Ingredients
-
1 1 x recept ragùsaus met doperwten
-
4 Pastei bakjes
-
1 bol burrata
Directions
Italiaanse Ragù Pasteitjes: Een Feestelijk Voorgerecht voor Kerst
Wil je dit jaar iets anders serveren met kerst? Probeer dan deze heerlijke Italiaanse ragù pasteitjes. Perfect als voorgerecht en gegarandeerd een succes bij jong en oud!
Elk jaar vieren we kerst met onze Italiaanse familieleden. Wat begon met een kleine groep is inmiddels uitgegroeid tot een feest met meer dan 20 personen. Een gezellige traditie waarbij we op eerste kerstdag samenkomen bij de Queens thuis. Met zoveel gasten is het belangrijk dat de gerechten eenvoudig vooraf te bereiden zijn, zodat we op de dag zelf niet te lang in de keuken staan.
Een Hollandse twist met Italiaanse flair
Als Nederlandse in een Italiaanse familie kwam ik op het idee om pasteitjes te serveren. Bij ons thuis stonden deze vroeger elk jaar op tafel, maar vaak gevuld met champignons uit blik – niet bepaald spectaculair. Dit jaar geef ik het een Italiaanse twist: pasteitjes gevuld met ragù.
De ragù maak ik op basis van Nonna’s klassieke recept, genaamd nonna’s ragu saus met doperwtjes. Deze pastasaus kan gemakkelijk van tevoren worden bereid, wat ideaal is tijdens de drukke feestdagen. Voor een feestelijk tintje gebruik ik kant-en-klare pasteibakjes in stervorm.
Zo maak je het klaar
Op de dag zelf hoef je alleen de pasteibakjes in de oven te verwarmen. Vul ze met de warme ragù, top af met een schepje romige burrata, en voilà – een feestelijk voorgerecht dat iedereen zal waarderen.
Wat staat er nog meer op het kerstmenu?
Naast deze fantastische Italiaanse pasteitjes serveren we heerlijke antipasti met tomaten konfijt, verschillende bruschetta’s en waarschijnlijk pollo al Marsala (kip in marsalasaus) of een heerlijk Italiaans stoofvlees. Voor het dessert kiezen we tussen een authentieke tiramisu, een spectaculaire cranberry momchoutaart of een verfrissende limoncello-ijstaart.
Met dit menu zit je zeker goed. Fijne feestdagen en smakelijk eten!
Steps
1
Done
|
Ragùsaus makenMaak 1 x het recept Nonna’s ragù saus met doperwtjes. (Zie link in verhaal) |
2
Done
|
Pasteitje |