Ingredients
-
1 courgette
-
1 Aubergine
-
1 Rode paprika
-
8 Artisjokken harten
-
paar trosjes Cherry tomaten
-
5 TortillaChili paprika groenten wraps (No Fairytales)
-
50 gram Witte kaas blokjesof geitenkaas
-
200 gram Hummuspikante paprika
-
80 gram rucola
-
scheutje Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
1 eetlepel Italiaanse kruiden
Directions
Italiaans gevulde tortilla!
Willen wij lekker smikkelen dan gaan we voor tortilla’s. Zeker Mariëlla en haar vriend eten dit regelmatig in alle soorten en maten. Heerlijke gevuld en meestal een soort van gezond. Vandaag zijn ze gevuld met de lekkerste geroosterde groenten, namelijk courgette, aubergine, paprika en artisjokken. Heerlijk met een laag pikante hummus erop, rucola en afgetopt met die witte kaas blokjes die geweekt zijn in de olie. Oja de tortilla is een groente tortilla met pikante paprika helemaal passend bij dit gerechtje.
Soms hebben we wat in ons hoofd en dan moeten we het ook maken. Je weet natuurlijk niet of het lukt maar dat is een zorg voor later. Het idee van vandaag was een Italiaans gevulde tortilla. Wij hebben nog zo’n schattig tortilla plankje en hoe leuk staan die heerlijke gevulde wraps daarin! Nog een idee was om er een paar falafels erop te doen. Vorige week at ik (José) ze bij een vriendinnetje die ze gescoord had op een Amsterdamse markt. Een vegetarisch balletje gemaakt van kikkererwten, heel veel kruiden en gebakken in de olie.
Het ziet er simpel uit dus aan de slag. Eerst eens even op Pinterest kijken want daar vind je natuurlijk alles op. Ik wilde een soort van Italiaans gekruide falafel maken, want normaal hebben ze meer Arabische smaken, met ras al hanout en dergelijke. Gelukkig had ik in de kast stond nog een pot van die bonen en met de mixer waren de ze snel klaar. Vervolgens moest er gebakken worden maar daar ging het helemaal mis. Ze vielen uit elkaar en kon er daardoor niks meer mee. Een nieuwe poging met vers geweekte kikkererwten mocht ook geen succes hebben, en uit de oven waren ze ook niet te nassen. Conclusie, het zijn Italiaans gevulde tortilla’s geworden zonder falafel!
Weleens een eiwrap met italiaanse smaken geprobeerd? Caeser salade wraps met kip en bietenwrap met kruiden ricotta zijn ook smakelijk.
Steps
1
Done
10 minuten
|
Oven voor verwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
2
Done
|
GroentenSnijd alle groenten aan plakjes, paprika in slierten. |
3
Done
|
WrapsVerwarm de wraps, maar dat is niet per se nodig zeker deze groenten wraps. |
4
Done
4 minuten
|
VullenSmeer de wrap in met een paar eetlepels hummes, vervolgens doe je er wat rucola op. |
5
Done
|
TipHet is ook leuk om een schaal geroosterde groenten op tafel te zetten met de wraps, kaas ed. Kinderen vinden dit vaak leuk om zelf zo een tortilla te vullen. |