• Home
  • BBQ
  • Hummus met zongedroogde tomaten
0 0
Hummus met zongedroogde tomaten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gram kikkererwten
2-3 eetlepel sesampasta (tahin)
1 teentje knoflook
7 zongedroogde tomaten
Handje blaadjes verse basilicum
2 eetlepel citroensap
1 theelepel Italiaanse kruiden
1 theelepel paprikapoeder
naar smaak zout en peper
2 eetlepel olijfolie

Hummus met zongedroogde tomaten

Maak zelf de lekkerste spread!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

    Ingredients

    Directions

    Share

    Hummus met zongedroogde tomaten: Een Gezonde en Verrukkelijke Dip

    Hummus met de smaak van zongedroogde tomaatjes is een heerlijke Mediterraanse traktatie. Wij maken deze smeuïge dip regelmatig, en het verveelt nooit! Het is perfect voor bij de borrel, als broodbeleg of zelfs als bijgerecht bij een warme maaltijd. Deze gezonde, vezelrijke spread is makkelijk te maken en een echte smaakmaker.

    Wat is hummus precies?

    Hummus is een romige spread die gemaakt wordt van kikkererwten, sesampasta (tahin), olijfolie en smaakvolle kruiden. Het geheim zit in het goed mixen van deze ingrediënten tot een glad geheel. Traditioneel komt hummus uit het Midden-Oosten, maar door de toevoeging van bijvoorbeeld zongedroogde tomaten en verse basilicum kun je er een Italiaans tintje aan geven.

    Serveer het met Libanees pitabrood, Turks brood of zuurdesembrood. Het is ook heerlijk met stokbrood of toastjes op een borrelplank.

    Hummus met een Italiaanse twist

    Om onze zongedroogde tomaten hummus extra bijzonder te maken, hebben we smaakvolle zongedroogde tomaatjes en een handvol verse basilicumblaadjes toegevoegd. Zongedroogde tomaten zijn echte smaakbommen en passen perfect in deze Mediterraanse spread. Door deze combinatie krijgt de hummus een unieke, hartige smaak die goed in balans is.

    Is hummus gezond?

    Hummus is niet alleen lekker, maar ook erg gezond. Kikkererwten zitten boordevol vezels, wat goed is voor je darmflora. Daarnaast bevatten ze veel proteine en eiwitten, die je lichaam dagelijks nodig heeft. Het eten van kikkererwten kan ook je cholesterol verlagen. Doordat er tahin (gemaakt van sesamzaad) in zit, is hummus wat calorierijk, maar het blijft een gezonde keuze.

    Eindeloos variëren met hummus

    Een van de leukste dingen aan zelfgemaakte hummus is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld extra groenten toe, zoals geroosterde paprika, wortel of bietjes, om de hummus een frisse twist te geven. Lekker is onze authentieke hummus, pompoen hummus. Of experimenteer met kruiden zoals komijn, zaatar, ras el hanout of paprikapoeder. Voor extra frisheid kun je wat citroen- of limoensap toevoegen. Het zelf maken van hummus is bovendien veel goedkoper dan kant-en-klare versies, wat het ook nog eens budgetvriendelijk maakt.

    Steps

    1
    Done

    Kikkererwten

    Spoel 1 blik kikkererwten af en laat uitlekken.
    Doe deze samen met tahin, zongedroogde tomaatjes, 1 teentje knoflook, een handvol basilicum, een beetje citroensap, Italiaanse kruiden en 2 eetlepels olijfolie in een keukenmachine.
    Blend alles tot een romige hummus.
    Voeg indien nodig een beetje water toe voor de gewenste consistentie.
    Proef en voeg extra zout, peper of citroensap toe.

    2
    Done

    Serveren

    Schep de hummus in een schaal en garneer met basilicum, ectra kikkererwten, extra olijfolie of fijngehakte zongedroogde tomaatjes.

    Admin

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Gehaktschotel met bloemkool en champignons
    previous
    Gehaktschotel met bloemkool en champignons
    Moussaka
    next
    Moussaka
    Gehaktschotel met bloemkool en champignons
    previous
    Gehaktschotel met bloemkool en champignons
    Moussaka
    next
    Moussaka

    Add Your Comment

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here