0 0
Kaki galette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Deeg
200 gram Bloem
150 gram Roomboter
1 Ei dooier
50 ml Koud water
50 gram Poeder suiker
Snuf Zout
Extra
5 Kaki
100 gram ricotta kaas
1 citroen Citroen rasp
3 eetlepel Pistache nootjes

Kaki galette

De rijpste kaki’s smaken super zoet

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Deeg

  • Extra

Directions

Share

Kaki galette!

Wanneer je ons nog niet zolang kent dan zul je je misschien  afvragen wat een galette is. Je zal denken een typisch Italiaans taartje? Dat dacht ik (José) wel toen Mariëlla deze voor de eerste keer bakte. Niks is minder waar, een galette komt rechtstreeks uit Frankrijk. Deze open taart heeft een super makkelijk deeg en de vulling bepaal je zelf. Het allerleukste van deze taart er rustiek uitziet. De buitenkant van het deeg mag je heel nonchalant omvouwen.
Jo heeft vandaag een kaki galette gemaakt. De oranje kaki heb je vast wel een keer zien liggen in de supermarkt. Nou wij ook en vroegen ons al tijden af wat dit voor mooi oranje  vruchtje was. Je koopt ze altijd wanneer de nog tamelijk hard zijn.  Niet gaan eten want op deze zijn ze zelfs giftig en de smaak is ook niet geweldig. Bij ons duurde het ruim een maand dat ze rijper waren, en hoe rijper hoe lekkerder. Zijn ze mooi rood oranje en kun je ze indrukken dan is het vruchtvlees zacht en eetbaar.
We hebben ze in plakken gesneden op de bodem met ricotta en citroen rasp besmeerde galette.  Verse tijm erover en snel de oven in.

De smaak was geweldig, heerlijk zoet. Deze kaki’s gaan we zeker vaker gebruiken. Inmiddels eten we de kaki met burrata en pistachenootjes.

Liever een hartige galette maken? Kijk eens naar Mariëlla haar tomaten galette, een hartige versie en ohhh wat was dit lekker. De verschillende kleuren tomaat maakte dit ook zo mooi om te zien. Het leuke van de galette dat je deze ook met zoete vulling kan maken. Wil je een keer variëren met dit makkelijk taartje probeer de hartige wortel pompoen galette. Ga je voor zoet dan de mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.

Steps

1
Done
15 minuten

Deeg

Voeg de bloem, snufje zout,suiker, koude boter in stukjes samen in de keukenmachine zodat je een kruimelig deeg hebt.
Voeg het water en de eidooier toe en mix kort. Maak een deegbal in winkel deze in folie en leg in de koelkast 15 minuten. Dit kan ook natuurlijk met de hand.

2
Done
2 minuten

Kaki

Snijd de rijpe kaki in plakken.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden

4
Done
2 minuten

Deeg rollen

Rol het deeg uit op een bebloemd keukenblad tot dat je een ronde vorm hebt.

5
Done
5 minuten

Vullen.

Smeer de bodem in met ricotta tot 3 cm van de rand. Rasp hier een citroen over en leg de plakjes kaki erop.
Strooi er wat gehakte pistache nootjes over.
De buitenrand vouw je dubbel maar binnen.
Kluts het restant eiwit en smeer op de buitenrand.

6
Done
40 minuten

Oven

De galette mag 40 minuten in de oven.
Wanneer deze goudbruin is mag het er uit.

7
Done

Tip

Ook lekker om er een dotje slagroom bij te serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
previous
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
Bruschetta
next
Bruschetta cime di rapa
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
previous
Gevuld bladerdeeg met groene groenten
Bruschetta
next
Bruschetta cime di rapa

Add Your Comment