0 0
Italiaanse  Pasta schotel “Tonnato”

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Pasta salade
125 gram Pasta
1 of 2 blikjes Tonijn in olijfolie Tonijn van Princes
40 gram Augurk
40 gram Zilveruitjes
1 Rode paprika
1 kleine Sjalot
Handje doperwten Diepvries
40 gram Mais
2 of meer eieren
2 mini kropjes Romeinse sla
100 gram Cherry tomaten
Naar smaak zout en peper
Tonnato saus
2 blikjes in water of olie Tonijn
3 Ansjovis filets
2 eetlepel ( uitgelekt en afgespoeld Kappertjes
2 eieren Hard gekookt en allleen de dooier
3 eetlepel Olijfolie
1 citroen Citroensap Gezeefd

Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”

Staat de BBQ al klaar?

Cuisine:

Ingredients

  • Pasta salade

  • Tonnato saus

Directions

Share

Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”

Vandaag een speciale post, want nu wij als trotse Princes ambassadeurs hebben wat lekkers lekkers gemaakt met detonijn in blik. Natuurlijk heeft deze tonijn het MSC keurmerk en dat betekent dat het op een verantwoorde manier is gevangen!

We deden mee aan de #receptenruil om de Brabantse visschotel van @Chickslovefood op onze eigen wijze na te maken. Je kunt natuurlijk wel raden dat we hier een Italiaanse twist aan hebben gegeven. Een  verrukkelijke koude pasta salade met een heerlijke tonnato saus. (zonder de Vitello dan)

Absoluut  niet ingewikkeld om te maken, en we moeten eerlijk toegeven.. Delizioso!!
Een super gerechtje en ook ideaal  als heerlijk salade bij de BBQ.

 

 

Steps

1
Done
8 minuten

Pasta koken

Kook je pasta met lepel zout al dente.
Laat uitlekken en afkoelen.

2
Done
7 minuten

Eieren

Kook alle vier eieren hard.

3
Done
5 minuten

Snijden

Snij je sjalotje heel fijn.
Snij je augurken en tomaten in schijfjes.
Snij je zilveruitjes doormidden.
Verhit je diepvries erwtjes met wat heet water, laat uitlekken.
Snij je paprika in kleine blokjes.
Was je Romeinse sla.

4
Done
3 minuten

Mengen

Meng je koude pasta met alle gesneden groenten en schep daarna je blikjes tonijn erdoor.

5
Done
5 minuten

Tonnato saus

Pureer de tonijn, ansjovis, kappertjes en eidooier met een staafmixer, roer er de olijfolie en de helft van je citroensap door.
Proef je saus en doe er voor extra smaak nog meer citroensap en zwarte peper bij.
Wanneer je saus een beetje dik is kun je er wat extra olijfolie of water door doen.

6
Done
1 minuut

Serveren

Leg je hele Romeinse slablaadjes op een mooi bord. Schep je pastasalade daar bovenop en snij je gekookte eitjes in plakjes, leg die er omheen.

Serveer je saus in een bakje ernaast.
Leg wat kappertjes boven op je saus voor decoratie.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Butter chicken uit India
Volkoren wraps
next
Zelfgemaakte volkoren wraps
previous
Butter chicken uit India
Volkoren wraps
next
Zelfgemaakte volkoren wraps

Add Your Comment