0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Meringue
Van 4 eieren Eiwitten
2 el Suiker
1 el Baking soda
Suikersiroop
200 gram Suiker
120 ml Water
Botermengsel
360 gram Roomboter
1 theelepel Vanille extract

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse meringue botercreme

Italiaanse meringue botercreme

Je finishing toch!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Meringue

  • Suikersiroop

  • Botermengsel

Directions

Share

Italiaanse meringue botercreme!

Een heerlijke crème om je taart mee af te smeren en te vullen is de Italiaanse botercreme.

Je kunt deze botercreme bijvoorbeeld gebruiken om een biscuitcake te vullen en te versieren.

Steps

1
Done
5 minuten

Eiwit

Mix je eiwit in een superschone kom met je keukenmachine, wanneer het dikker wordt doe je langzaam je suiker erbij. Voeg je zout toe en klop op gemiddelde snelheid je eiwit tot mooie pieken. Laat dit op langzaamste stand kloppen. Snel door met je siroop.

2
Done
5 minuten

Suiker siroop

Verhit je suiker met het water op gens temperatuur.
Het suiker smelt, en je vloeistof zal dikker worden. Verwarm tot 115 graden. Het is nu boven het kookpunt en lekker dik. Wij hebben het op gevoel gedaan.
Stop op tijd anders krijg je harde korrels en dat wil je niet?

3
Done

Giet je siroop langzaam bij je eiwit terwijl je mixer langzaam draait. Kijk uit je siroop is heet!
Als al je siroop erbij is dan even 5 minuten de mixer op hard.
Laat dit even afkoelen, voordat je er boter bij doet maar laat het niet helemaal afkoelen, dan gaat de boter schiften die je er strakt bij moet doen.

4
Done

Boter

Doe kleine beetjes boter erbij (dit moet echt op kamertemperatuur zijn) klop het lekker door en voeg je vanille erbij.
Soms kan het lijken dat je boter schift, waarschijnlijk is het dan iets te koud.
Een trucje is je föhn erbij houden, en je zal een mooie crème overhouden. (geen grap)?

5
Done

Je kunt nu meteen een cake insmeren maar je kun het ook even in de koelkast bewaren.

Heb je wat over, dit kun je invriezen. (na het ontdooien goed door kloppen)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Biscuit cake
previous
Biscuit taart
Bananenmuffins
next
Bananenmuffins
Biscuit cake
previous
Biscuit taart
Bananenmuffins
next
Bananenmuffins

Add Your Comment