0 0
Ingemaakte rode ui

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

1 grote Rode ui
2 Peperonchino Of 2 rode pepers
150 ml Appelazijn
150 ml heet water
2 eetlepel Suiker

Ingemaakte rode ui

De twee trofeeën van Calabrië in een pot!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Ingemaakte rode ui!

Tijdens de vakantie naar Sicilië reden we door Calabrië en op elke hoek van de weg stond een stalletje met rode ui. Deze Chipolle Rosso is de trofee van Calabrië. Er wordt ontzettend veel mee gekookt en door zijn pittige en verfijnde smaak is het een topper. Natuurlijk ging er een zakje mee naar huis en zijn we er heerlijk mee aan het koken. Wat erg leuk is en vooral ook erg lekker is het inmaken van rode uien. Inmiddels hebben we al citroen ingemaakt maar deze versie is super lekker als bijgerechtje.

Naast deze rode ui is peperoncino van Calabrië minstens zo populair. Deze hete pepers  genoemd Viagra van Calabrië ging natuurlijk ook mee in de auto terug. En wat heerlijk om deze twee te combineren. Natuurlijk heb je niet perse deze rode uien nodig maar die uit de Hollandse supermarkt of groenteboer voldoet ook prima.

Het is een snel en makkelijk receptje waar je heel veel plezier aan hebt. Natuurlijk over je burger of over je salade.

 

Steps

1
Done
5 minuten

Weckpot

Gebruik een pot die je goed kunt af sluiten en maak deze met kokend water goed schoon.

2
Done
3 minuten

Uien, peperoncino

Snijd de uien in zo dun mogelijk ringen. Wanneer je een mandoline hebt kun je deze ook daarvoor gebruiken.
Doe de gesneden uien en pepers in de pot.

3
Done
2 minuten

Water, azijn en suiker

Verwarm het water samen met de appel azijn in de suiker zodat de suiker helemaal oplost. Giet dit mengsel bij de uien en sluit de deksel goed af. Zorg wel dat de uien helemaal onder water staan. Heb je tekort vocht doe dan wat extra water erbij.

4
Done

Koelen

Bewaar de uien in de koelkast. Deze kun je ruim een maand gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Koffie granita
previous
Koffie Granita
Sopresine pasta
next
Sorpresine pasta
Koffie granita
previous
Koffie Granita
Sopresine pasta
next
Sorpresine pasta

Add Your Comment