0 0
Italiaanse witlof ham kaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 stronkjes Witlof
3 plakjes Prosciutto
200 ml bechamelsaus
2 eetlepel Pesto basilicum
1 bol Mozzarella
Handje geraspte parmezaanse kaas
3 eetlepel Panko

Italiaanse witlof ham kaas

Een geweldige Italiaanse ovenschaal!

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse witlof ham kaas!

Jullie kennen vast die witlof ham kaas rolletjes uit de oven. Echt een typisch Hollands gerechtje. Net als onze witlof salade. Ik denk dat Mariëlla dit nooit gegeten heeft, want eerlijk gezegd kan ik me het niet herinneren dat ik het ooit voor de kinderen heb gemaakt. José is hier mee opgegroeid want ja met haar Nederlandse ouders aten we vaak aardappelen groenten vlees. De witlof uit de oven was in mijn belevenis een heel luxe maaltijd. Waarschijnlijk aten we dit altijd op zondag haha.

Tijd voor een remake maar dan iets meer passen in de Italiaanse stijl. Onze Italiaanse witlof ham kaas heeft een totale make over gehad. En of dit lekker was? Halleluja ongelofelijk lekker! Nu vraag je natuurlijk af wat er Italiaans aan is. We hebben de ovenschaal bedekt met een laagje bechamelsaus. Daarop gekookte witlof die we met parmaham hebben ingewikkeld. Een heerlijke pesto er over heen laten druppelen. Vervolgens natuurlijk afgetopt met lekker veel kaas. Dit keer hebben we mozzarella en parmezaanse kaas gebruikt. Hierop nog wat panko voor een krokant korstje. Nieuwsgierig hoe je dit maakt? Kijk naar dit filmpje!

Nu ben ik wel heel nieuwsgierig of Marielëlla dit gaat maken. Waarschijnlijk in opdracht van haar vriend.

Voor dit gerecht kun je zelfgemaakte basilicum pesto maken en als je wilt hebben we een heel makkelijke recept voor bescamelsaus – 2 soorten.

Witlof

Witlof heeft een licht bittere en knapperige smaak, met een verfrissende en lichtzure smaak. Het kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. In rauwe vorm wordt witlof vaak gebruikt in salades, waar het zorgt voor een knapperige textuur en een licht bitter contrast met andere ingrediënten. Bij het koken kan witlof worden gestoofd, gegrild of gebakken, waardoor de bitterheid afneemt en de natuurlijke zoetheid naar voren komt.

Witlof is een veelzijdige groente die gebruikt kan worden in verschillende gerechten, zoals salades, roerbakgerechten, gratins en stoofschotels. Het is ook een goede bron van vitamine C en K, evenals voedingsvezels

Steps

1
Done
12 minuten

Witlof

Gekookte witlof ongeveer 12 minuten.
Laat vervolgens goed uitlekken in een vergiet.
Snijd de harde kern van het stronkje eruit.
Wikkel de witlof in prosciutto.

2
Done

Bechamelsaus

Maak de bechamelsaus.
Voor zelfgemaakte bechamelsaus (zie link in verhaal)
Doe een dun laagje saus in een ovenschaal.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 195°.

4
Done

Pesto mozzarella parmezaanse kaas

Leg de rolletjes witlof op de bechamelsaus. Hier over wat basilicum pesto.
Plakjes mozzarella en Parmezaanse kaas er overheen.
Eindig met wat panko of paneermeel.

5
Done
30 minuten

Oven

Zet de oven 30 minuten in de voorverwarmde oven van 195°.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
amandelcake met rabarber
previous
Amandelcake met rabarber
Asperge plaattaart met geitenkaas
next
Asperge plaattaart met geitenkaas
amandelcake met rabarber
previous
Amandelcake met rabarber
Asperge plaattaart met geitenkaas
next
Asperge plaattaart met geitenkaas

Add Your Comment