0 0
Italiaanse arancini voor bij de borrel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gr Risotto rijst
100 gram Parmezaanse kaas
1,2 liter groenten bouillon
2 lepels Boter
Een flinke snuf Zout
200 gr Paneermeel
3 eieren
1,5 liter Zonnebloem olie
100 gr Bloem
75 gr Mozzarella
1x het recept Ragu saus

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse arancini voor bij de borrel

Italiaanse arancini, de lekkerste gefrituurde risotto balletjes!

Features:
  • Glutenvrij
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse Arancini zijn gefrituurde risotto balletjes. Ze komen uit Sicilië. Mario, José haar man en vader van Mariëlla komt uit Sicilië. Voor ons is dit dus een snack die af en toe op tafel staat.
Arancini betekent kleine sinaasappel en daar lijken ze ook wel een beetje op. Veel Nederlanders kennen deze lekkernij niet. Zonde, want het is een van onze lievelings dingen.

Wie zo iets lekker wilt proeven moet wel even geduld hebben. Je moet namelijk eerst de risotto maken en deze dan een nachtje in de koelkast laten staan. Zo kun je er de volgende dag goed balletjes van rollen.

José heeft zelfs van haar Siciliaanse zwager een Arancinotto gekregen. Dit is een houder voor de rijst om de perfecte vorm van de Italiaanse arancini te maken en hiermee kun je ze ook makkelijk vullen! Hoe handig!?

Gelukkig kun je zelf ook gewoon balletjes maken, ze smaken natuurlijk even lekker in een ronde vorm dan een kegel;)

 

 

Steps

1
Done
20 min

Risotto maken

Kook de risotto rijst ongeveer 17 minuten in 1,2 liter gezouten water met bouillonblokje tot dat bijna al het water is opgenomen.
Wanneer je gele rijst wil los je 10 safraandraadjes op in beetje kokend water en voeg je dit toe wannneer de rijst bijna gekookt is.
Roer na het kookproces de geraspte kaas en boter door.
Laat dit een nacht afkoelen.

2
Done
15

Saus maken

Maak het recept voor onze ragu pasta saus. Je kunt de helft van het recept maken.
Je zal wel teveel saus hebben maar dat is lekker voor de pasta.

3
Done
15

Balletjes maken

Wanneer de saus is afgekoeld kun je de ragu saus in de risotto rijst doen. Doe het rijst mengsel in je handpalm en maak kuiltje in het midden, in het midden plaats je wat ragu samen met de de mozzarella als vulling.
Maak er daarna een mooie bal van.

Je kunt ook net als wij de arancinotto vorm gebruiken. Op Sicilië maken ze nl een kegelvorm. Deze is alleen lastig te verkrijgen in Nederland.

4
Done
10

Paneren

Wanneer je alle ballen gemaakt hebt rol je ze door de bloem. Daarna door het met zout geklutste ei en als laatste door paneermeel.
Leg de ballen nog uurtje in de koelkast.

5
Done
15

Frituren

Verwarm olie in de pan en frituur de arancini voor 7 minuten.

6
Done

Tip

Het vullen van de balletjes is een tijdrovend werk. Je kunt het jezelf iets makkelijker maken door bijvoorbeeld de ragusaus door de risotto te roeren. Dit doe je direct wanneer je de risotto gekookt is. Zet het koud.
De volgende dag kun je er dan balletjes van draaien, misschien met een beetje jonge kaas of mozzarella in het midden maar zonder de saus die hebt je al door de rijst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse crostata taart
previous
Italiaanse crostata taart
Basis risotto
next
Basis recept voor risotto
Italiaanse crostata taart
previous
Italiaanse crostata taart
Basis risotto
next
Basis recept voor risotto

Add Your Comment