Ingredients
-
4 tomaten
-
2 buffalo mozzarella
-
Klein bakje pesto basilicum
-
Scheutje olijfolie
-
Naar smaak zout en peper
-
Takje verse basilicum
Directions
Kerst caprese!
Zoals jullie weten wonen de Queens niet meer samen. José woont in de achterhoek en Mariëlla 150 km verder in Amsterdam. Je begrijpt dat we dagelijks appen en bellen over onze laatste nieuwtjes. Wanneer we iets moois gecreëerd hebben dan sturen we elkaar direct een foto. De reactie op de foto van vandaag was hilarisch: wat leuk mam je hebt een hoofdletter gemaakt van José. Ppfffft je kunt me dan oprapen.
Nee Mariëlla dit is z’on rood wit stokje die altijd in Amerikaanse kerstbomen zit hangen….Tja hoe heten die stokjes eigenlijk? Haha.
Dit moest er dan ook opzoeken en in Amerika noemen ze dit een candy cane . Vertaal dit maar met kerst snoep stokje. Laten we dit recept dan ook maar kerst caprese noemen voor het gemak.
Wij vinden een goede caprese onmisbaar met kerst. Niet alleen met de feestdagen eten we dit. De mooie Italiaanse kleuren en smaken gaan standaard bij ons op de borrelplank. Met een lekkerste buffelmozzarella of een een mooie burrata. Vandaag heb ik gekozen voor een buffel mozzarella omdat je die beter in plakjes kunnen snijden. Lekker met een zelfgemaakte basilicum pesto.
De vorm is natuurlijk een leuk ideetje voor kerst maar er zijn vele manieren om dit te presenteren. We hebben ook een mooie kerstboomversie met reels die je binnenkort tegen zult komen. Nat als nog vele andere lekkere snelle receptjes in de kleuren rood wit en groen. Met een caprese glaasje heb je ook een waanzinnig lekker voorgerecht.
Candy cane
Het echte snoepgoed verhaal achter dit stokje in een J vorm heeft natuurlijk een legende. Het symboliseert een herdersstaf uit de late 17e eeuw. Een koorleider in de kathedraal van Keulen gaf de kinderen deze snoepjes tijdens de traditionele traditionele kerstavond onze rustig te houden. Nu denk ik meteen van snoep goed word je alleen maar druk. Je kunt er wel weer een uur op sabbelen dus waarschijnlijk werkt het prima.
Steps
1
Done
2 minuten
|
Tomaat mozzarellaWas de tomaten en snijd deze in plakjes. Snijd de mozzarella ook in plakjes en laat beide ietsje uitlekken. |
2
Done
2 minuten
|
Basilicum pestoJe kunt zelf een basilicum pesto maken. Klik op de link in het verhaal hierboven voor het recept. |
3
Done
5 minuten
|
Kerst stokjeLeg de plakjes tomaat en mozzarella om en om in de vorm van een J. |
4
Done
|
TipMaak dit gerechtje niet te lang van tevoren. |