Ingredients
-
Vulling
-
1 kg Appel
-
Kopje Rozijnen
-
Scheutje Amaretto
-
Van halve citroen Citroensap
-
1 eetlepel Kaneel
-
Kruimeldeeg
-
70 gram RoomboterKoud
-
100 gram Bloem
-
25 gram Suiker
-
Snuf Zout
Directions
Italiaans appel kruimel taartje!
Waarom het een taartje met appel moest worden was niet de bedoeling maar was uiteindelijk eigenlijk heel eenvoudig… het zit zo…
De avond van te voren had ik (José) zin in perzik taart. Het succes van de bosvruchten cobbler, een fantastisch taartje met een bodem van bosvruchten met daarboven op een topping van een koekjes laag, geserveerd met vanille ijs. Dit taartje was een goede opvolger. De peach cobbler is namelijk waar een cobbler bekend mee is geworden. Terwijl ik de supermarkt afstroopte voor een bak perziken, kwam ik erachter dat de perziken maar ook de abrikoos en nectarine out of season waren. Tja dan moet je even schakelen.
Kijkend langs de fruit afdeling bedacht ik me dat voor de herfst een lekker appeltaartje ala cobbler ook zalig moest zijn. Hoppeta een tas appels, zak rozijnen in de kar en aan de slag.
Omdat het een makkelijke versie ging worden is er een kruimellaag over gegaan. Het maken van de keurige streepjes in ruitvorm dat past vandaag niet. De rozijnen zijn geweld in amaretto. Extra citroensap en natuurlijk kaneel maakt het een Italiaans appelkruimeltaartje. Een perfect toetje wanneer je er een bolletje vanille ijs bij serveert. Een normaal kruimeldeeg heeft best veel suiker. We hebben echt de helft gebruikt want we zijn dol op iets frissere smaken. Dat ijsje erbij is een mooiere zoete tegenhanger.
Gebakken in de pizza houtoven, want ja je kunt er werkelijk alles in bakken. De toevoeging van dat rokerige is een leuke extra, maar zeker weten dit taartje mag natuurlijk ook in de heteluchtoven.
ANDERE APPELTAARTJES
Wil je een ander appeltaartje maak dan eens oma’s zelfgemaakte appeltaart of een gezondere appeltaart met spelt en amandelmeel. Vergeet niet de leuke mini appel galette’s die super leuk zijn om te serveren of een heerlijk frangipane taart met appel.
Genoeg keuze toch dit Italiaans appel kruimel taartje?
Steps
1
Done
10 minuten
|
RozijnenMeng de rozijnen met een amaretto en laat ze erin wellen |
2
Done
|
AppelWas en schil de appels. |
3
Done
200 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
4
Done
|
Kruimeldeeg |
5
Done
45 minuten
|
OvenZet het taartje in de oven ongeveer 45 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. |
6
Done
|
ServerenHeerlijk om dit warm te serveren met een bolletje vanille ijs. Afgekoeld uit de koelkast misschien lekker met een klodder slagroom. |