Ingredients
-
150 gram volkoren meel
-
150 gram patent bloem
-
3 eetlepels olijfolie
-
1 theelepel zout
-
210 ml heet water
Directions
Indiaas brood – Chapatis
Hoe leuk Indiaas brood maken is moet je zelf ontdekken.. Naan brood hebben we al gemaakt, en ook deze kleine flatbreads uit India zijn echt verrukkelijk.
In India eten ze dit elke dag, net zoals de Fransen hun baquette eten. Ze worden één keer per week gebakken en de grote stapel blijft heerlijk onder een vochtige doek.
Zelf maken is echt super simpel. Eenmaal gemaakt dan ga je het vaker bakken;)
Deze gaan heerlijk samen met onze pompoensoep en met de Indiase palak paneer!
Steps
1
Done
2 minuten
|
MengenMeng de twee soorten bloem met elkaar in een grote kom. Voeg het zout erbij toe. |
2
Done
10 minuten
|
KnedenVoeg je olie toe en giet langzaam 3 kwart van het hete water erbij. |
3
Done
3 minuten
|
Balletjes makenVerdeel deze deegbal in 10 gelijke stukken. |
4
Done
3 minuten
|
RollenRol je balletje uit op een bebloemd werkblad, gebruik je deegroller hiervoor. |
5
Done
5 minuten
|
BakkenLaat een bakpan heet worden, druppel er wat olie of boter in en bak je chapatis beide kanten totdat ze mooi gaar zijn. |
6
Done
|
BewarenZe blijven lekker vers onder een vochtige doek. |