Ingredients
-
Het deeg
-
400 gr zelfrijzend bakmeelOf 400 gram bloem met 10 gram bakpoeder
-
100 gram Suiker
-
4 eieren4 in het deeg 1 voor het eind
-
Een snufje zout
-
1 citroen citroenrasp
-
200 gr boter
-
2 lepels Amandelmeel
-
De vulling
-
5 abrikozen
-
750 gr abrikozen jam
-
100 gr amandelen
Directions
Italiaanse crostata taart is een Italiaanse taart die ook vaak bij het ontbijt gegeten wordt. Taart eten bij het ontbijt is nou niet persee iets wat Nederlanders doen en daarom kun je deze taart ook prima bij de koffie eten.
Het is een heerlijk deegje met een vulling van fruit. Een soort Italiaanse vlaai. Je kunt de crostata vullen met veel verschillende fruit soorten. In Italië zie je hem veel met abrikozen of blauwe bessen.
Wil je een crostata met aardbeien vulling proberen? Klik dan door naar dit recept!
Steps
1
Done
50
|
Het deegMix het zelfrijzend bakmeel, de boter, zout en suiker tot je een kruimelig deeg hebt. |
2
Done
10
|
De vullingWanneer het deeg in de koelkast staat kun je beginnen aan de vulling. |
3
Done
10
|
De taart makenRol het deeg uit op een werkbank met wat bloem. |
4
Done
40
|
OvenVerwarm de oven voor op 180 graden. |