0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Spliterwten
1 Prei
2 blokjes Runder bouillon
250 gr Knolselderij
1 Winterpeen
250 gr Aardappelen
2 liter Water
1 Rookworst
1 Laurierblaadje
5 takjes Blad selderie
1 Ui
Hollandse Erwtensoep

Hollandse Erwtensoep

Heerlijke Hollandse comfort soep

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Hollandse Erwtensoep!

Ben jij een echte soep beter?  Wanneer het buiten koud is verlangen wij altijd naar een heerlijke comfort soep. Deze erwtensoep is echt Hollands. Vroeger maakte oma deze soep altijd met heel veel verschillende stukken vlees. Wij eten graag de vegetarische versie met een kleine rookworst.

Traditioneel eet je hier roggebrood met spek bij een verrukkelijke combinatie!

Steps

1
Done
1 min

Bereiding

Breng 2 l water aan de kook samen met de bouillon blokjes, spliterwten erwten en laurierblad.

2
Done
7 min

Groenten klaarmaken

Schil de wortel aardappel en de knolselderij en snij deze in blokjes van circa 1 cm. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Snij ook de ui in fijne stukjes hakken de selderie grof

3
Done
60 min

Koken

Na een uur koken zal je merken dat de split erwten kapot koken en er een groene massa ontstaat. Voeg daarbij je gesneden groenten en aardappel toe en laat nog ongeveer half uur zachtjes doorkoken als laatste doe je de gesneden rookworst erbij

4
Done

Serveren

Voeg nog zout en peper naar smaak toe. Je soep is de volgende dag wat dikker en nog lekkerder bewaar deze in de koelkast. Je kunt ook de de erwtensoep heel goed invriezen.
Deze soep wordt vaak geserveerd met roggebrood en katenspek, wij hebben een pancetta gebruikt

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaans stoofvlees
previous
Italiaans stoofvlees
Orzo Salade
next
Orzo salade op zijn Grieks/Italiaans
Italiaans stoofvlees
previous
Italiaans stoofvlees
Orzo Salade
next
Orzo salade op zijn Grieks/Italiaans

Add Your Comment