0 0
Ingemaakte citroenen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 Biologische citroen
300 gram Grof zeezout
Om aan te vullen Gekookt water
Paar takjes Tijm
1 Kaneelstokje
3 Ster anijs

Ingemaakte citroenen

Smaakmaker ten top

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Met mijn verjaardag kreeg ik (José) van Mariëlla een tajine cadeau, wat een super leuke verrassing. Een foodie maak je echt blij met zo’n gekleurde stoofpot uit Marokko.

Omdat ik er nog nooit mee gekookt heb, ben ik me maar eens gaan inlezen in de tajine wereld. Aangezien ik dol ben op deze Noord-Afrikaanse gerechten, sta ik te popelen om het te gaan uitproberen.
Ingemaakte citroen is een super lekkere smaakmaker in de gerechten dus ben ik hier mee begonnen.

Een heel eenvoudige manier is inmaken met zout. Leuk om dit zelf te doen, Je moet er wel rekening mee houden dat ze een maandje moeten wecken. Maar vandaag is het zover mijn citroenen staan klaar en ik ga lekker koken met de tajine.
Nieuwsgierig kijk morgen naar onze post…

Psstt , de citroen was echt geweldig gelukt!

Steps

1
Done
10 minuten

Weckpot

Steriliseer de weckpot zeer goed.
Kook de pot 10 minuten in kokend water.

2
Done
3 minuten

Citroen

Gebruik bij voorkeur biologische citroenen. Dit omdat deze geen waslaag hebben.
Wanneer je andere citroenen gebruikt boen ze dan goed af voor gebruik.

3
Done
5 minuten

Zouten

Snijd de citroenen in vier stukken, laat de onderkant wel aan elkaar.
Schep een grote lepel zout in het midden van de citroen zodat tussen alle partjes wat zout komt.

4
Done
2 minuten

In de pot

Doe een laagje zout in de weckpot daarboven op doe je de citroenen boven op elkaar goed vast.
Je kunt er wat extra smaakmakers bij doen zoals verse tijm, kaneelstokje en steranijs.

5
Done
5 minuten

Citroensap

Pers drie citroenen uit, dit sap schenk je er boven op.
Er mag nog wat extra zout boven op.
Vul de rest van de pot met afgekoeld gekookt water, of extra citroensap.

6
Done
4 weken

Sluiten

Sluit de wekpot af en zet deze vier weken op een donkere plek.
Vergeet niet elke dag de pot op te pakken en even om te keren zodat het zoute mengsel goed mengt.

7
Done

Serveren

Wanneer je de citroenen gaat gebruiken om mee te koken haal je het vruchtvlees er uit en gebruik je alleen de schil.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Oreo pancakes
previous
Oreo pancakes
Hongaarse goulash
next
Hongaarse goulash
Oreo pancakes
previous
Oreo pancakes
Hongaarse goulash
next
Hongaarse goulash

Add Your Comment