1 2
Japanse Gyoza’s met garnalen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram garnalen Gepelde ongekookte
250 gram Spitskool Witte kool kan ook
1 Sjalot
1 stengel Lente ui
Halve rode peper
1 teen knoflook
1 eetlepel geraspte Gember
1 theelepel Soyasaus
1 theelepel Sesamolie
1 eetlepel + eetlepel voor op je bakpapier Maizena
Zout
120 ml Gekookt water
15 stuks Gyoza vellen (10 cm) Deze worden verkocht bij de Toko in pakjes van 45 stuks
Dressing
3 eetlepels Sesamolie
3 eetlepels Rijstazijn
3 eetlepels Soyasaus

Japanse Gyoza’s met garnalen

Kon’nichuwa oftewel hallo Japan

Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Kon’nichuwa oftewel hallo Japan. Hier maken ze de lekkerste Japanse Gyoza’s met garnalen

Gyoza’s, de Japanse dumplings, oftewel potstickers (panplakkers) zijn wereldberoemd. Deze fantastische pakketjes hebben de Japanners afgekeken van  de Chinezen.
De Japanse dumplings worden meestal met een voorverpakt deeg gemaakt dat dunner en kleiner is dan de Chinese voorloper. Ook de vulling is meestal fijner.

De dumplings worden altijd op authentieke wijze eerst in de pan gebakken, voor het korstje en daarna gaar gestoomd, en eventueel opnieuw knapperig gebakken.

Tijdens onze oproep op FB bij de KLM crew, vroegen we welk hapje ze nu erg graag thuis wilde maken, omdat ze niet zoveel vliegen.
Gyoza’s stonden in de top 10!  Superleuk om te maken, en helemaal leuk omdat Mariëlla weer een weekend bij moeder Queen was. Het weekend waren we in Aziatische sferen, want Azië is bij de KLM erg populair.

We hebben ze gevuld met overheerlijke garnalen met bijpassende lokale smaken. Genoten van elke stap, koken, vouwen, bakken en stomen, niet te vergeten de laatste stap: Opeten!
Deze kleine kadootjes op je bord zijn een groot feest, en met het voor verpakte deeg velletjes voor iedereen te maken!?

 

 

 

Steps

1
Done

Gyoza vellen

Ontdooi je vellen, natuurlijk kun je zelf ook deze vellen maken, maar kant en klaar vinden we toch het makkelijkst.
Deze zijn superdun en soepel, en scheuren niet bij het vouwen.

2
Done
5 minuten

Groenten

Snij je kool super fijn, net zoals je sjalotje, lente-ui en peper.
Zout je kool en zet dit even weg in een vergiet
Eventueel vocht kan nu ontsnappen.

3
Done
10 minuten

Vulling mengen

Dep je garnalen droog en snij ze in kleine stukjes.
Voeg je soyasaus, sesamolie,knoflook, gember,maizena, kool, peper en lente-ui bij de garnalen, en roer goed door.
Laat deze smaken goed intrekken, hoe langer des te intenser de smaak.

4
Done
10 minuten

Gyoza vellen vullen

Zet een bakje water klaar.
Bestrijk je randje vd Gyoza vel nat.
Doe wat vulling in het midden en vouw dubbel.
Vouw de ene kant wat plooien voordat je ze dichtplakt.
Door even te oefenen hiermee kom je erachter wat voor jou het meest makkelijk is.
Strooi wat maizena op een plaat , daar zet je je gyoza’s op.
Wanneer er wat tijd tussen het vouwen en koken is dan leg je er even een vochtige handdoek op, anders drogen de randjes uit.

5
Done
10 minuten

Bakken

Een gyoza heeft een mooi gebakken onder kantje. Met de maizena krijg je een lekker krokant korstje.
Neem een koekenpan waarbij een deksel zit.
Doe klein beetje zonnebloemolie in de pan en bak ze aan.
Doe dan 120 ml kokend water in de pan,zodat ze in een klein bodempje water staan.
Deksel op de pan.
Ze gaat ze nu stomen, ongeveer 4 minuten, daarna haal je de deksel eraf en laat de restant water wegkoken.
Wanneer je een stoommandje hebt dan doe je het zelfde. Gyoza’s in het mandje, deksel op het mandje en zo laten stomen.
Beide is goed.

6
Done
2 minuten

Dressing

Maak je dressing van je soyasaus, rijstazijn en sesamolie.
Je kunt ook een chilisaus als dipje gebruiken.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Loempia uit Maleisië
previous
Loempia uit Maleisië
Naan brood
next
Naan brood
Loempia uit Maleisië
previous
Loempia uit Maleisië
Naan brood
next
Naan brood

Add Your Comment