Ingredients
-
250 gram garnalenGepelde ongekookte
-
250 gram SpitskoolWitte kool kan ook
-
1 Sjalot
-
1 stengel Lente ui
-
Halve rode peper
-
1 teen knoflook
-
1 eetlepel geraspte Gember
-
1 theelepel Soyasaus
-
1 theelepel Sesamolie
-
1 eetlepel + eetlepel voor op je bakpapier Maizena
-
Zout
-
120 ml Gekookt water
-
15 stuks Gyoza vellen (10 cm)Deze worden verkocht bij de Toko in pakjes van 45 stuks
-
Dressing
-
3 eetlepels Sesamolie
-
3 eetlepels Rijstazijn
-
3 eetlepels Soyasaus
Directions
Kon’nichuwa oftewel hallo Japan. Hier maken ze de lekkerste Japanse Gyoza’s met garnalen
Gyoza’s, de Japanse dumplings, oftewel potstickers (panplakkers) zijn wereldberoemd. Deze fantastische pakketjes hebben de Japanners afgekeken van de Chinezen.
De Japanse dumplings worden meestal met een voorverpakt deeg gemaakt dat dunner en kleiner is dan de Chinese voorloper. Ook de vulling is meestal fijner.
De dumplings worden altijd op authentieke wijze eerst in de pan gebakken, voor het korstje en daarna gaar gestoomd, en eventueel opnieuw knapperig gebakken.
Tijdens onze oproep op FB bij de KLM crew, vroegen we welk hapje ze nu erg graag thuis wilde maken, omdat ze niet zoveel vliegen.
Gyoza’s stonden in de top 10! Superleuk om te maken, en helemaal leuk omdat Mariëlla weer een weekend bij moeder Queen was. Het weekend waren we in Aziatische sferen, want Azië is bij de KLM erg populair.
We hebben ze gevuld met overheerlijke garnalen met bijpassende lokale smaken. Genoten van elke stap, koken, vouwen, bakken en stomen, niet te vergeten de laatste stap: Opeten!
Deze kleine kadootjes op je bord zijn een groot feest, en met het voor verpakte deeg velletjes voor iedereen te maken!?
Steps
1
Done
|
Gyoza vellenOntdooi je vellen, natuurlijk kun je zelf ook deze vellen maken, maar kant en klaar vinden we toch het makkelijkst. |
2
Done
5 minuten
|
GroentenSnij je kool super fijn, net zoals je sjalotje, lente-ui en peper. |
3
Done
10 minuten
|
Vulling mengenDep je garnalen droog en snij ze in kleine stukjes. |
4
Done
10 minuten
|
Gyoza vellen vullenZet een bakje water klaar. |
5
Done
10 minuten
|
BakkenEen gyoza heeft een mooi gebakken onder kantje. Met de maizena krijg je een lekker krokant korstje. |
6
Done
2 minuten
|
Dressing |