Ingredients
-
Ragusaus
-
250 gram rundergehakt
-
1 uien
-
2 blik gepelde tomatenOf 500 ml passata
-
1 eetlepel
-
Scheutje olijfolie
-
naar smaak zout en peper
-
2 kopjes doperwten
-
Extra
-
250 gram Tilda jasmijn rijst
-
50 gram geraspte parmezaanse kaas
-
2 bol mozzarella
Directions
Italiaanse Riso al Forno: De Ultieme Italiaanse Ovenschotel met Gehakt en Jasmijnrijst
Heb je zin in een verrukkelijke Italiaanse ovenschotel voor het hele gezin? Dan is deze rijst uit de oven, oftewel riso al forno, echt iets voor jou! Dit smaakvolle gerecht met gehakt en jasmijnrijst is niet alleen simpel om te maken, maar brengt ook de heerlijke, authentieke smaken van Italië bij je thuis.
Italiaanse Ovenschotel met Rijst – Een Verrassende Afwisseling op Pasta
Denk je bij Italiaans eten meteen aan pasta? Dat is begrijpelijk, want Italianen zijn er gek op. Maar naast al die heerlijke pastagerechten hebben ze ook een schat aan andere recepten, zoals risotto en riso al forno. Deze rijst uit de oven is weer een compleet andere smaakbeleving: een warme, romige schotel die perfect is voor de koudere maanden. Na de zomerse vegetarische variant, gaan we nu voor een verwarmende versie met gehakt. We kunnen maar één ding zeggen: dit smaakt fantastisch!
De Beste Rijst voor Ovenschotels – Jasmijnrijst van Tilda
Je kunt deze gehaktschotel met allerlei soorten rijst maken, maar wij kiezen vandaag voor een heel bijzondere: de Tilda jasmijnrijst. Deze licht geparfumeerde rijstkorrels zijn ideaal voor ovenschotels, omdat ze tijdens het bakken mooi loskomen en een heerlijke textuur behouden. Deze rijst hebben we ook gebruikt in onze khao pad met garnalen en sindsdien zijn we er dol op!
Hoe Maak Je Rijst uit de Oven?
1.Maak de nonna’s ragusaus: Begin met onze authentieke Siciliaanse nonna’s ragu met gehakt en doperwten. Deze volle, rijke saus geeft het gerecht die typische Italiaanse smaak.
2.Voeg de jasmijnrijst toe: Roer de jasmijnrijst door de saus. Doordat de rijst mee gaart in de saus, krijg je een heerlijke, volle smaak die perfect samengaat met het gehakt.
3.Kaas, kaas en nog meer kaas: Roer een goede hoeveelheid Parmezaanse kaas door de saus en voeg een laagje mozzarella toe. Extra mozzarella bovenop maakt de ovenschotel helemaal compleet en zorgt voor die heerlijke, gesmolten kaaskorst waar iedereen van houdt.
4.De oven in: Schuif je riso al forno in de oven en laat alle smaken heerlijk samenkomen.
Tip: Als je wat overhoudt, bak het de volgende dag nog even op. Het smaakt dan vaak nóg beter!
Een Perfect Voorbereid Eenpansgerecht
Deze Italiaanse riso al forno ovenschotel is ideaal om van tevoren klaar te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de ovenschaal in de oven zetten als je gaat eten. Bovendien is dit gerecht perfect voor meal prepping – maak het een dag van tevoren en je hebt de volgende dag een heerlijke, snelle maaltijd.
Steps
1
Done
20 minuten
|
RagusausSnijd een ui fijn en fruit deze in een laagje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak even aan. |
2
Done
15 minuten
|
Tilda jasmijn rijstSpoel de rijst goed met water alvorens je deze bij de saus doet. |
3
Done
4 minuten
|
OvenschaalSchep de helft van de rijstsaus in een ovenschaal. Hierop blokjes mozzarella. |
4
Done
20 minuten
|
OvenZet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. |