0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Vulling
6 stengels Bleekselderij
6 worteltjes Wortel
4 eetlepel Zon gedroogde tomaten
1 cm geraspt Gember
2 kipfilets Kip
2 eetlepel Limoen sap
Naar smaak Zout en peper Jet te zuinig
1 theelepel Chili poeder Of halve rode peper
Bosje Verse Italiaanse kruiden peterselie, basilicum, tijm
Extra
12 Loempia vellen Toko
Bakje Koud water
400 ml Zonnebloem olie
Flesje Zoete chilisaus

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse loempia’s

Italiaanse loempia’s

Waanzinnige combinatie van Aziatisch en Westers

Ingredients

  • Vulling

  • Extra

Directions

Share

Italiaanse loempia’s!

Ben  jij team rauwkost of team vette hap bij de borrel… Wij eten vrij gezond vinden wijzelf, maar wanneer we gaan borrelen trekken we alle registers open. We kiezen voornamelijk Italiaanse producten en lekkernijen voor de lekkerste borrelplank. Sinds we onze loempia’s uit Maleisië hebben gemaakt maken we ze regelmatig opnieuw omdat ze zelf gemaakt toch gewoon het lekkerst zijn. Vandaag een nieuwe versie want er bestaat nog geen Italiaanse versie, reden genoeg om deze te creëren.

En of ze lekker geworden zijn? Gewoon verrukkelijk! De Italiaanse groenten zoals bleekselderij en wortel mochten meedoen.  Net als de zongedroogde tomaatjes en leftover Nonna’s kippie. We konden het toch niet laten om er lente ui en gember bij te doen allemaal samen met wat chilipoeder en limoen.

Eigenlijk niet helemaal Italiaanse maar mooie combinatie tussen East meets West!

We hebben er een Reels filmpje bij gedaan dan kun je zien hoe makkelijk en snel jij deze bij de borrel kan serveren!

Steps

1
Done
5 minuten

Groenten

Snijd alle groenten zo fijn mogelijk.

2
Done

Kip

Je kunt het recept van Nonna’s kippie gebruiken (Link in verhaal hierboven naar het recept) dit is gepaneerde kip. Je kunt ook gewoon gekruide kipfilet’s bakken en die gebruiken. In kleine stukjes snijden.
Dit mag door de groentenmix.

3
Done
10 minuten

Loempia vellen

Nadat de loempiavellen zijn ontdooid kun je aan de slag.
Zet een bakje water klaar, hier bestrijk je de bovenkant van het vel zodat het werkt als een plaklaag.
Leg er een aantal op het werkblad en schep hoopjes vulling op het vel.
Maak er mooie pakketjes van zoals op de foto’s.
Je begint in de schuine hoek en vouwt de punt er over. Zorg dat je dit een beetje strak doet. Vouw de beide zijkanten naar binnen en rol het restant tot een mooie rolletje.

4
Done
5 minuten

Frituren of uit de oven

Bak de loempiarolletjes in zonnebloemolie enkele minuten. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier.
Wil je de loempia’s iets minder vet dan morgen ze ook ongeveer 20 minuten in oven op 220 graden.

5
Done
1 minuut

Serveren

Serveer met wat chilisaus. Dit vinden wij toch wel erg lekker erbij omdat het pittig is.
Wil je echt een Italiaanse dip erbij verdun dan wat pesto met olijfolie en dip daar de loempia’s in. Doe er een paar partjes limoen bij en voor de decoratie wat verse kruiden er over.

6
Done

Tip

*Heb je er teveel gebakken dan kun je ze twee dagen in de koelkast bewaren. Gebakken of ongebakken invriezen er kan perfect.
*Wanneer je in de air fraaier bakt zijn ze minder vet.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte ricotta
previous
Zelfgemaakte Ricotta
Timballo pasta taart
next
Timballo di melanzane- Italiaanse pastataart
Zelfgemaakte ricotta
previous
Zelfgemaakte Ricotta
Timballo pasta taart
next
Timballo di melanzane- Italiaanse pastataart

Add Your Comment