0 0
Hummus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kikkererwten
1 eetlepel + 1 theelepel Bakpoeder
200 ml Tahine sesam pasta
2 tenen knoflook
2-4 eetlepel Citroensap
scheut Olijfolie
halve theelepel Paprikapoeder
ter decoratie Platte peterselie
Groene Hummus uit Jeruzalem
1 bos Platte peterselie
300 ml Tahine sesam pasta

Hummus

Hummus is .... verslavend!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

  • Groene Hummus uit Jeruzalem

Directions

Share

Hummus.

Iedereen kent natuurlijk Hummus, tegenwoordig liggen de supermarkten er vol mee. Toen ik (José) gingen werken als stewardess was dit echt wel anders, maar nu hebben we het over 30 jaar geleden.
Ik geloof dat voor het zelfde goedje verschillende namen zijn, hamos, hommos, houmous, hummos, eigenlijk is het allemaal het zelfde. Wij houden het bij Hummus!

Wil je het zelf maken dan zijn er een paar regels:

1: Gebruik GEEN kikkererwten uit blik, want dan gaat het al meteen mis, gewoon die mooie erwtjes en week ze zelf.

2: Koop de lekkerste tahine, dit is een pasta van sesamzaadjes.

3: Pureer het samen zeker een kwartier tot dat ie mooi zalvig is.

Beloof je dit te doen, dan geniet ook jij straks van de heerlijkste dipje voor je Arabische platter of borrel. Wij hebben 2 verschillende gemaakt, de basis hummus en de groene Jeruzalem hummus met peterselie.

We hebben ook een heerlijke pompoen hummus voor je klaar staan. Het Arabisch flatbread mag je niet missen, helemaal perfect hierbij.

 

 

 

Steps

1
Done
12 uur of langer

Kikkererwten

Week de kikkererwten minimaal 12 uur, of een nacht in een kom met ruim koud water en een eetlepel bakpoeder.
Spoel daarna af en laat ze goed uitlekken.
Kook ze in een grote pan met een theelepel bakpoeder.
Kook ze met de deksel op de pan ruim twee uur totdat ze super zacht zijn.
Laat ze afkoelen en giet ze af maar vergeet niet wat kookvocht te bewaren.

2
Done
15 minuten

Pureren

Pureer de erwten met 2/3 van de tahini in de keukenmachine, doe dit ongeveer een kwartier zodat het super zacht en zalvig wordt.
Wanneer de hummus te dik is doe je er wat kookvocht bij.

3
Done
2 minuten

Serveren

Breng het als laatste op smaak met de rest van de tahine, knoflook, citroensap en zout.
Besprenkel het met wat olie eventueel fijn gehakte peterselie en een snuf paprikapoeder.

4
Done

Groene Hummus

Bij de groene hummus volg je dezelfde stappen alleen gebruik je iets meer tahini en een bos fijn gesneden platte peterselie.
Deze peterselie voeg je samen met citroensap, knoflook wanneer je de erwten pureert.
Wanneer dit klaar is voeg je extra citroensap en zout toe. Besprenkel het als laatste met olijfolie en wat gehakte peterselie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Arabisch eten
previous
Arabische tabouleh
Aardbeien rabarber galette
next
Franse aardbei rabarber galette
Arabisch eten
previous
Arabische tabouleh
Aardbeien rabarber galette
next
Franse aardbei rabarber galette

Add Your Comment