Ingredients
-
4 Kalfschenkels
-
2 Uiengrote
-
4 stengel Bleekselderij
-
3 Wortel
-
4 Laurierblaadje
-
Eetlepel TijmVerse blaadjes
-
250 ml Kalfs fondJe kunt ook runder bouillonblokjes gevbruiken
-
1 blik Gepelde tomatenDe multi met kerst tomaatjes zijn fijn
-
200 ml Witte wijn
-
50 gram Bloem
-
Zout en peper
-
Scheut Olijfolie
-
Gre,molata
-
Bosje Platte peterselie
-
1 CitroenBio
-
1 teentje Knoflook
-
Kalfs fond
Directions
Italiaanse Osso Bucco!
Vandaag een top recept die helemaal past bij kerst.
Je hebt vast wel eens van Osso Bucco alla Milanese gehoord, maar wat is dat nou precies. Dit heerlijke gerecht komt uit Milaan, en bestaat uit gestoofde kalfsschenkel met ui, wortel en bleekselderij. Afgemaakt met een gremolata die bestaat uit knoflook, peterselie en citroenrasp.
Tijdens de drie jaar dat mijn man Mario in Milaan werkte, hebben we dit heel vaak gegeten. Elke Milanees kent zijn favoriete restaurant waar dit het allerlekkerste is, en van daar dat ik vaak ben meegenomen naar vele restaurants om hier van te smullen.
De echte smulpapen eten ook het merg uit het bot, maar dat laat ik aan de Milanezen over.
Je serveert dit gerecht met saffraan risotto maar wordt ook wel met polenta gegeten.
Duurt het nog even voordat je in Milaan kom. Dan kun je dit heel goed zelf thuis maken. Het is niet moeilijk, maar omdat dit een slow cooking gerecht is, moet je er wel even de tijd voor nemen.
Bestel je schenkels bij de slager, je koopt ze altijd bevroren.
Steps
1
Done
Hele nacht
|
KalfschenkelLaat je bevroren schenkel ontdooien, nachtje in koelkast, of in koud water. |
2
Done
3 minuten
|
Klaar makenMaak wat sneden in de rand van de schenkel. |
3
Done
4 minuten
|
BakkenVerhit een scheut olijfolie in een braadpan. |
4
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
5
Done
10 minuten
|
GroentenSnijd de geschilde wortel, uien en bleekselderij in mooie fijne stukjes. |
6
Done
3 uur
|
OvenDoe een deksel op de braadpan en zet deze 3 uur in de oven, kijk en roer regelmatig. |
7
Done
2 minuten
|
GremolataSnijd de peterselie en knoflook super fijn, rasp de schil van de citroen en roer dit door elkaar. |
8
Done
|
ServerenServeer de Osso Bucco met wat gremolata erover. Je eet het met saffraan risotto, polenta, maar ook aardappelpuree of een stokbroodje is lekker. |