0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Marinade
1kg Kippenpootjes Je kunt ook een hele kip in stukkjes gebruike
Halve fles Rode wijn
4 Laurierblaadje
2 takjes Rozemarijn
3 teenjes knoflook in plakjes
Overig
4 el Bloem
3 el Boter
Scheut Olijfolie
6 Ansjovis filets
2 Uien
2 middel Wortel
2 stengels Bleekselderij middelgroot
Klein potje Olijven
2 blikken kerstomaten Wij gebruiken die van Mutti
Royaal zout en peper
Brioche brood
500 gram Bloem
8 gram Droge gist
175 ml Volle melk
4 eieren
2 el Roomboter
2 el honing
5 gram Zout
50 gram Rode pesto
50 gram Pesto basilicum
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof

Pollo alla cacciatore – Jagersstoof

Italiaanse gestoofde kippenpootjes, daar maak je iets extra van!

Cuisine:

Ingredients

  • Marinade

  • Overig

  • Brioche brood

Directions

Share

Pollo alla cacciatore – Jagersstoof

Wij weten dat jullie dol op kip zijn dus vandaag weer een Italiaanse versie. De Jagersstoof, of in het; Italiaans pollo alla cacciatore! Door onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl en Miele hebben we de luxe om elke maand in een geweldig mooie keuken te koken. We koken en bakken met de prachtige Miele apparatuur.  Eerder maakten we de varkenswang ragu met pappardelle. Ben jij toe aan een upgrade of nieuwe keuken dan adviseren we je om eens langs gaan bij Keukenspecialisten. Met meer dan zestig vestigingen zit er vast wel eentje bij je in de buurt.

De Italiaanse Jagersstoof valt in de categorie comfort food, zoals jullie weten houden we van volle pannen die urenlang mogen pruttelen voor de lekkerste smaaksensatie. Wanneer je dit gaat maken maak dan lekker veel, tenminste dat doen wij want dit is het perfecte familie gerecht. Speciaal voor deze stoofgerechten hebben ze bij Miele een waanzinnig gourmetpan. Genaamd HUB. Hier bakken wij de kip in aan, die al een nachtje in een wijn marinade inclusief laurier, rozemarijn en knoflook had gelegen. De wijn marinade, extra wortel, bleekselderij, ansjovis, tomaat en olijven voegde we toe aan de kip. Dit samen gaat 1,5 uur in de oven. Natuurlijk kijk je af en toe want je wilt niet dat het teveel indroogt. De oven bevat handige flexibele steunen aan de binnenkant waar door je de HUB makkelijk naar voren kan schuiven. (Flexiclips)
Tegelijkertijd hebben we er een heerlijk brioche broodje bij gebakken. Dit gaat super snel want met combi stoomoven DGC7845 met het automatisch programma; gistdeeg rijzen.

ORIËNTEREN?

In het recept hieronder zullen we de stappen uitvoerig beschrijven. Wil je een keer zelf deze apparaten testen kom langs in het Miele Experience Center, of ga eens kijken bij Keukenspecialisten.nl Hier vind je de allernieuwste keukentrends. Lekker thuis oriënteren?  Vraag snel de belevingsgids aan online,  inclusief  een leuk interview met de CookingQueens!

Steps

1
Done
Minimaal een uur

Kip marineren

Wrijf de kip in met zout en peper.
Voeg de gescheurde laurier, rozemarijn en anderhalve (in plakjes gesneden) knoflook toe.
Voeg de rode wijn erbij en zet dit een uur weg, liever een nacht.

2
Done
10 minuten

Snijden

Snijd de ui, wortel en bleekselderij in kleine stukjes.
Snijd de overige knoflook in plakjes.

