0 0
Huevos Rancheros

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 blikje Zwarte bonen Valle del Sole
2 blikjes Kerstomaten
Halve Rode ui
2 tenen knoflook
Scheutje Olijfolie
Klein bosje Peterselie Koriander mag ook
1 Limoen
Stukje rode peper Bepaal zelf hoe pittig je het wilt
3 eieren
Extra
Tortilla chips
Klein stukje Feta Optioneel
1x ons recept Guacamole Optioneel

Huevos Rancheros

Wil jij ook even naar Mexico?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Extra

Directions

Share

Kennen jullie de Huevos Rancheros?

Een heerlijk Mexicaans ontbijtgerecht met tomaten, eieren en bonen. Mexico was altijd één van mijn (José) favorieten bestemmingen toen ik werkzaam was voor de KLM. Een heerlijke stop in hartje Mexico -City waar altijd veel te doen was. Het allerleukste was toen Mariëlla twee jaar geleden mee vloog en we samen de Monarch vlinders bezochten en met een luchtballon boven de piramides vlogen. Ontbijten in Mexico was geweldig en daar aten we voor het eerst de Huevos Rancheros.
Voor Valle Del Sole  mochten we een lekker gerecht maken met producten uit hun assortiment. Ze hebben de heerlijkste producten van peulvruchten, kokos, groente & mais. Een wereldreis op zich.

De keuze was snel gemaakt, dit heerlijke Mexicaanse ontbijtrecept, dat eigenlijk voor ons kleine eters beter een lunch of hoofdgerecht is, smaakt waanzinnig! De zwarte bonen die we gebruikt hebben zijn verkrijgbaar in gedroogde vorm waarbij je ze eerst moet weken en koken. Wij kozen voor de snelle variant; kant en klaar uit een blikje.

Het recept is snel en makkelijk te maken en wij weten zeker dat je gaat smullen!

Om het feestje compleet te maken hebben we er zelfgemaakte pikante  tortilla chips en guacamole  bij gemaakt.

Steps

1
Done
5 minuten

Snijden en fruiten

Snijd de ui, stukje rode peper en knoflook fijn.
Bak dit zachtjes in olijfolie.

2
Done
20 minuten

Pruttelen

Voeg de tomaten en zwarte bonen toe. Wij hebben de bonen even omgespoeld met water.
Verdun de saus met een beetje water, dan kan dit 20 minuten zachtjes pruttelen samen met fijn gehakte peterselie (of koriander) en wat zout en peper naar smaak.

3
Done
5 minuten

Eieren

Wanneer de saus lekker op smaak gekookt is maak je drie of meer kuiltjes in de saus. In ieder kuiltje leg je een eitje. Laat dit garen op het vuur.
Je kunt nog een harde witte kaas bijvoorbeeld feta erover strooien.
Heb je een oven bestendig pannetje dan mag deze ook in de oven.

4
Done

Serveren

Serveer met een lekker stuk brood, tortilla wraps of maak van de wraps tortilla chips.
Een goede guacamole smaakt er ook verrukkelijke bij.
Knijp wat limoensap erover en wat verse peterselie of koriander voor de finishing touch.

Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Timballo pasta taart
previous
Timballo di melanzane- Italiaanse pastataart
next
Zelfgemaakte tortilla chips
Timballo pasta taart
previous
Timballo di melanzane- Italiaanse pastataart
next
Zelfgemaakte tortilla chips

Add Your Comment