Ingredients
-
4 handen spinazie
-
1 Uien
-
5 Tomaten
-
1 cm Gember
-
1 teen knoflook
-
1 theelepel Chili poeder
-
1 theelepel Koriander poeder
-
1 theelepel Kurkuma poeder
-
1 theelepel Zout
-
1 theelepel Garam masala
-
1 eetlepel BoterGhee mag ook
-
1 theelepel of 1 blaadje Fenegriek blaadjes / poederKun je weglaten, lastig te vinden
-
50 gram PaneerZelf maken met ons recept kan ook!
-
Scheutje RoomIk heb kokos crème gebruikt
Directions
Indiase palak paneer!
Tijd voor weer een Crew Favorites, en weer eentje uit de Indiase keuken.
De meeste verzoekjes van de KLM crew leden komen uit India, en nu het vliegen op een laag pitje staat maak ik ze heel graag thuis. Butter chicken is al gemaakt en vandaag alle eer voor de Indiase Palak Paneer.
Leuk om te maken want ik zelf heb dit nog nooit gegeten.
Om aan paneer te komen was wel even een dingetje, hier in de supermarkt kan je het niet vinden, en ook de Toko kon ik het niet krijgen. Iemand gaf mij wel een tip; waarom maak je het niet zelf, zo ingewikkeld is dat niet..
Zo gezegd zo gedaan, en inderdaad het is een super eenvoudig proces van melk en zuren.
Ik had mijn Paneer, en tegelijkertijd het recept voor Cottage cheese en Ricotta! Drie vliegen in één klap. Hier kun je het recept vinden!
Het is een super lekker gerechtje geworden. Wil je nog meer gerechtjes maken uit de Indiase keuken dan hebben we alle lekkerste romige butter Chicken uit India voor je klaarstaan. Dahl makhani is zeker het proberen waard. Vol met linzen en heerlijk met India’s brood zoals naan brood. Snel eens proberen.
Pssst, dit favorietje gaat het lekkerste samen met de chapatis! En ook dat is easy peasy .
Steps
1
Done
2 minuten
|
SpinazieKook de spinazie in gezouten water en laat goed uitlekken. |
2
Done
|
Fruit de gesneden ui zachtjes in de boter samen met de gesneden gember, knoflook en kruiden. |
3
Done
|
ServerenWat brood erbij is een must, maak lekker chapatis erbij. |