1 1
Kerst peperkoekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
115 gr Boter Op kamertemperatuur
100 gr Donkere basterd suiker
80 gr Stroop Pannenkoekenstroop
1 eieren
250 gr Bloem
1 tl Gember poeder
1 tl Kaneel
0,5 tl Gemalen nootmuskaat
0,5 tl Kruidnagel poeder
Een snuf Zout
1 potje simply create glazuur Glazuur Je kunt ook zelf glazuur maken door poedersuiker met water of citroensap te mengen.

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kerst peperkoekjes

Gezellige kerstkoekjes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Kerst peperkoekjes!

Koekjes bakken vind iedereen toch leuk? Of je nou volwassen bent, kindjes hebt of niet, het is gewoon een gezellige bezigheid. Elk jaar maak ik (Mariëlla) wel een keer peperkoekje. Vorig jaar heb ik ze allemaal weggegeven aan mijn schoonfamilie en ook dit jaar zal ik er andere mensen blij mee maken.

De peperkoekjes hebben smaken van gember, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel. Niet té overheersend maar je proeft het goed! De glazuur is met vanille smaak en het versieren is natuurlijk het leukst om samen te doen met je kinderen of kleinkinderen, of zoals ik gewoon alleen haha!

Ga jij deze schattige koekjes ook bakken tijdens kerst?

Steps

1
Done
3 minuten

Suiker mengsel

Meng de stroop, suiker en boter met elkaar tot het een romig mengsel is. Voeg daarna het ei erbij en roer tot deze is opgenomen.

2
Done
3 minuten

Deeg maken

Meng de bloem met de gember, kruidnagel en nootmuskaat poeder en zout. Voeg dit mengsel daarna toe aan de andere ingrediënten. Roer tot dat je een goed deegje hebt. Dit deeg blijft wat plakkerig.
Doe het deeg in plasic folie en laat het zo lang mogelijk rusten. Hierdoor trekken alle specerijen mooi in het deeg. Ik heb het een nachtje in de koelkast gelaten.

3
Done
10 minuten

Vormpjes maken

Rol het deeg uit op een werkblad met goed wat bloem zodat het niet blijft plakken. Steek figuurtjes uit.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

4
Done
16 minuten

Oven

Bak de koekjes in de oven op 160 graden voor 15 minuten

5
Done
10 minuten

Afkoelen en versieren

Laat de koekjes afkoelen (ongeveer 15 minuten) en ga ze versieren. Ik heb de glazuur van simply create gebruikt. Deze hoef je alleen warm te maken en in een spuitzakje te doen. Je kunt ook een boterhamzakje gebruiken en een heel klein puntje eraf knippen om te spuiten.

Enjoy!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pesto Broodkrans
previous
Pesto broodkrans
Osso Bucco
next
Italiaanse Osso Bucco
Pesto Broodkrans
previous
Pesto broodkrans
Osso Bucco
next
Italiaanse Osso Bucco

Add Your Comment