0 0
Hertensukade  stoof

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 x 150 Hertensucade Zeeuwsehert
Naar smaak zout en peper
1 grote Ui
2 Wortel
1 bakje Kastanje champignons
1 teen knoflook
250 ml Rode wijn
3 eetlepels Balsamico
500 ml Wild fond
4 tomaten Tomaten
2 eetlepels Tomaten puree
2 eetlepels Roomboter
Flinke scheut Olijfolie
4 eetlepel Bloem
4 Jeneverbes
10 Zwarte peperkorrels
naar smaak Zout
4 Kruidnagel
3 Laurierblaadje
Paar takjes Rozemarijn
Paar takjes Tijm
1 plak Ontbijtkoek

Hertensukade stoof

Comfort food van het hert.

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Laten we iets vertellen over onze hertensukade stoof. Net als elke kerst is het in huize Queens met kerst een gezellige boel. Doordat er toch elk jaar weer nieuwe instroom is van vriendjes en vriendinnetjes zitten we dit jaar met twintig gasten aan tafel.  Het huis passen we een beetje aan en het serviesgoed wordt uitgebreid. Lang leve marktplaats haha.

Waar koop je hertenvlees?

Aan José altijd de eer om te koken wat ze met veel plezier doet. Om ook zelf een beetje te genieten is een goede voorbereiding het halve werk. Dit jaar willen we  hertensukade stoof gaan maken. Een verrukkelijk wild recept! Een paar jaar geleden ontvingen we van  Het Zeeuwse hert een heerlijke box vol met hun geweldige producten. De hertenstoof was snel gemaakt en dit was werkelijk het lekkerste ever. Super fijn dat deze kerst weer een doos vol van dit heerlijke vlees arriveerde van de Zeeuwse boerderij.

Slowcooking recept

Het geheime recept hiervoor is tijd. Bovendien maak dit gewoon een paar dagen van te voren. Op deze manier hoef je het alleen maar te verwarmen met kerst. Wij garen het altijd in de oven maar het kan op prima op je kookplaat.

ppssst.. heb je nu geen sukade van het hert dan is dit recept ook een mooie basis voor sukadelappen.

De lekkerste recepten met hert!

Guinness hertenstoof maak je met een flesje bier voor heerlijk zacht vlees.

Herten bolognese ragusaus.

Hertenstoof met Italiaanse twist.

Herten gehaktballetjes.

Wil je liever stoven met sukadelappen van de koe kies dan het Italiaans stoofvlees . Voor een lekkere kippenstoof  kies je de  kip met venkel en doperwtjes is

Typisch stoof gerechten die je helemaal verwarmen wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Een topper van de queen is de kip marsala – pollo al marsala. Eentje die je gemaakt moet hebben!

Buon Appetito!

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Snijden

Snijd de ui, tomaat, wortel, champignons en knoflook in fijne stukjes.
Dep de sukade droog een wentel om in de bloem.
Bestrooi met zout en peper.

2
Done
4 minuten

Aanbakken

Doe scheut olijfolie samen met de roomboter in een braadpan.
Besprekel de sukade met zout en peper.
Bak de sukade even aan aan beide kanten, haal uit de pan.

3
Done
5 minuten

Bakken

Fruit de ui aan in het bakvet van de braadpan.
Voeg na 2 minuten de champignons, tomaat en knoflook toe.
Bak dit zachtjes aan en voeg tomaten puree, samen met de kruidnagels, geplette jeneverbes, wat zout en peper.
Blus af met balsamico azijn en rode wijn.
De wildfond mag er nu ook bij, samen met de sucade en de verse tijmblaadjes en rozemarijn.

4
Done
4 uur

Stoven

Zorg dat het vlees onder water staat, dan kan het met deksel erop de oven in. (180 °C)
Laat het 4 uur in de oven, kijk wel regelmatig.
Wellicht dat je er na een paar uur wat vocht moet toevoegen, je wilt de sukade onder gedompeld hebben.

5
Done

Saus

Wanneer de saus wat dun blijft, los 2 eetlepels bloem op in beetje heet water( goed met garde roeren, anders krijg je klontjes) en voeg dit toe.
Je krijgt nu een vollere saus.

6
Done
30 minuten

Opwarmen

Wanneer je het de volgende dag eet, warm je het een half uur op zacht vuur samen met een plak gekruimelde ontbijtkoek.
Eet je de stoof direct doe dan het laatste half uur de ontbijtkoek erbij.
Verwijder de laurierblaadjes en de takjes van de rozemarijn.

7
Done

Serveren

Wij serveren het met paar gestoomde worteltjes en een aardappel puree.
Tip voor de perfect puree .. na het koken 2 eetlepels roomboter toevoegen, en als laatste met het stampen een ei door stampen, voor een super zachte puree.

8
Done

Tip

Wanneer je saus over hebt, dan is het heerlijk bij de pasta.
Smakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tijger garnalen
previous
Grote tijger garnalen
next
Frangipane taart met appel
Tijger garnalen
previous
Grote tijger garnalen
next
Frangipane taart met appel

Add Your Comment