0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
150 gram kogelbieftuk of bavette
2 eetlepel Kappertjes
10 groene olijven
10 zon gedroogde tomaten
10 blaadjes verse basilicum
1 Sjalot
naar smaal zout en peper
2 eetlepel Wijn azijn ( balsamico )
20 gram Parmezaanse kaas geraspt
basilicum olie
15 blaadjes verse basilicum
flinke scheut Olijfolie
naar smaak zout en peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse steak tartaar

Italiaanse steak tartaar

De perfecte smaakvolle Italiaanse steak tartaar

Features:
  • Glutenvrij

Ingredients

  • basilicum olie

Directions

Share

Italiaanse steak tartaar!

Tijdens kerst vinden we het heerlijk om iedereen te verrassen met de lekkerste gerechtjes. Natuurlijk niet al te grote porties, want dan kunnen we voor vele gangetjes gaan.  Een Italiaanse  steak tartaar is een perfect keuze om te serveren en je gelooft het of niet, maar deze steak tartaar is natuurlijk op Italiaanse wijze gecreërd. Met het mooiste vlees, olijf, zon gedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en een mooie groene baslicum olie ernaast smaakt ie als de beste die we ooit hebben gegeten. Deze kun je lekker een dagje van te voren klaarmaken zodat de smaken nog intenser worden. wij hebben twee kookringen, een grote en een kleine in elkaar gezet. Het tussen stuk gevuld met de tartaar, zodat je een beetje een kerstbal vorm krijgt. Net weer iets anders..

In huize CookingQueens is het idee om vooral een gezellige kerstsfeer te creëren met een prachtig gedekte tafel, een mooi sprankelende kerstboom en bovenal gezellige gasten. Dat is voor ons geen probleem want de Italiaanse familie die jaarlijks aanschuift is een groot gemeleerd gezelschap. De groep wordt ook steeds groter want er  komen er elk jaar meer nichtjes met vriendjes mee. Voor heel veel gangetjes is gaan is met een groot aantal geen succes. Het zullen meer grote schalen antipasti worden en ovenschalen die van te voren klaar gezet kunnen worden. Qua organisatie is altijd weer een hele toer, maar uit jaren lange ervaring weten we dat het altijd weer goedkomt.

TYPE VLEES

Heb je geen idee wat voor vlees je kunt gebruiken voor een goede steak tartaar vraag advies aan je slager. De slager heeft sowieso altijd een  goede kwaliteit dus met een goede biefstuk kun je al niet fout gaan. Wij gebruiken altijd kogelbiefstuk maar probeer ook eens bavette, die heeft vaak iets meer smaak. Ossenhaas is heel fijn, maar weer iets kostbaarder.

 

Steps

1
Done
3 minuten

Vlees

Snijd het vlees in de meest fijne stukjes. zorg dat het op kamertemperatuur is.

2
Done
2 minuten

Kappertjes, gedroogde tomaat, sjalot, olijf

Snijd de gedroogde tomaatjes, olijf en sjalotje fijn. Spoel de kappertjes af en halveer. Scheur de bas basilicum blaadjes.
Meng dit samen met het vlees. voeg balsamico en ietsje olijfolie, zout en peper naar smaak toe.

3
Done
2 minuut

Basilicum olie

Mix of maal met vijzel, basilicum en olijfolie samen, voeg extra zout en peper naar smaak toe.

4
Done

Serveren

Serveer op een mooi bordje. je kunt een kookring vullen, of twee (grote en kleine ) kookring in elkaar zetten, en het midden gedeelte vullen.
Wat baslicum olie erover, en wat lekkere crackertjes of brood.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Romige Amarula Dom Pedro
previous
Romige Amarula Dom Pedro
Tiramisu affogato
next
Tiramisu affogato
Romige Amarula Dom Pedro
previous
Romige Amarula Dom Pedro
Tiramisu affogato
next
Tiramisu affogato

Add Your Comment