0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 liter Volle melk
1,5 eetlepel Citroensap Je kunt ook natuurazijn gebruiken
2 eetlepels Yoghurt Dit hoeft er niet bij
Zout
125 ml Room

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hüttenkase / Paneer / Ricotta

Hüttenkase / Paneer / Ricotta

Drie kazen zelf maken

Ingredients

Directions

Share

Kennen jullie het Indiase kaasje paneer? Voor één van de Crew  Favorites (Palak Paneer) had ik paneer kaas nodig. Overal gezocht maar geen enkele winkel verkocht het. Zelfs de toko kon het niet bestellen waarop hij vroeg waarom maak je het niet zelf.

Zelf kaas maken lijkt me een ingewikkeld proces, maar eigenlijk is het best simpel… Hoe mooi is het dat je met melk en zuur drie verschillende kazen kunt maken.

*Hüttenkäse of cottage cheese

*Paneer

*Ricotta

 

 

 

 

Steps

1
Done

Cottage cheese / Hüttenkase

Breng je melk tot bijna kookpunt samen met je citroensap. Blijf goed roeren. (ik heb ook 2 eetlepels yoghurt erbij gedaan voor wat frissere smaakt, maar dit hoeft niet)
Het gaat nu schiften, en je zal zien dat er een korrelige structuur ontstaat. Dit noem je melkwei.
Wanneer binnen een paar minuten het vocht een beetje geel / groenig is dan is het klaar.

Leg een kaasdoek, theedoek of linnen servet in een zeef en giet je substantie erdoor heen! Je kunt het even afspoelen voor minder zure smaak.
Wat overblijft is Hüttenkase of Cottage cheese. Een fijne kaas vol eiwitten.

2
Done

Paneer

Wanneer je dit extra laat uitlekken en goed uitperst door de doek in en wokkel te draaien, krijg je een dikkere stevige substantie.
Je kunt nu wat zout of eventuele specerijen toevoegen. Met iets zwaars erboven kun je het extra goed uitpersen. Daarna heb ik het in een klein bakje gedrukt om de vorm nog compacter te krijgen en zo goed in stukjes kan snijden
Paneer is klaar!
Je kan het gebruiken door je curry’s of aanbakken met ghee of boter.

3
Done

Ricotta

Doe het zelfde als bij de Cottage cheese maar voeg 125 ml room toe en snuf zout bij je melk.
Kook langzaam (5 minuten) en voeg je citroensap toe en wanneer je de dikke stolsels ziet zet je het vuur uit en laat dit 20 minuten staan met deksel op de pan. (niet roeren)
Giet het daarna op een kaasdoek en laat dit goed uitlekken (30 minuten)
Schep het van je doek. Roer het niet en duw het ook niet door je doek.
Wil je iets romigere structuur dan maar 10 minuten uit laten lekken.
Ricotta is klaar!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Basis recept Gnocchi
previous
Gnocchi di Patate
Biscuit cake
next
Biscuit taart
Basis recept Gnocchi
previous
Gnocchi di Patate
Biscuit cake
next
Biscuit taart

Add Your Comment