0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 handen spinazie
1 Uien
5 Tomaten
1 cm Gember
1 teen knoflook
1 theelepel Chili poeder
1 theelepel Koriander poeder
1 theelepel Kurkuma poeder
1 theelepel Zout
1 theelepel Garam masala
1 eetlepel Boter Ghee mag ook
1 theelepel of 1 blaadje Fenegriek blaadjes / poeder Kun je weglaten, lastig te vinden
50 gram Paneer Zelf maken met ons recept kan ook!
Scheutje Room Ik heb kokos crème gebruikt
Indiase palak paneer

Indiase palak paneer

Welcome back my lovely India!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Indiase palak paneer!

Tijd voor weer een Crew Favorites, en weer eentje uit de Indiase keuken.
De meeste verzoekjes van de KLM crew leden komen uit India, en nu het vliegen op een laag pitje staat maak ik ze heel graag thuis. Butter chicken is al gemaakt en vandaag alle eer voor de Indiase Palak Paneer.
Leuk om te maken want ik zelf heb dit nog nooit gegeten.

Om aan paneer te komen was wel even een dingetje, hier in de supermarkt kan je het niet vinden, en ook de Toko kon ik het niet krijgen. Iemand gaf mij wel een tip; waarom maak je het niet zelf, zo ingewikkeld is dat niet..

Zo gezegd zo gedaan, en inderdaad het is een super eenvoudig proces van melk en zuren.

Ik had mijn Paneer, en tegelijkertijd het recept voor Cottage cheese en Ricotta! Drie vliegen in één klap. Hier kun je het recept vinden!

Het is een super lekker gerechtje geworden. Wil je nog meer gerechtjes maken uit de Indiase keuken dan hebben we alle lekkerste romige butter Chicken uit India voor je klaarstaan. Dahl makhani is zeker het proberen waard. Vol met linzen en heerlijk met India’s brood zoals naan brood. Snel eens proberen.

Pssst, dit favorietje gaat het lekkerste samen met de chapatis! En ook dat is easy peasy .

Steps

1
Done
2 minuten

Spinazie

Kook de spinazie in gezouten water en laat goed uitlekken.
Pureer dit.

2
Done

Fruit de gesneden ui zachtjes in de boter samen met de gesneden gember, knoflook en kruiden.
Laat het niet verbranden!
Voeg je gesneden tomaat toe, (tomaten puree mag ook)
Roer goed door.
De spinazie mag er nu ook bij samen met de room of kokoscreme/melk.
Laat dit 6 minuten zachtjes koken.
Als laatste voeg je de paneer erbij en wat garam masala kruiden erover.
Eventueel nog wat room, maar wat yoghurt kan ook.
Nog een keer roeren en smullen!

3
Done

Serveren

Wat brood erbij is een must, maak lekker chapatis erbij.
Dit is echt een simpel gerecht en maak het gerecht echt compleet .
Enjoy!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Indiase Chapatis brood
previous
Indiaas brood – Chapatis
Indiase Pompoensoep
next
Pompoensoep met Indiase twist
Indiase Chapatis brood
previous
Indiaas brood – Chapatis
Indiase Pompoensoep
next
Pompoensoep met Indiase twist

Add Your Comment