0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 gepelde tomaten blikken
500 gr rundergehakt Biologisch
3 wortel
3 stengels bleekselderij
1 ui
1 blikje tomatenpuree
zout en peper naar smaak
Italiaanse ragu saus van Nonna

Italiaanse ragu saus van Nonna

Ben jij klaar voor ons traditionele familie recept?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse Ragu Saus van Nonna – Een Tijdloos Recept

Laten we 30 jaar terug in de tijd gaan. Daar stond ik, José, in de keuken van mijn Italiaanse schoonmoeder, ook wel liefkozend Nonna genoemd. Terwijl de geur van verse ingrediënten door het huis trok, keek ik ademloos toe hoe zij de meest verrukkelijke Italiaanse sauzen bereidde. Eén daarvan was haar iconische ragu. Een recept dat waarschijnlijk al generaties in de familie werd doorgegeven.

Vandaag de dag maakt mijn dochter Mariëlla deze saus met dezelfde liefde en toewijding. Ik hoop stiekem dat zij het ooit weer aan haar kinderen doorgeeft, want het zou zonde zijn als deze culinaire traditie verloren gaat. Daarom delen we dit recept graag met jou. Het is een familiegeheim dat niet alleen onze eettafel siert, maar ook een stukje Italiaanse geschiedenis meebrengt.

Wil jij leren hoe je deze traditionele ragu saus zelf maakt? Lees snel verder en ontdek het geheim van deze authentieke Italiaanse smaak.

Wat is Ragu?

De saus die wij hier in Nederland vaak ‘bolognese saus’ noemen, heet in Italië simpelweg ragu. Let op: als je in Italië bent en je ziet ‘bolognese’ op een menukaart staan, weet je dat je waarschijnlijk in een toeristisch restaurant zit. Authentieke ragu vind je daar niet zomaar!

Deze Italiaanse is dé basis voor veel Italiaanse gerechten, zoals pasta en lasagne. Het geheim? Geduld. Laat de saus lekker lang sudderen, zodat de smaken goed in elkaar trekken. Bij ons thuis maken we altijd een grote pan, zodat er genoeg is om in te vriezen. Zo kun je er meerdere keren van genieten!

Nonna’s Geheimen voor de Perfecte Ragu

Wat maakt deze Italiaanse ragu saus van Nonna zo bijzonder? Nonna gebruikte alleen verse ingrediënten, zoals rijpe tomaten, mals gehakt en een voor de liefhebber een vleugje rode wijn. Omdat de tomaten niet zoals in Italië zijn gebruiken we gepelde tomaten uit blik. Dit recept vraagt om liefde en aandacht. Laat de saus pruttelen terwijl de geur je keuken vult, en je weet zeker dat het eindresultaat fantastisch wordt. Een tip: serveer de ragu niet alleen met spaghetti, maar probeer het ook eens in een klassieke lasagne.

Proef Italië in je eigen keuken

Met dit recept haal je een stukje authentiek Italië in huis. Of je het nu serveert met pasta, verwerkt in een lasagne of invriest voor later, deze saus brengt altijd een glimlach op tafel. Waar wacht je nog op? Duik de keuken in en laat je inspireren door Nonna’s tijdloze ragu.

Probeer ook eens Nonna haar basis tomatensaus en Nonna’s ragu saus met doperwtjes

Steps

1
Done
5

Tomaten zeven

Voor het zeven van tomaten gebruiken wij altijd een groentenzeef.
Wij kopen altijd gepelde tomaten in bulk in en hebben deze dan altijd in de kast staan.
Voor deze saus zeef eerst vier blikken gepelde tomaten

2
Done
5

Fruiten

Snijd het uitje fijn en laat deze langzaam bakken in olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit op hoger vuur aan.
Als het gehakt bijna is aangebakken voeg een klein blikje tomatenpuree toe. Je kunt dit eventueel afblussen met een scheut rode wijn.

3
Done
5

De groenten

Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg dit bij het gehakt.
Laat dit 2 minuten meebakken en dit alles bij de gezeefde tomaten in een grote hapjespan.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Zet op sudderstand dus langzaam vuur en laat dit een uur heel langzaam door koken.
Regelmatig even door roeren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Basis risotto
previous
Basis recept voor risotto
Risotto taart met mozzarella
next
Risotto taart met mozzarella
Basis risotto
previous
Basis recept voor risotto
Risotto taart met mozzarella
next
Risotto taart met mozzarella

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here