0 0
Italiaans appel kruimel taartje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
1 kg Appel
Kopje Rozijnen
Scheutje Amaretto
Van halve citroen Citroensap
1 eetlepel Kaneel
Kruimeldeeg
70 gram Roomboter Koud
100 gram Bloem
25 gram Suiker
Snuf Zout

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaans appel kruimel taartje

De lekkerste appeltaart op een easy manier

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Vulling

  • Kruimeldeeg

Directions

Share

Italiaans appel kruimel taartje!

Waarom het een taartje met appel moest worden was niet de bedoeling maar was uiteindelijk eigenlijk heel eenvoudig… het zit zo…

De avond van te voren had ik (José) zin in perzik taart. Het succes van de bosvruchten cobbler, een fantastisch taartje met een bodem van bosvruchten met daarboven op een topping van een koekjes laag, geserveerd met vanille ijs. Dit taartje was een goede opvolger. De peach cobbler is namelijk waar een cobbler bekend mee is geworden. Terwijl ik de supermarkt afstroopte voor een bak perziken, kwam ik erachter dat de perziken maar ook de abrikoos en nectarine out of season waren. Tja dan moet je even schakelen.

Kijkend langs de fruit afdeling bedacht ik me dat voor de herfst een lekker appeltaartje ala cobbler ook zalig moest zijn. Hoppeta een tas appels, zak rozijnen in de kar en aan de slag.

Omdat het een makkelijke versie ging worden is er een kruimellaag over gegaan. Het maken van de keurige streepjes in ruitvorm dat past vandaag niet. De rozijnen zijn geweld in amaretto. Extra citroensap en natuurlijk kaneel maakt het een Italiaans appelkruimeltaartje. Een perfect toetje wanneer je er een bolletje vanille ijs bij serveert. Een normaal kruimeldeeg heeft best veel suiker. We hebben echt de helft gebruikt want we zijn dol op iets frissere smaken. Dat ijsje erbij is een mooiere zoete tegenhanger.

Gebakken in de pizza houtoven, want ja je kunt er werkelijk alles in bakken. De toevoeging van dat rokerige is een leuke extra, maar zeker weten dit taartje mag natuurlijk ook in de heteluchtoven.

ANDERE APPELTAARTJES

Wil je een ander appeltaartje maak dan eens oma’s zelfgemaakte appeltaart of een gezondere appeltaart met spelt en amandelmeel. Vergeet niet de leuke mini appel galette’s die super leuk zijn om te serveren of een heerlijk frangipane taart met appel.

Genoeg keuze toch dit Italiaans appel kruimel taartje?

 

Steps

1
Done
10 minuten

Rozijnen

Meng de rozijnen met een amaretto en laat ze erin wellen

2
Done

Appel

Was en schil de appels.
Snijd in blokjes.
Pers een halve citroen boven de appels uit, roer samen met een eetlepel kaneel door elkaar.
Ook de rozijnen mogen erdoor.
De vulling mag in een beboterd bakblik. Liefst een dichte bodem want ik ben bang dat bij een appeltaart ( springvorm) het vocht langs de naad wegloopt. Je hebt nl geen deeg op de bodem.

3
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

4
Done

Kruimeldeeg

Meng de bloem, zout en beetje suiker samen met koude blokjes boter. Dit kan met de hand of met een deeg mixer. Het mag er kruimelig uitzien.
Strooi dit over het appel mengsel.

5
Done
45 minuten

Oven

Zet het taartje in de oven ongeveer 45 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

6
Done

Serveren

Heerlijk om dit warm te serveren met een bolletje vanille ijs. Afgekoeld uit de koelkast misschien lekker met een klodder slagroom.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Florentijnse spaghetti uit de oven
previous
Florentijnse spaghetti uit de oven
Kip piccata
next
Kip piccata
Florentijnse spaghetti uit de oven
previous
Florentijnse spaghetti uit de oven
Kip piccata
next
Kip piccata

Add Your Comment