Ingredients
-
8 Biologische citroen
-
300 gram Grof zeezout
-
Om aan te vullen Gekookt water
-
Paar takjes Tijm
-
1 Kaneelstokje
-
3 Ster anijs
Directions
Met mijn verjaardag kreeg ik (José) van Mariëlla een tajine cadeau, wat een super leuke verrassing. Een foodie maak je echt blij met zo’n gekleurde stoofpot uit Marokko.
Omdat ik er nog nooit mee gekookt heb, ben ik me maar eens gaan inlezen in de tajine wereld. Aangezien ik dol ben op deze Noord-Afrikaanse gerechten, sta ik te popelen om het te gaan uitproberen.
Ingemaakte citroen is een super lekkere smaakmaker in de gerechten dus ben ik hier mee begonnen.
Een heel eenvoudige manier is inmaken met zout. Leuk om dit zelf te doen, Je moet er wel rekening mee houden dat ze een maandje moeten wecken. Maar vandaag is het zover mijn citroenen staan klaar en ik ga lekker koken met de tajine.
Nieuwsgierig kijk morgen naar onze post…
Psstt , de citroen was echt geweldig gelukt!
Steps
1
Done
10 minuten
|
WeckpotSteriliseer de weckpot zeer goed. |
2
Done
3 minuten
|
CitroenGebruik bij voorkeur biologische citroenen. Dit omdat deze geen waslaag hebben. |
3
Done
5 minuten
|
ZoutenSnijd de citroenen in vier stukken, laat de onderkant wel aan elkaar. |
4
Done
2 minuten
|
In de potDoe een laagje zout in de weckpot daarboven op doe je de citroenen boven op elkaar goed vast. |
5
Done
5 minuten
|
CitroensapPers drie citroenen uit, dit sap schenk je er boven op. |
6
Done
4 weken
|
SluitenSluit de wekpot af en zet deze vier weken op een donkere plek. |
7
Done
|
ServerenWanneer je de citroenen gaat gebruiken om mee te koken haal je het vruchtvlees er uit en gebruik je alleen de schil. |