0 0
Kaasfondue met Italiaanse twist

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Italiaanse gehaktballetjes
300 gram Rundergehakt
10 takjes Platte peterselie
2 eetlepel geraspte parmezaanse kaas
Naar smaak zout en peper
1 Kleine eieren
4 eetlepel Paneermeel
1 eetlepel Tomaten puree
Scheut Zonnebloem olie
Nonna’s kippie
400 gram Kipfilets blokjes
1 eieren
Naar smaak zout en peper
+_75 gram Paneermeel
10 takjes Platte peterselie Of gedroogde
Scheut Zonnebloem olie
Extra
1 of 2 zakken Kaltbach fondue kaas Cor grote pan 2 zak
1 of 2 eetlepel Tomaten tapenade
250 gram kleine tomaatjes
Paar stengels Bleekselderij
1 Focaccia Of stokbrood

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kaasfondue met Italiaanse twist

Maak het jezelf gemakkelijk met deze zak kant-en-klare kaasfondue!

Ingredients

  • Italiaanse gehaktballetjes

  • Nonna’s kippie

  • Extra

Directions

Share

Kaasfondue met Italiaanse twist!

Zijn jullie ook zo een fan van kaasfondue? Wij zijn er dol op en José nog iets meer dan Mariëlla. Goed dat Jo de eer had om een lekkere kaasfondue thuis te maken. We moeten eerlijk toegeven dat we dit nog nooit zelf gemaakt hadden. Op één of andere manier zien we er altijd tegenop om zelf een kaasmengsel te maken. Bang dat het mislukt denk ik haha.

Het kwam dus heel goed uit dat we een uitnodiging kregen van Emmikaas om alle Zwitserse kazen te mogen proeven. Het was een super leuke dag waarna we alles wisten over de mooiste en lekkerste kaas uit Zwitserland. Tijd om zelf aan de slag te gaan met de Kaltbach kaasfondue. Het is een verrukkelijke kaasfondue met Italiaanse twist geworden. Geen gedoe met witte wijn en smelt kazen, nee een kant-en-klare zak die al helemaal op smaak is. Bovendien is het super zacht en romig. Een perfecte melange van  vier Kaltbach kazen met waanzinnig veel smaak. Kijk, daar houden we van!

Oké als laatste hebben we er nog wat tomaten tapenade bij gedaan. Zo kun je op eigen manier er nog een extra smaakje aangeven. Een kaasfondue met alleen stokbrood vinden wij altijd een beetje saai. Wij hebben er onze Italiaanse gehaktballetjes en Nonna’s kippie; krokante kipvingers bij geserveerd. Maar alles kan, denk aan tomaatjes en bleekselderij  en natuurlijk een Italiaanse focaccia als brood erbij.

Het leuke van kaasfondue is dat je alle bijgerechtjes zelf kunt verzinnen en daar iets meer aandacht aan kunt besteden. De  verrukkelijke zak met kaasfondue heeft geen aanvulling nodig. Zeker weten dat nu vaker een kaasfondue op tafel hebben.

Je vind deze waanzinnige lekkere kaasfondue bij de kaas speciaalzaken.
Tot slot nog een leuke tip voor wanneer je een fonduepan wilt aanschaffen. De fonduepan is van Princess! Geschikt voor kaasfondue, chocolade-, bouillon-, en oliefondue, dus multi functioneel.

 

Steps

1
Done
20 minuten

Gehaktballetjes

Meng alle ingrediënten en draai er kleine balletjes van.
Bak deze langzaam gaar in een laagje zonnebloemolie.

2
Done
20 minuten

Kip stukjes

Maak een paneermengsel van de paneermeel, fijn gesneden peterselie, zout, peper en parmezaanse kaas.
Kluts een ei en wikkel de kip stukjes door het ei, vervolgens door het paneermengsel.
Bak ze gaar in een laagje zonnebloemolie.

3
Done
2 minuten

Kaltbach kaasfondue

Leg de zak voor gebruik 30 seconden in heet water.
Knip het hele pak open en schenk in de fonduepan.
Verwarm langzaam tot de juiste temperatuur. Roer als laatste de tomaten tapenade door de zachte kaas.
Prik de kip of gehaktballetjes aan een fondue prikker en dip in de kaas.

4
Done

Fonduen

Kies je favorieten groenten en brood om er bij te serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus
Pompoen parmigiana
next
Pompoen parmigiana
previous
Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus
Pompoen parmigiana
next
Pompoen parmigiana

Add Your Comment