0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Gepelde tomaten blikken
500 gr Rundergehakt Biologisch
3 Wortel
3 stengels Bleek selderij
1 Ui
1 blikje Tomaten puree
Royaal Peper Grof gemalen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse ragu saus van Nonna

Italiaanse ragu saus van Nonna

Ben jij klaar voor ons traditionele familie recept?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse ragu saus van Nonna!

Voor de Italiaanse / Siciliaan ragu pasta saus gaan we 30 jaar terug: 30 terug stond ik (José) altijd mee te kijken in de keuken van mijn Italiaanse schoonmoeder. Ook wel Nonna genoemd.

Ik zag daar de meest heerlijke sauzen langskomen en deze ragu kwam regelmatig weer langs.  Alleen  al omdat iedereen dit verrukkelijk vindt. Waarschijnlijk heeft Nonna deze saus jaren geleden weer van haar moeder geleerd.

Mariëlla mijn dochter maakt deze saus nu ook alweer voor een aantal jaar. Zal Mariëlla dit weer leren aan haar toekomstige kinderen? Stiekem hoop ik dat wel, want wat zou het zonde zijn als dit recept uit de familie raakt!

Wij zijn heel trots op deze mooie Italiaanse tradities en daarom willen wij jou graag deze saus leren maken. Dit is een hele eer, want het is natuurlijk ook een beetje een familie recept 😉

De titel van het recept: Bolognese saus, is natuurlijk wel Nederlands vertaald. In Italië heet deze saus al ragu dus pas op als je in Italië deze pasta wilt bestellen. Als er wel een ‘bolognese’ op de kaart staat weet je dus dat je in een touristisch restaurant zit!

Als wij deze saus maken dan maken we ook altijd een hele pan vol. Het voordeel is dat deze pan lekker lang kan laten sudderen en je hebt dan ook direct een paar extra porties over om in te vriezen. Zo kun je er lekker vaak van genieten..

Ps, Deze Italiaanse ragu saus van Nonna is heerlijk bij alle pasta soorten én wij gebruiken deze saus ook altijd voor onze lasagne. Recept vind je op de site.

Steps

1
Done
5

Tomaten zeven

Voor het zeven van tomaten gebruiken wij altijd een groentenzeef.
Wij kopen altijd gepelde tomaten in bulk in en hebben deze dan altijd in de kast staan.
Voor deze saus zeef eerst vier blikken gepelde tomaten

2
Done
5

Fruiten

Snij het uitje in kleine stukjes en laat deze langzaam bakken in olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit op hoger vuur aan.
Als het gehakt bijna is aangebakken voeg een klein blikje tomaten puree toe.

3
Done
5

De groenten

Snij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg dit bij je gehakt.
Laat dit 2 minuten meebakken en dit alles bij de gezeefde tomaten in een grote hapjespan.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Zet op sudder stand dus langzaam vuur en laat dit twee uurtjes heel langzaam door koken.
Regelmatig even door roeren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Basis risotto
previous
Basis recept voor risotto
Risotto taart met mozzarella
next
Risotto taart met mozzarella
Basis risotto
previous
Basis recept voor risotto
Risotto taart met mozzarella
next
Risotto taart met mozzarella

Add Your Comment