0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Kalfschenkels
2 Uien grote
4 stengel Bleekselderij
3 Wortel
4 Laurierblaadje
Eetlepel Tijm Verse blaadjes
250 ml Kalfs fond Je kunt ook runder bouillonblokjes gevbruiken
1 blik Gepelde tomaten De multi met kerst tomaatjes zijn fijn
200 ml Witte wijn
50 gram Bloem
Zout en peper
Scheut Olijfolie
Gre,molata
Bosje Platte peterselie
1 Citroen Bio
1 teentje Knoflook
Kalfs fond

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse Osso Bucco

Italiaanse Osso Bucco

Het allerbeste uit Milaan

Cuisine:

Ingredients

  • Gre,molata

Directions

Share

Italiaanse Osso Bucco!

Vandaag een top recept die helemaal past bij kerst.

Je hebt vast wel eens van Osso Bucco alla Milanese gehoord, maar wat is dat nou precies. Dit heerlijke gerecht komt uit Milaan, en bestaat  uit  gestoofde  kalfsschenkel met ui, wortel en bleekselderij. Afgemaakt met een gremolata die bestaat uit knoflook, peterselie en citroenrasp.

Tijdens de drie jaar dat mijn man Mario in Milaan werkte, hebben we dit heel vaak gegeten. Elke Milanees kent zijn favoriete restaurant waar dit het allerlekkerste is, en van daar dat ik vaak ben meegenomen naar vele restaurants om hier van te smullen.

De echte smulpapen eten ook het merg uit het bot, maar dat laat ik aan de Milanezen over.

Je serveert dit gerecht met saffraan risotto maar wordt ook wel met polenta gegeten.

Duurt het nog even voordat je in Milaan kom. Dan kun je dit heel goed zelf thuis maken. Het is niet moeilijk, maar omdat dit een slow cooking gerecht is, moet je er wel even de tijd voor nemen.

Bestel je schenkels bij de slager, je koopt ze altijd bevroren.

 

Steps

1
Done
Hele nacht

Kalfschenkel

Laat je bevroren schenkel ontdooien, nachtje in koelkast, of in koud water.

2
Done
3 minuten

Klaar maken

Maak wat sneden in de rand van de schenkel.
Dit voorkomt dat het vlees omkrult.
Strooi zout en peper over het vlees en haal ze door de bloem.
Schud ze even af, je wilt maar een klein laagje bloem.

3
Done
4 minuten

Bakken

Verhit een scheut olijfolie in een braadpan.
Bak aan beide kanten de schenkels even aan.
Haal ze uit de pan en wikkel ze even in met folie.

4
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5
Done
10 minuten

Groenten

Snijd de geschilde wortel, uien en bleekselderij in mooie fijne stukjes.
Plet de knoflook fijn.
Bak de groenten aan in het braadvet zachtjes aan, 3 minuten.
Leg het vlees erop en blus af met de witte wijn.
Doe het blik tomaten erbij , de tijm, laurier en kalfsfond.
Ook wat zout en vers gemalen peper.
Je kunt ook verse tomaatjes gebruiken.

6
Done
3 uur

Oven

Doe een deksel op de braadpan en zet deze 3 uur in de oven, kijk en roer regelmatig.
Wanneer er te weinig vocht is kun je altijd wat water toevoegen.

7
Done
2 minuten

Gremolata

Snijd de peterselie en knoflook super fijn, rasp de schil van de citroen en roer dit door elkaar.

8
Done

Serveren

Serveer de Osso Bucco met wat gremolata erover. Je eet het met saffraan risotto, polenta, maar ook aardappelpuree of een stokbroodje is lekker.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kerst peperkoekjes
previous
Kerst peperkoekjes
Caprese torentje
next
Caprese taartje met gegrilde groenten
Kerst peperkoekjes
previous
Kerst peperkoekjes
Caprese torentje
next
Caprese taartje met gegrilde groenten

Add Your Comment