0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
700 gram Sukade lappen
3 Uien
250 gram Kastanje champignons
1 pot Vleesfond 50 ml
50 gram Spekjes
250 ml Rode wijn
Paar eetlepels Bloem
3 Laurierblaadje
8 Jeneverbes
4 Kruidnagel
naar smaak zout en peper
2 eetlepels Roomboter
scheutje Olijfolie
1 plak Ontbijtkoek
Jachtschotel

Jachtschotel

Een verrukkelijk pruttelpotje

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Jachtschotel!

Daar is die weer … het oranje pannetje. Also known as een heerlijk pruttel pannetje. Hier is al heel veel in gebakken en gegaard. Het mooie pannetje komt van de kringloop en zeker weten dat dit ergens in Nederland uit een ander keukentje komt en met veel liefde mooie gerechten zijn bereid.

Jaren geleden zag ik in het tijdschrift De Libelle, het jachtschotel recept van Hotel Bakker uit Vorden. Niet wetende dat we ooit daar vlakbij in de buurt zouden gaan wonen. Inmiddels wonen wij al weer vele jaren in het Oosten, en helaas nog nooit daar de jachtschotel beproeft. Dat moet toch maar eens veranderen na de lockdown.

Ik heb het vele malen gemaakt, en inmiddels mijn eigen versie er van gemaakt. Wel heb ik altijd dat plakje ontbijtkoek toegevoegd. Dat is toch wel zo’n lekker zoetje. Wij gebruiken hiervoor sukadelappen maar je kunt ook riblappen Gebruiken. Vraag aan de vragen of hij deze in stukjes snijdt  Dit scheelt altijd heel veel werk.

Om het af te maken hoor je deze stoof in een ovenschaal met aardappelen puree en appel te serveren. Wij doen dat niet maar serveren het met een heerlijke aardappel knolselderij puree. Serveer je dit liever met een aardappelpuree dan hebben we een gouden tip. Pureer de gekookte aardappel met Een paar eetlepels roomboter .  Pureer dit goed en voeg als laatste een rauw ei door. Direct weer heel goed door roeren en je zult merken dat je een fluweel zachte aardappelpuree krijgt.

Als liefhebbers van pruttel stoofpotjes hebben we nog veel meer heerlijke gerechten. Helemaal perfect voor wanneer de blaadjes van de bomen valt en je snak naar comfort food. Onze topper is Italiaans stoofvlees.
herten sukadestoof, een van onze toppers of Bieflappen in rode saus. Liever iets stoven met kip? Dan hebben we de Pollo alla Cacciatora – jagersstoof. Allemaal smullen!

Steps

1
Done
2 minuten

Vlees

Snijd het vlees in kleine stukjes en wikkel deze door de bloem.
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.

2
Done
2 minuten

Ui, spek

Snijd de uien in kleine stukjes.
Snijd de champignons in vieren.

3
Done
10 minuten

Fruiten

Neem een braadpan en fruit de uitjes samen met het spek in een scheutje olijf olie en water roomboter.
Strooi nu wat zout en peper over het vlees en bak dit samen aan.
Voeg champignon, laurier, kruidnagel en geplette jeneverbessen toe.
Vervolgens blus je het af met rode wijn.
Voeg als laatste het vlees fond toe.

4
Done
3,5 uur

Oven 180 graden

Zet de braadpan met een deksel erop in de oven en laat dit ongeveer 3,5 uur stoven.
Kijk elk uur even in de pan of er nog genoeg vocht in zit, eventueel extra water toevoegen.
Je kunt het vlees ook stoven op het gasfornuis, maar dan op heel zacht vuur .

5
Done
2 minuten

Serveren

Het allerlekkerste is wanneer je de stoof de volgende dag serveert.
Doe de braadpan nog een half uur in de oven samen met een gekruimelde ontbijtkoek.

6
Done
30 minuten

Afmaken

Vaak wordt jachtschotel geserveerd in een ovenschaal met daarbovenop een puree en appelringen afgemaakt met wat paneermeel en paar blokjes boter.
Zet de pan nog een half uur in de oven op 180°.
Wij serveerden er een aardappelpuree met knolselderij.
Het zoete van de selderij smaakt heerlijk hierbij.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gezondere appeltaart
previous
Gezondere appeltaart
Basis tomaten saus
next
Basis tomatensaus
Gezondere appeltaart
previous
Gezondere appeltaart
Basis tomaten saus
next
Basis tomatensaus

Add Your Comment