0 0
Italiaanse bloemkoolsteaks

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Bloemkool
1 1x recept voor tomatensaus
1 bol Mozzarella
1 handje Geraspte kaas
3 tl Pesto
1 klein handje Pijnboompitten
Een paar scheutjes Olijf olie
Naar smaak zout en peper
Naar smaak Chili flakes

Italiaanse bloemkoolsteaks

De lekkerste vegetarische steaks!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse bloemkoolsteaks!

Kennen jullie de Italiaanse bloemkoolsteaks al? Deze Italiaanse bloemkool steaks zijn de moeite waard om te maken!

De bloemkoolsteak is een echt hype. Tegenwoordig zijn er meer en meer vegetariërs die in plaats van een lekker stukje vlees en mooie groente uitkiezen. De bloemkool is dan een ideale oplossing. De bloemkool steak maak je heel gemakkelijk. Je snijd mooie plakken van de bloemkool en je moet proberen dat de roosjes van mooi blijven zitten. Dit is nog wel eens lastig. Bij mij (Mariëlla) vielen er wel wat af, waardoor ik niet heel veel plakken kreeg uit de bloemkool. Maar dat is niet erg, met de overgebleven bloemkoolroosjes heb ik gewoon een ander lekker gerechtje gemaakt. Je kunt het bijvoorbeeld in een curry doen of deze bloemkool kerrie soep maken.

SWIEPSWOEPSWAP

Deze Italiaanse bloemkool steaks hebben wij gemaakt voor de Swiepswapswoep van Mandy van Mandyandmore. Een leuk persoon met heerlijke website en zij organiseert een paar keer per jaar de #swiepswoepswap. Mandy koppelt je dan aan een andere foodblogger en hier kook je dan een gerechtje van. Deze kun je dan nog een beetje eigen maken.

Wij mochten dit keer van Astrid van BonApetit food en gerechtje maken. Hier hebben we voorheen ook al eens een gerecht van gemaakt, namelijk de heerlijke groene asperges in bladerdeeg. Een super hapje! Voor deze swoep kwamen we de Italiaanse bloemkoolsteaks tegen. Wij hebben natuurlijk onze basis tomatensaus gebruikt en er nog wat extra pijnboompitjes en pesto over gedaan. Het was een heerlijke lunch geworden. Ik had er nog wat sneedjes getoast stokbrood bij gedaan. Je kunt dit natuurlijk ook eten als avond maaltijd met een beetje rijst of aardappeltjes erbij. Astrid geeft nog een andere handige tip, mocht het niet lukken om steaks te snijden, gooi dan alle bloemkool roostjes in een ovenschaal en doe daarop de tomatensaus, kazen en de andere toppings. Dit is natuurlijk net zo lekker!

Psst… we hebben ook een heerlijke Indiase bloemkool steak en pompoen online.

Steps

1
Done
30 minuten

Tomatensaus

Maar 1 keer het recept voor de tomatensaus.
Laat dit lekker sudderen en zet daarna klaar.

2
Done
190 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven in de tussentijd alvast voor tot 190 graden.

3
Done
20 minuten

Bloemkool

Snijd de bloemkool in redelijk dikke plakken. (steaks)
Leg deze op een bakplaat met bakpapier.
Giet er wat olijf olie overheen en naar smaak zout en peper.
Zet de bloemkoolsteaks in de oven voor 20 minuten.

4
Done
5 minuten

Afmaken

Wanneer de bloemkoolsteak gaar zijn dan haal je ze uit de oven.
Leg op elke steak wat tomatensaus, mozzarella, geraspte kaas, en pesto.
Zet ze dan nog even 5 minuten terug in de oven zodat de kaas lekker kan smelten.

5
Done
3 minuten

Pijnboompitten

Bak de pijnboompitjes kort aan in een pannetje.

6
Done
2 minuten

Serveren

Serveer de steaks met de pijnboompitjes en nog wat extra peper en chili flakes.
Eetsmakelijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Hartige wafels met kaas en spek
previous
Hartige wafels met kaas en spek
Aubergine schnitzel met pistache
next
Aubergine schnitzel met pistache
Hartige wafels met kaas en spek
previous
Hartige wafels met kaas en spek
Aubergine schnitzel met pistache
next
Aubergine schnitzel met pistache

Add Your Comment