0 0
Italiaanse zuccotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 pak Lange vingers
375 ml Slagroom
1 zakje Klopfix
250 gram Mascarpone
5 eetlepels Cacao poeder
Flinke scheut Amaretto
5 kopjes Espresso
250 gram Vers fruit Aardbeien,bosbessen, frambozen

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaanse zuccotto

Zin in een Italiaanse dessert.

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaanse zuccotto!

Italiaanse desserts zijn het allerlekkerste…vinden wij?

Onze Tiramisu is heel populair, maar vergeet zuppa Inglese niet. Een andere Italiaanse verwennerij is Zuccotto, en ohh als je daaraan begint oehlala, je wilt nooit meer iets anders.
Zuccotto is van origine een toetje uit Florence, met zijn bijzonder mooie ronde vorm. Zuccotto betekent klein pompoentje, en niet omdat er pompoen in zit. Het verhaal is dat het lijkt op de bolling van de Duomo van Florence of het kardinaals mutsje.

Er zijn diverse manieren waarop het gemaakt wordt. Veelal met cake gedrenkt in Alchemeres likeur,  (deze hebben we ook gebruikt voor onze zuppa Inglese) . Het kan als cake worden geserveerd maar ook als ijstaart. Ohh die versie gaan we zeker maken.

Vandaag hebben we gekozen voor een fruitige versie met de bekende Tiramisu smaak. We hadden nog frambozen uit de tuin, en bosbessen met aardbei in de koelkast!

Een feestje was het, en ik denk nu al aan een kerst editie!

 

 

 

 

Steps

1
Done
5 minuten

Likeur mengsel

Meng espresso koffie met amaretto en laat koelen.

2
Done
5 minuten

Schaal bekleden

Bekleed de binnenkant van de schaal met plastic folie.
Dip de lange vingers in het koffie mengsel en bekleed de binnenkant van de schaal.
Druk even stevig aan met wat folie.

3
Done
1 dag

Slagroom

Klop de slagroom samen met een zakje klopfix. Je kunt klopfix gebruiken of melkpoeder( 3eetlepels) ik had beide in huis voor een stevig room.
Roer de mascarpone er goed door.
Meng twee derde met je fruit en doe in het in de schaal.
Meng door de restant room een lepel cacaopoeder en doe boven op de fruit room.
Bedek dit met nieuwe laag lange vingers in koffiemengsel zodat je een dakje krijgt.
Duw een beetje aan zodat het mooi compact is.
Als laatst dek je de Zuccotto af met strak plastic folie en zet 24 uur in de koelkast.

4
Done
5 minuten

Serveren

Keer je schaal op en bord, zodat je mooie bolling tevoorschijn komt. Strooi er cacaopoeder over.
Buon Appetito

5
Done

Tip

Je kunt de lange vingers vervangen door laagje cake. Gesmolten chocolade door je slagroom doen ipv cacaopoeder voor extra smaak.
Ook kun je i.p.v. van vers fruit gehakte amandel of pistache nootjes gebruiken.
Wil je toch een wat stevigere vulling kun je ook mascarpone aan je slagroom toevoegen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Banoffee ontbijttaartje
previous
Banoffee ontbijttaartje
Oud Holland kruidcake
next
Klassiek Kruidcake
Banoffee ontbijttaartje
previous
Banoffee ontbijttaartje
Oud Holland kruidcake
next
Klassiek Kruidcake

Add Your Comment