Ingredients
-
700 gram Sukade lappen
-
3 Uien
-
250 gram Kastanje champignons
-
1 pot Vleesfond50 ml
-
50 gram Spekjes
-
250 ml Rode wijn
-
Paar eetlepels Bloem
-
3 Laurierblaadje
-
8 Jeneverbes
-
4 Kruidnagel
-
naar smaak zout en peper
-
2 eetlepels Roomboter
-
scheutje Olijfolie
-
1 plak Ontbijtkoek
Directions
Jachtschotel!
Daar is die weer … het oranje pannetje. Also known as een heerlijk pruttel pannetje. Hier is al heel veel in gebakken en gegaard. Het mooie pannetje komt van de kringloop en zeker weten dat dit ergens in Nederland uit een ander keukentje komt en met veel liefde mooie gerechten zijn bereid.
Jaren geleden zag ik in het tijdschrift De Libelle, het jachtschotel recept van Hotel Bakker uit Vorden. Niet wetende dat we ooit daar vlakbij in de buurt zouden gaan wonen. Inmiddels wonen wij al weer vele jaren in het Oosten, en helaas nog nooit daar de jachtschotel beproeft. Dat moet toch maar eens veranderen na de lockdown.
Ik heb het vele malen gemaakt, en inmiddels mijn eigen versie er van gemaakt. Wel heb ik altijd dat plakje ontbijtkoek toegevoegd. Dat is toch wel zo’n lekker zoetje. Wij gebruiken hiervoor sukadelappen maar je kunt ook riblappen Gebruiken. Vraag aan de vragen of hij deze in stukjes snijdt Dit scheelt altijd heel veel werk.
Om het af te maken hoor je deze stoof in een ovenschaal met aardappelen puree en appel te serveren. Wij doen dat niet maar serveren het met een heerlijke aardappel knolselderij puree. Serveer je dit liever met een aardappelpuree dan hebben we een gouden tip. Pureer de gekookte aardappel met Een paar eetlepels roomboter . Pureer dit goed en voeg als laatste een rauw ei door. Direct weer heel goed door roeren en je zult merken dat je een fluweel zachte aardappelpuree krijgt.
Als liefhebbers van pruttel stoofpotjes hebben we nog veel meer heerlijke gerechten. Helemaal perfect voor wanneer de blaadjes van de bomen valt en je snak naar comfort food. Onze topper is Italiaans stoofvlees.
herten sukadestoof, een van onze toppers of Bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!
Steps
1
Done
2 minuten
|
VleesSnijd het vlees in kleine stukjes en wikkel deze door de bloem. |
2
Done
2 minuten
|
Ui, spekSnijd de uien in kleine stukjes. |
3
Done
10 minuten
|
FruitenNeem een braadpan en fruit de uitjes samen met het spek in een scheutje olijf olie en water roomboter. |
4
Done
3,5 uur
|
Oven 180 gradenZet de braadpan met een deksel erop in de oven en laat dit ongeveer 3,5 uur stoven. |
5
Done
2 minuten
|
ServerenHet allerlekkerste is wanneer je de stoof de volgende dag serveert. |
6
Done
30 minuten
|
AfmakenVaak wordt jachtschotel geserveerd in een ovenschaal met daarbovenop een puree en appelringen afgemaakt met wat paneermeel en paar blokjes boter. |