0 0
Italiaanse ragù pasteitjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 1 x recept ragùsaus met doperwten
4 Pastei bakjes
1 bol burrata

Italiaanse ragù pasteitjes

Een heerlijk voorgerecht met Italiaanse twist!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse Ragù Pasteitjes: Een Feestelijk Voorgerecht voor Kerst

Wil je dit jaar iets anders serveren met kerst? Probeer dan deze heerlijke Italiaanse ragù pasteitjes. Perfect als voorgerecht en gegarandeerd een succes bij jong en oud!

Elk jaar vieren we kerst met onze Italiaanse familieleden. Wat begon met een kleine groep is inmiddels uitgegroeid tot een feest met meer dan 20 personen. Een gezellige traditie waarbij we op eerste kerstdag samenkomen bij de Queens thuis. Met zoveel gasten is het belangrijk dat de gerechten eenvoudig vooraf te bereiden zijn, zodat we op de dag zelf niet te lang in de keuken staan.

Een Hollandse twist met Italiaanse flair

Als Nederlandse in een Italiaanse familie kwam ik op het idee om pasteitjes te serveren. Bij ons thuis stonden deze vroeger elk jaar op tafel, maar vaak gevuld met champignons uit blik – niet bepaald spectaculair. Dit jaar geef ik het een Italiaanse twist: pasteitjes gevuld met ragù.

De ragù maak ik op basis van Nonna’s klassieke recept, genaamd nonna’s ragu saus met doperwtjes. Deze pastasaus kan gemakkelijk van tevoren worden bereid, wat ideaal is tijdens de drukke feestdagen. Voor een feestelijk tintje gebruik ik kant-en-klare pasteibakjes in stervorm.

Zo maak je het klaar

Op de dag zelf hoef je alleen de pasteibakjes in de oven te verwarmen. Vul ze met de warme ragù, top af met een schepje romige burrata, en voilà – een feestelijk voorgerecht dat iedereen zal waarderen.

Wat staat er nog meer op het kerstmenu?

Naast deze fantastische Italiaanse pasteitjes serveren we heerlijke antipasti met tomaten konfijt, verschillende bruschetta’s en waarschijnlijk pollo al Marsala (kip in marsalasaus) of een heerlijk Italiaans stoofvlees. Voor het dessert kiezen we tussen een authentieke tiramisu, een spectaculaire cranberry momchoutaart of een verfrissende limoncello-ijstaart.

Met dit menu zit je zeker goed. Fijne feestdagen en smakelijk eten!

Steps

1
Done

Ragùsaus maken

Maak 1 x het recept Nonna’s ragù saus met doperwtjes. (Zie link in verhaal)
Een heerlijke gehakt tomatensaus. Je zult saus over houden. Dit kun je gemakkelijk invriezen en later met pasta serveren.

2
Done

Pasteitje

Verwarm de pasteitjes voor in de oven.
Vul deze met warme ragù
Hak de bol burrata in stukjes en schep op het pasteitje een halve eetlepel.

Je kunt de pasteitjes ook van te voren vullen en daarna verwarmen in de oven.
165 °C.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
basilicum mayonaise
previous
Basilicum mayonaise
tiramisu rol
next
Tiramisu rol
basilicum mayonaise
previous
Basilicum mayonaise
tiramisu rol
next
Tiramisu rol

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here