Ingredients
-
500 gr Spliterwten
-
1 Prei
-
2 blokjes Runder bouillon
-
250 gr Knolselderij
-
1 Winterpeen
-
250 gr aardappelen
-
2 liter water
-
1 Rookworst
-
1 Laurierblaadje
-
5 takjes bladselderie
-
1 Ui
Directions
Hollandse Erwtensoep!
Ben jij een echte soep beter? Wanneer het buiten koud is verlangen wij altijd naar een heerlijke comfort soep. Deze erwtensoep is echt Hollands. Vroeger maakte oma deze soep altijd met heel veel verschillende stukken vlees. Wij eten graag de vegetarische versie met een kleine rookworst.
Traditioneel eet je hier roggebrood met spek bij een verrukkelijke combinatie!
Steps
1
Done
1 min
|
BereidingBreng 2 l water aan de kook samen met de bouillon blokjes, spliterwten erwten en laurierblad. |
2
Done
7 min
|
Groenten klaarmakenSchil de wortel aardappel en de knolselderij en snij deze in blokjes van circa 1 cm. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Snij ook de ui in fijne stukjes hakken de selderie grof |
3
Done
60 min
|
KokenNa een uur koken zal je merken dat de split erwten kapot koken en er een groene massa ontstaat. Voeg daarbij je gesneden groenten en aardappel toe en laat nog ongeveer half uur zachtjes doorkoken als laatste doe je de gesneden rookworst erbij |
4
Done
|
ServerenVoeg nog zout en peper naar smaak toe. Je soep is de volgende dag wat dikker en nog lekkerder bewaar deze in de koelkast. Je kunt ook de de erwtensoep heel goed invriezen. |