Ingredients
-
1 pak Lange vingers
-
375 ml Slagroom
-
3 eetlepels MelkpoederHeb je geen melkpoeder gebruik dan 2 zakjes klopfix, of 250 ml mascarpone voor stevigere vulling
-
1 zakje Klopfix
-
5 eetlepels Cacao poeder
-
Flinke scheut Amaretto
-
5 kopjes Espresso
-
250 gram Vers fruitAardbeien,bosbessen, frambozen
Directions
Italiaanse zuccotto!
Italiaanse desserts zijn het allerlekkerste…vinden wij😜
Onze Tiramisu is heel populair, maar vergeet zuppa Inglese niet. Een andere Italiaanse verwennerij is Zuccotto, en ohh als je daaraan begint oehlala, je wilt nooit meer iets anders.
Zuccotto is van origine een toetje uit Florence, met zijn bijzonder mooie ronde vorm. Zuccotto betekent klein pompoentje, en niet omdat er pompoen in zit. Het verhaal is dat het lijkt op de bolling van de Duomo van Florence of het kardinaals mutsje.
Er zijn diverse manieren waarop het gemaakt wordt. Veelal met cake gedrenkt in Alchemeres likeur, (deze hebben we ook gebruikt voor onze zuppa Inglese) . Het kan als cake worden geserveerd maar ook als ijstaart. Ohh die versie gaan we zeker maken.
Vandaag hebben we gekozen voor een fruitige versie met de bekende Tiramisu smaak. We hadden nog frambozen uit de tuin, en bosbessen met aardbei in de koelkast!
Een feestje was het, en ik denk nu al aan een kerst editie!🎄😍
Steps
1
Done
5 minuten
|
Likeur mengselMeng espresso koffie met amaretto en laat koelen. |
2
Done
5 minuten
|
Schaal bekleden |
3
Done
1 dag
|
SlagroomKlop de slagroom samen met 3 eetlepels melkpoeder en een zakje klopfix. Je kunt ook alleen klopfix gebruiken of melkpoeder, ik had beide in huis voor een stevig room. |
4
Done
5 minuten
|
ServerenKeer je schaal op en bord, zodat je mooie bolling tevoorschijn komt. Strooi er cacaopoeder over. |
5
Done
|
Tip |