Ingredients
-
Vulling
-
6 stengels Bleekselderij
-
6 worteltjes Wortel
-
4 eetlepel zon gedroogde tomaten
-
1 cm geraspt Gember
-
2 kipfilets Kip
-
2 eetlepel Limoen sap
-
Naar smaak zout en peperJet te zuinig
-
1 theelepel Chili poederOf halve rode peper
-
Bosje Verse Italiaanse kruidenpeterselie, basilicum, tijm
-
Extra
-
12 Loempia vellenToko
-
Bakje Koud water
-
400 ml Zonnebloem olie
-
Flesje Zoete chilisaus
Directions
Italiaanse loempia’s!
Ben jij team rauwkost of team vette hap bij de borrel… Wij eten vrij gezond vinden wijzelf, maar wanneer we gaan borrelen trekken we alle registers open. We kiezen voornamelijk Italiaanse producten en lekkernijen voor de lekkerste borrelplank. Sinds we onze Italiaanse loempia’s uit Maleisië hebben gemaakt maken we ze regelmatig opnieuw omdat ze zelf gemaakt toch gewoon het lekkerst zijn. Vandaag een nieuwe versie want er bestaat nog geen Italiaanse versie, reden genoeg om deze te creëren.
En of ze lekker geworden zijn? Gewoon verrukkelijk! De Italiaanse groenten zoals bleekselderij en wortel mochten meedoen. Net als de zongedroogde tomaatjes en leftover Nonna’s kippie. We konden het toch niet laten om er lente ui en gember bij te doen allemaal samen met wat chilipoeder en limoen.
Eigenlijk niet helemaal Italiaanse maar mooie combinatie tussen East meets West!
We hebben er een Reels filmpje bij gedaan dan kun je zien hoe makkelijk en snel jij deze bij de borrel kan serveren!
Steps
1
Done
5 minuten
|
GroentenSnijd alle groenten zo fijn mogelijk. |
2
Done
|
KipJe kunt het recept van Nonna’s kippie gebruiken (Link in verhaal hierboven naar het recept) dit is gepaneerde kip. Je kunt ook gewoon gekruide kipfilet’s bakken en die gebruiken. In kleine stukjes snijden. |
3
Done
10 minuten
|
Loempia vellenNadat de loempiavellen zijn ontdooid kun je aan de slag. |
4
Done
5 minuten
|
Frituren of uit de ovenBak de loempiarolletjes in zonnebloemolie enkele minuten. Laat ze na het bakken uitlekken op keukenpapier. |
5
Done
1 minuut
|
ServerenServeer met wat chilisaus. Dit vinden wij toch wel erg lekker erbij omdat het pittig is. |
6
Done
|
Tip*Heb je er teveel gebakken dan kun je ze twee dagen in de koelkast bewaren. Gebakken of ongebakken invriezen er kan perfect. |