3
Done
180 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

4
Done
3 minuten

Kip aanbakken

Haal de kip uit de marinade (MARINADE NIET WEGGOOIEN) en laat even uitlekken.
Dep de kip goed droog met keukenpapier.
Bestuif met bloem (schud overtollige bloem eraf) en bak deze in roomboter en olijfolie aan.
Wij gebruiken een gourmetpan, genaamd HUB 5001- M, hier kun je vlees/kip/vis in bakken op een inductiekookplaat (KM 7564 FL). Met een inhoud van 5 kilo kun je wel 2 kippen tegelijkertijd laten garen.

5
Done
5 minuten

Groenten

Haal de aangebakken kip uit de pan, en bak de wortel, bleekselderij, ui, ansjovis en knoflook 5 minuten in het braadvocht aan.
Vervolgens voeg je het marinade vocht, olijven en blikjes kerstomaatjes toe.
De kip mag erbij.
Wannneer je dit hebt verwarmt is de schaal klaar voor de oven.
Zorg dat de kip bijna onder het vocht staat. Eventueel ietsje water toevoegen.

6
Done
90 minuten

Oven

Plaats de gevulde HUB in de oven. 1,5 uur.
Haak de pan aan de flexiclips, deze steun kun je naar voren trekken zodat je tijdens het garen makkelijk in de pan kan kijken.
Regelmatig checken want het vocht mag niet aanbakken. (eventueel extra vocht toevoegen)

7
Done

Serveren

Verwijder de rozemarijn takjes en eventueel de laurier.
Serveer met het heerlijke brioche brood. Een lekker aardappel pureetje of een groene salade.

8
Done
10 minuten

Brioche brood

Neem 175 ml verwarmde melk (lauwwarm) en voeg gist toe.
Roer dit met een garde en laat 10 minuten staan.

9
Done
8 minuten

Deeg maken

Meng de bloem, zout, honing, drie eieren en het melk mengsel in een deegkom.
Gebruik de deeghaak om 5 minuten mee te kneden.
Voeg er 2 eetlepels zachte roomboter bij en kneed nogmaals 2 tot 3 minuten.

10
Done
20 minuten

Deeg rijzen

Zet de combi stoomoven DGC 7845 op automatische rijsfunctie. Een perfecte manier om supersnel het deeg te laten rijzen.
Heb je geen rijs oven, zet dan het deeg afgedekt met plastic folie op warme plek in het huis.
(60 minuten)

11
Done
3 minuten

Brood maken - Rollen

Rol het deeg uit op een bebloemde ondergrond tot een brede langwerpige lap.
Smeer deze in met pesto. Wij gebruikte twee kleuren pesto.
Rol de lap strak op tot een lange rol.

12
Done

Oven voorverwarmen

Snijd de rol in twee stukken met een scherp mes.
Rol deze over elkaar heen.
Leg deze op een bakblik met bakpapier.
Smeer de krans in met een geklutst ei.
Je kunt er voor kiezen om het brood nog 10 minuten te laten narijzen voor extra rijs.

13
Done
45 minuten

Oven

Het brood mag de oven in.
Wij gebruiken natuurlijk dezelfde oven omdat deze de functie bakken met 30 % stoom heeft. (% kun je zelf instellen)
Houd het brood in de gaten en na 40- tot 45 minuten goudbruine kleur mag het eruit.

14
Done

Tip

Je kunt ook lekkere brioche bolletjes draaien van het deeg. Wanneer je de volgende dag brood over hebt, even roosteren in een bakpan en met wat olijfolie zout en peper overheerlijk!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola
previous
Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola
next
Orecchiette pasta cime di rapa
Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola
previous
Plaattaart met peer parmaham en gorgonzola
next
Orecchiette pasta cime di rapa

One Comment Hide Comments

Goedemorgen,
Wat een mooie recepten. Onlangs hebben wij ook deze Miele Hub 5001 gourmetpan aangeschaft. Weet u misschien of je hier ook het bijpassende brood in kunt bakken of een focaccia b.v.? Bedankt alvast voor uw reactie.

Add Your Comment