Ingredients
-
Pasta salade
-
125 gram Pasta
-
1 of 2 blikjes Tonijn in olijfolieTonijn van Princes
-
40 gram Augurk
-
40 gram Zilveruitjes
-
1 Rode paprika
-
1 kleine Sjalot
-
Handje doperwtenDiepvries
-
40 gram Mais
-
2 of meer eieren
-
2 mini kropjes Romeinse sla
-
100 gram Cherry tomaten
-
Naar smaak zout en peper
-
Tonnato saus
-
2 blikjes in water of olie Tonijn
-
3 Ansjovis filets
-
2 eetlepel ( uitgelekt en afgespoeld Kappertjes
-
2 eierenHard gekookt en allleen de dooier
-
3 eetlepel Olijfolie
-
1 citroen CitroensapGezeefd
Directions
Italiaanse Pasta schotel “Tonnato”
Vandaag een speciale post, want nu wij als trotse Princes ambassadeurs hebben wat lekkers lekkers gemaakt met detonijn in blik. Natuurlijk heeft deze tonijn het MSC keurmerk en dat betekent dat het op een verantwoorde manier is gevangen!
We deden mee aan de #receptenruil om de Brabantse visschotel van @Chickslovefood op onze eigen wijze na te maken. Je kunt natuurlijk wel raden dat we hier een Italiaanse twist aan hebben gegeven. Een verrukkelijke koude pasta salade met een heerlijke tonnato saus. (zonder de Vitello dan)
Absoluut niet ingewikkeld om te maken, en we moeten eerlijk toegeven.. Delizioso!!
Een super gerechtje en ook ideaal als heerlijk salade bij de BBQ.
Steps
1
Done
8 minuten
|
Pasta kokenKook je pasta met lepel zout al dente. |
2
Done
7 minuten
|
EierenKook alle vier eieren hard. |
3
Done
5 minuten
|
SnijdenSnij je sjalotje heel fijn. |
4
Done
3 minuten
|
MengenMeng je koude pasta met alle gesneden groenten en schep daarna je blikjes tonijn erdoor. |
5
Done
5 minuten
|
Tonnato sausPureer de tonijn, ansjovis, kappertjes en eidooier met een staafmixer, roer er de olijfolie en de helft van je citroensap door. |
6
Done
1 minuut
|
ServerenLeg je hele Romeinse slablaadjes op een mooi bord. Schep je pastasalade daar bovenop en snij je gekookte eitjes in plakjes, leg die er omheen. Serveer je saus in een bakje ernaast. |