Ingredients
-
Meringue
-
Van 4 eieren
-
2 el Suiker
-
1 el baking soda
-
Suikersiroop
-
200 gram Suiker
-
120 ml water
-
Botermengsel
-
360 gram roomboter
-
1 theelepel vanille extract
Directions
Italiaanse meringue botercreme!
Een heerlijke crème om je taart mee af te smeren en te vullen is de Italiaanse botercreme.
Je kunt deze botercreme bijvoorbeeld gebruiken om een biscuitcake te vullen en te versieren.
Steps
1
Done
5 minuten
|
EiwitMix het eiwit in een superschone kom met de keukenmachine, wanneer het dikker wordt doe je langzaam de suiker erbij. Voeg het zout toe en klop op gemiddelde snelheid het eiwit tot mooie pieken. Laat dit op langzaamste stand kloppen. Snel door met de siroop. |
2
Done
5 minuten
|
Suiker siroopVerhit de suiker met het water op gemiddeld temperatuur. |
3
Done
|
Giet de siroop langzaam bij het eiwit terwijl de mixer langzaam draait. Kijk uit de siroop is heet! |
4
Done
|
BoterDoe kleine beetjes boter erbij (dit moet echt op kamertemperatuur zijn) klop het lekker door en voeg je vanille erbij. |
5
Done
|
Je kunt nu meteen een cake insmeren maar je kun het ook even in de koelkast bewaren. Heb je wat over, dit kun je het invriezen. (na het ontdooien goed door kloppen) |