Ingredients
-
Deeg
-
200 gram Bloem
-
150 gram Roomboter
-
1 Ei dooier
-
50 ml Koud water
-
50 gram Poeder suiker
-
Snuf Zout
-
Extra
-
5 Kaki
-
100 gram ricotta kaas
-
1 citroen Citroen rasp
-
3 eetlepel Pistache nootjes
Directions
Kaki galette!
Wanneer je ons nog niet zolang kent dan zul je je misschien afvragen wat een galette is. Je zal denken een typisch Italiaans taartje? Dat dacht ik (José) wel toen Mariëlla deze voor de eerste keer bakte. Niks is minder waar, een galette komt rechtstreeks uit Frankrijk. Deze open taart heeft een super makkelijk deeg en de vulling bepaal je zelf. Het allerleukste van deze taart er rustiek uitziet. De buitenkant van het deeg mag je heel nonchalant omvouwen.
Jo heeft vandaag een kaki galette gemaakt. De oranje kaki heb je vast wel een keer zien liggen in de supermarkt. Nou wij ook en vroegen ons al tijden af wat dit voor mooi oranje vruchtje was. Je koopt ze altijd wanneer de nog tamelijk hard zijn. Niet gaan eten want op deze zijn ze zelfs giftig en de smaak is ook niet geweldig. Bij ons duurde het ruim een maand dat ze rijper waren, en hoe rijper hoe lekkerder. Zijn ze mooi rood oranje en kun je ze indrukken dan is het vruchtvlees zacht en eetbaar.
We hebben ze in plakken gesneden op de bodem met ricotta en citroen rasp besmeerde galette. Verse tijm erover en snel de oven in.
De smaak was geweldig, heerlijk zoet. Deze kaki’s gaan we zeker vaker gebruiken. Inmiddels eten we de kaki met burrata en pistachenootjes.
Liever een hartige galette maken? Kijk eens naar Mariëlla haar tomaten galette, een hartige versie en ohhh wat was dit lekker. De verschillende kleuren tomaat maakte dit ook zo mooi om te zien. Het leuke van de galette dat je deze ook met zoete vulling kan maken. Wil je een keer variëren met dit makkelijk taartje probeer de hartige wortel pompoen galette. Ga je voor zoet dan de mini appel galette’s of de Franse aardbei-rabarber galette.
Steps
1
Done
15 minuten
|
DeegVoeg de bloem, snufje zout,suiker, koude boter in stukjes samen in de keukenmachine zodat je een kruimelig deeg hebt. |
2
Done
2 minuten
|
KakiSnijd de rijpe kaki in plakken. |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden |
4
Done
2 minuten
|
Deeg rollenRol het deeg uit op een bebloemd keukenblad tot dat je een ronde vorm hebt. |
5
Done
5 minuten
|
Vullen.Smeer de bodem in met ricotta tot 3 cm van de rand. Rasp hier een citroen over en leg de plakjes kaki erop. |
6
Done
40 minuten
|
OvenDe galette mag 40 minuten in de oven. |
7
Done
|
TipOok lekker om er een dotje slagroom bij te serveren. |