Ingredients
-
500 gr Risotto rijst
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
1,2 liter groenten bouillon
-
2 lepels Boter
-
Een flinke snuf Zout
-
200 gr Paneermeel
-
3 eieren
-
1,5 liter Zonnebloem olie
-
100 gr Bloem
-
75 gr Mozzarella
-
1x het recept Ragu saus
Directions
Italiaanse arancini voor bij de borrel.
Italiaanse Arancini voor bij de borrel zijn gefrituurde risotto balletjes. Ze komen uit Sicilië. Mario, José haar man en vader van Mariëlla komt uit Sicilië. Voor ons is dit dus een snack die af en toe op tafel staat.
Arancini betekent kleine sinaasappel en daar lijken ze ook wel een beetje op. Veel Nederlanders kennen deze lekkernij niet. Zonde, want het is een van onze lievelings dingen.
Als je ooit op Sicilië bent geweest dan heb je deze heerlijke snack vast gegeten. De arancini uit Catania is namelijk het allerlekkerste streetfood dat we ooit gegeten hebben. De eerste keer dat José ze at was op de boot naar Sicilië en nu hebben we het over ruim 29 jaar. Dat hapje was een voorbode voor al het lekkere eten dat we deze vakantie zou eten. Nouja vakantie.. Drie weken Sicilië voor het eerst van je leven als pas getrouwd stel en dan alle familie langs. Niet even voor een koffietje maar overal en elke avond de hele Siciliaanse keuken op je bord is best hard werken.
Wie zo iets lekker wilt proeven moet wel even geduld hebben. Je moet namelijk eerst de risotto maken en deze dan een nachtje in de koelkast laten staan. Zo kun je er de volgende dag goed balletjes van rollen.
José heeft zelfs van haar Siciliaanse zwager een Arancinotto gekregen. Dit is een houder voor de rijst om de perfecte vorm van de Italiaanse arancini te maken en hiermee kun je ze ook makkelijk vullen! Hoe handig!?
Gelukkig kun je zelf ook gewoon balletjes maken, ze smaken natuurlijk even lekker in een ronde vorm dan een kegel;) De smaak is natuurlijk helemaal hetzelfde. Buon Appetito!
Wil je snelle risotto bitterbalen maken dat kan ook, of de risotto ballen met salami en proscuitto.
Steps
1
Done
20 min
|
Risotto makenKook de risotto rijst ongeveer 17 minuten in 1,2 liter gezouten water met bouillonblokje tot dat bijna al het water is opgenomen. |
2
Done
15
|
Saus makenMaak het recept voor onze ragu pasta saus. Je kunt de helft van het recept maken. |
3
Done
15
|
Balletjes makenWanneer de saus is afgekoeld kun je de ragu saus in de risotto rijst doen. Doe het rijst mengsel in je handpalm en maak kuiltje in het midden, in het midden plaats je wat ragu samen met de de mozzarella als vulling. Je kunt ook net als wij de arancinotto vorm gebruiken. Op Sicilië maken ze nl een kegelvorm. Deze is alleen lastig te verkrijgen in Nederland. |
4
Done
10
|
Paneren |
5
Done
15
|
FriturenVerwarm olie in de pan en frituur de arancini voor 7 minuten. |
6
Done
|
TipHet vullen van de balletjes is een tijdrovend werk. Je kunt het jezelf iets makkelijker maken door bijvoorbeeld de ragusaus door de risotto te roeren. Dit doe je direct wanneer je de risotto gekookt is. Zet het koud. |