Ingredients
-
1 liter Volle melk
-
1,5 eetlepel CitroensapJe kunt ook natuurazijn gebruiken
-
2 eetlepels YoghurtDit hoeft er niet bij
-
Zout
-
125 ml Room
Directions
Kennen jullie het Indiase kaasje paneer? Voor één van de Crew Favorites (Palak Paneer) had ik paneer kaas nodig. Overal gezocht maar geen enkele winkel verkocht het. Zelfs de toko kon het niet bestellen waarop hij vroeg waarom maak je het niet zelf.
Zelf kaas maken lijkt me een ingewikkeld proces, maar eigenlijk is het best simpel… Hoe mooi is het dat je met melk en zuur drie verschillende kazen kunt maken.
*Hüttenkäse of cottage cheese
*Paneer
*Ricotta
Steps
1
Done
|
Cottage cheese / HüttenkaseBreng je melk tot bijna kookpunt samen met je citroensap. Blijf goed roeren. (ik heb ook 2 eetlepels yoghurt erbij gedaan voor wat frissere smaakt, maar dit hoeft niet) Leg een kaasdoek, theedoek of linnen servet in een zeef en giet je substantie erdoor heen! Je kunt het even afspoelen voor minder zure smaak. |
2
Done
|
PaneerWanneer je dit extra laat uitlekken en goed uitperst door de doek in en wokkel te draaien, krijg je een dikkere stevige substantie. |
3
Done
|
RicottaDoe het zelfde als bij de Cottage cheese maar voeg 125 ml room toe en snuf zout bij je melk. |