0 0
Italiaanse crostata taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het deeg
400 gr Zelfrijzend bakmeel Of 400 gram bloem met 10 gram bakpoeder
100 gram Suiker
4 eieren 4 in het deeg 1 voor het eind
Een snufje Zout
1 citroen Citroen rasp
200 gr Boter
2 lepels Amandelmeel
De vulling
5 abrikozen
750 gr Abrikozen jam
100 gr Amandelen

Italiaanse crostata taart

Een heerlijke Italiaanse abrikozen crostata

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Het deeg

  • De vulling

Directions

Share

Italiaanse crostata taart is een Italiaanse taart die ook vaak bij het ontbijt gegeten wordt. Taart eten bij het ontbijt is nou niet persee iets wat Nederlanders doen en daarom kun je deze taart ook prima bij de koffie eten.

Het is een heerlijk deegje met een vulling van fruit. Een soort Italiaanse vlaai. Je kunt de crostata vullen met veel verschillende fruit soorten. In Italië zie je hem veel met abrikozen of blauwe bessen.

Wil je een crostata met aardbeien vulling proberen? Klik dan door naar dit recept!

Steps

1
Done
50

Het deeg

Mix het zelfrijzend bakmeel, de boter, zout en suiker tot je een kruimelig deeg hebt.
Voeg de 3 eieren toe en de rasp van de citroen.
Kneed dit allemaal tot dat je een stevig deeg hebt.
Maak een bal van het deeg en sla deze wat plat.
Leg dit deeg in de koelkast voor 40 minuten.

2
Done
10

De vulling

Wanneer het deeg in de koelkast staat kun je beginnen aan de vulling.
Hak de amandelen klein en schil de abrikozen.
Snijd de abrikozen in stukjes en doe dit in een kom met de jam en de amandelen.
Mix alles goed.
Je kunt ook hier nog wat citroen aan toe voegen als je dit lekker lijkt.

3
Done
10

De taart maken

Rol het deeg uit op een werkbank met wat bloem.
Pak een taartvorm en vet deze een klein beetje in.
Leg het uitgerolde deeg in de vorm en maak de randjes netjes.
Vul de taart met de vulling.
Prik wat gaatjes in de bodem.
Strooi er de 2 eetlepels amandelmeel op.
Rol het overgebleven deeg opnieuw uit en snij lange stroken hiervan.
Plaatst deze op de vulling.
Doe om de beurt een strook vanaf links en daarna vanaf rechts. Dan krijg je een mooi gevlochten bovenkant.

4
Done
40

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kluts het laatste eitje en smeer deze op de stroken van de taart.
Plaats de taart in de oven voor 40 minuten.
Laat goed afkoelen, anders valt de taart uit elkaar.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gehaktballetjes
previous
Italiaanse gehaktballetjes
arancini voor bij de borrel
next
Italiaanse arancini voor bij de borrel
Gehaktballetjes
previous
Italiaanse gehaktballetjes
arancini voor bij de borrel
next
Italiaanse arancini voor bij de borrel

Add Your Comment