Ingredients
-
150 gram kogelbieftuk of bavette
-
2 eetlepel Kappertjes
-
10 groene olijven
-
10 zon gedroogde tomaten
-
10 blaadjes verse basilicum
-
1 Sjalot
-
naar smaal zout en peper
-
2 eetlepel Wijn azijn ( balsamico )
-
20 gram Parmezaanse kaasgeraspt
-
basilicum olie
-
15 blaadjes verse basilicum
-
flinke scheut Olijfolie
-
naar smaak zout en peper
Directions
Italiaanse steak tartaar!
Tijdens kerst vinden we het heerlijk om iedereen te verrassen met de lekkerste gerechtjes. Natuurlijk niet al te grote porties, want dan kunnen we voor vele gangetjes gaan. Een Italiaanse steak tartaar is een perfect keuze om te serveren en je gelooft het of niet, maar deze steak tartaar is natuurlijk op Italiaanse wijze gecreërd. Met het mooiste vlees, olijf, zon gedroogde tomaatjes, parmezaanse kaas en een mooie groene baslicum olie ernaast smaakt ie als de beste die we ooit hebben gegeten. Deze kun je lekker een dagje van te voren klaarmaken zodat de smaken nog intenser worden. wij hebben twee kookringen, een grote en een kleine in elkaar gezet. Het tussen stuk gevuld met de tartaar, zodat je een beetje een kerstbal vorm krijgt. Net weer iets anders..
In huize CookingQueens is het idee om vooral een gezellige kerstsfeer te creëren met een prachtig gedekte tafel, een mooi sprankelende kerstboom en bovenal gezellige gasten. Dat is voor ons geen probleem want de Italiaanse familie die jaarlijks aanschuift is een groot gemeleerd gezelschap. De groep wordt ook steeds groter want er komen er elk jaar meer nichtjes met vriendjes mee. Voor heel veel gangetjes is gaan is met een groot aantal geen succes. Het zullen meer grote schalen antipasti worden en ovenschalen die van te voren klaar gezet kunnen worden. Qua organisatie is altijd weer een hele toer, maar uit jaren lange ervaring weten we dat het altijd weer goedkomt.
TYPE VLEES
Heb je geen idee wat voor vlees je kunt gebruiken voor een goede steak tartaar vraag advies aan je slager. De slager heeft sowieso altijd een goede kwaliteit dus met een goede biefstuk kun je al niet fout gaan. Wij gebruiken altijd kogelbiefstuk maar probeer ook eens bavette, die heeft vaak iets meer smaak. Ossenhaas is heel fijn, maar weer iets kostbaarder.
Steps
1
Done
3 minuten
|
VleesSnijd het vlees in de meest fijne stukjes. zorg dat het op kamertemperatuur is. |
2
Done
2 minuten
|
Kappertjes, gedroogde tomaat, sjalot, olijfSnijd de gedroogde tomaatjes, olijf en sjalotje fijn. Spoel de kappertjes af en halveer. Scheur de bas basilicum blaadjes. |
3
Done
2 minuut
|
Basilicum olieMix of maal met vijzel, basilicum en olijfolie samen, voeg extra zout en peper naar smaak toe. |
4
Done
|
ServerenServeer op een mooi bordje. je kunt een kookring vullen, of twee (grote en kleine ) kookring in elkaar zetten, en het midden gedeelte vullen. |