0 0
Italiaanse riso al forno

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Ragusaus
250 gram rundergehakt
1 uien
2 blik gepelde tomaten Of 500 ml passata
1 eetlepel
Scheutje olijfolie
naar smaak zout en peper
2 kopjes doperwten
Extra
250 gram Tilda jasmijn rijst
50 gram geraspte parmezaanse kaas
2 bol mozzarella

Italiaanse riso al forno

De perfect Italiaanse rijstschotel!

Cuisine:

Ingredients

  • Ragusaus

  • Extra

Directions

Share

Italiaanse Riso al Forno: De Ultieme Italiaanse Ovenschotel met Gehakt en Jasmijnrijst

Heb je zin in een verrukkelijke Italiaanse ovenschotel voor het hele gezin? Dan is deze rijst uit de oven, oftewel riso al forno, echt iets voor jou! Dit smaakvolle gerecht met gehakt en jasmijnrijst is niet alleen simpel om te maken, maar brengt ook de heerlijke, authentieke smaken van Italië bij je thuis.

Italiaanse Ovenschotel met Rijst – Een Verrassende Afwisseling op Pasta

Denk je bij Italiaans eten meteen aan pasta? Dat is begrijpelijk, want Italianen zijn er gek op. Maar naast al die heerlijke pastagerechten hebben ze ook een schat aan andere recepten, zoals risotto en riso al forno. Deze rijst uit de oven is weer een compleet andere smaakbeleving: een warme, romige schotel die perfect is voor de koudere maanden. Na de zomerse vegetarische variant, gaan we nu voor een verwarmende versie met gehakt. We kunnen maar één ding zeggen: dit smaakt fantastisch!

De Beste Rijst voor Ovenschotels – Jasmijnrijst van Tilda

Je kunt deze gehaktschotel met allerlei soorten rijst maken, maar wij kiezen vandaag voor een heel bijzondere: de Tilda jasmijnrijst. Deze licht geparfumeerde rijstkorrels zijn ideaal voor ovenschotels, omdat ze tijdens het bakken mooi loskomen en een heerlijke textuur behouden. Deze rijst hebben we ook gebruikt in onze khao pad met garnalen en sindsdien zijn we er dol op!

Hoe Maak Je Rijst uit de Oven?

1.Maak de nonna’s ragusaus: Begin met onze authentieke Siciliaanse nonna’s ragu met gehakt en doperwten. Deze volle, rijke saus geeft het gerecht die typische Italiaanse smaak.

2.Voeg de jasmijnrijst toe: Roer de jasmijnrijst door de saus. Doordat de rijst mee gaart in de saus, krijg je een heerlijke, volle smaak die perfect samengaat met het gehakt.

3.Kaas, kaas en nog meer kaas: Roer een goede hoeveelheid Parmezaanse kaas door de saus en voeg een laagje mozzarella toe. Extra mozzarella bovenop maakt de ovenschotel helemaal compleet en zorgt voor die heerlijke, gesmolten kaaskorst waar iedereen van houdt.

4.De oven in: Schuif je riso al forno in de oven en laat alle smaken heerlijk samenkomen.

Tip: Als je wat overhoudt, bak het de volgende dag nog even op. Het smaakt dan vaak nóg beter!

Een Perfect Voorbereid Eenpansgerecht

Deze Italiaanse riso al forno ovenschotel is ideaal om van tevoren klaar te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de ovenschaal in de oven zetten als je gaat eten. Bovendien is dit gerecht perfect voor meal prepping – maak het een dag van tevoren en je hebt de volgende dag een heerlijke, snelle maaltijd.

Steps

1
Done
20 minuten

Ragusaus

Snijd een ui fijn en fruit deze in een laagje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak even aan.
Maak op smaak met royaal zout en peper. Voeg een eetlepel tomatenpuree toe.
Zeef 2 blikken gepelde tomaten en voeg deze toe. Je kunt ook een fles passata gebruiken.
Roer de doperwtjes erdoor en laat de saus 20 minuutjes zachtjes pruttelen.

2
Done
15 minuten

Tilda jasmijn rijst

Spoel de rijst goed met water alvorens je deze bij de saus doet.
Laat het geheel 15 minuutjes zachtjes koken. Je zult zien dat de saus heerlijk vol wordt. Mocht de saus te veel indikken kun je altijd wat heet water toevoegen totdat de rijst in de saus is gekookt.
Roer geraspte Parmezaanse kaas erdoor.

3
Done
4 minuten

Ovenschaal

Schep de helft van de rijstsaus in een ovenschaal. Hierop blokjes mozzarella.
Schep de rest erbij en eindig met plakjes mozzarella.

4
Done
20 minuten

Oven

Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Wanneer de kaas mooi gesmolten is, kan de schaal eruit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sinterklaas slof
previous
Sinterklaas slof
Toscaanse roomsaus
next
Toscaanse roomsaus
Sinterklaas slof
previous
Sinterklaas slof
Toscaanse roomsaus
next
Toscaanse roomsaus

Add Your Comment

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here