olijfolie samen met de roomboter in een braadpan. |
3
Done
5 minuten
|
BakkenFruit de ui aan in het bakvet van de braadpan. |
4
Done
4 uur
|
StovenZorg dat het vlees onder water staat, dan kan het met deksel erop de oven in. (180 °C) |
5
Done
|
SausWanneer de saus wat dun blijft, los 2 eetlepels bloem op in beetje heet water( goed met garde roeren, anders krijg je klontjes) en voeg dit toe. |
6
Done
30 minuten
|
OpwarmenWanneer je het de volgende dag eet, warm je het een half uur op zacht vuur samen met een plak gekruimelde ontbijtkoek. |
7
Done
|
ServerenWij serveren het met paar gestoomde worteltjes en een aardappel puree. |
8
Done
|
TipWanneer je saus over hebt, dan is het heerlijk bij de pasta. |