Ingredients
-
Banketbakkersroom
-
Banketbakkersroom chocolade
-
1,5 pak Lange vingers
-
150 ml Alchermes
-
25 ml Water
-
2 eetlepels Cacao poeder
Directions
Italiaanse Zuppa Inglese.
Italiaanse Zuppa Inglese betekent letterlijk Engelse soep, het is natuurlijk geen soepje maar een verrukkelijk klassiek Italiaans dessert.
Oorspronkelijk kwam dit uit Engeland, gebaseerd op de trifle, een typisch Brits dessert opgebouwd uit laagjes cake, room en wijn.
De Italianen hebben er hun eigen variant van gemaakt, maar dan met een luchtige cakelaag of lange vingers, banketbakkersroom en Alchermes (een dieprode likeur). Later werd er chocolade aan toegevoegd.
Tijdens mijn (José) vakantie in Umbrië aten we een 4 gangen lunch met als toetje dit dessert. Geen idee wat het dessert was, maar we waren aangenaam verrast. De volgende dag heb ik direct de Italiaanse Alchermes likeur gekocht, want dit ligt daar gewoon in de supermarkt.
Het is een zalig dessert, en met die rode lange vingers ziet hebben ook nog eens bijzonder leuk uit. Met onze recept van banketbakkersroom, kan het niet mislukken!
Wie ga jij met dit Italiaanse toetje verrassen?
wanneer je echt fan bent van alle heerlijke Italiaanse desserts dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij hebben namelijk het aller lekkerste authentieke tiramisu gerecht recept, een traditioneel familie recept die regelmatig bij ons op tafel staat. Naast deze verrukkelijke versie kun je helemaal los gaan met een Tiramisu cakerol met rode bessen. Hier verras je echt alle gasten mee. Onze Tiramisu met limoncello en lemoncurd en de Charlotte Tiramisu kersttaart zijn echte feest toppers.
Wil je liever een snelle toetje maken dan kun je ook een keer kiezen voor een panna cotta. Wij hebben een basis Panna cotta die je heel gemakkelijk kan aanpassen met verschillende toppings. Bijvoorbeeld passievrucht panna cotta of panna cotta met aardbei en pistache.
Steps
1
Done
Minuten
|
BanketbakkersroomMaak 500 ml Banketbakkersroom, laat afkoelen |
2
Done
10 minuten
|
Banketbakkersroom met chocoladeMaak Banketbakkersroom 250 ml, en voeg aan t einde 50 gram gehakte pure chocolade toe. |
3
Done
|
Meng de likeur met water in een bakje |
4
Done
|
BodemDoop de lange vingers in de likeur mengsel en leg ze op de bodem van een schaal. |
5
Done
|
Smeer de helft van de |
6
Done
24 uur
|
Koud zettenJe taartje is het allerlekkerste als je deze een nacht in de koelkast zet. |
7
Done
|
Extra infoWij hebben oorspronkelijk De banketbakkers room in een spuitzak op de lange vingers gespoten. Hierdoor heb je veel meer banketbakkers room nodig. |
8
Done
|
TipJe kunt het ook heel leuk in een glaasje serveren waardoor je een leuke laagjes in een glas krijgt. |