Ingredients
-
115 gr BoterOp kamertemperatuur
-
100 gr Donkere basterd suiker
-
80 gr StroopPannenkoekenstroop
-
1 eieren
-
250 gr Bloem
-
1 tl Gember poeder
-
1 tl Kaneel
-
0,5 tl Gemalen nootmuskaat
-
0,5 tl Kruidnagel poeder
-
Een snuf Zout
-
1 potje simply create glazuur GlazuurJe kunt ook zelf glazuur maken door poedersuiker met water of citroensap te mengen.
Directions
Kerst peperkoekjes!
Koekjes bakken vind iedereen toch leuk? Of je nou volwassen bent, kindjes hebt of niet, het is gewoon een gezellige bezigheid. Elk jaar maak ik (Mariëlla) wel een keer peperkoekje. Vorig jaar heb ik ze allemaal weggegeven aan mijn schoonfamilie en ook dit jaar zal ik er andere mensen blij mee maken.
De kerst peperkoekjes hebben smaken van gember, nootmuskaat, kruidnagel en kaneel. Niet té overheersend maar je proeft het goed! De glazuur is met vanille smaak en het versieren is natuurlijk het leukst om samen te doen met je kinderen of kleinkinderen, of zoals ik gewoon alleen haha!
Ga jij deze schattige koekjes ook bakken tijdens kerst?
we moeten er bij zeggen dat je wel heel veel koekjes maakt met dit recept. Zelf opeten is een geweldig idee. Voor je het weet zijn ze op. Ook leuk is om deze in kleine zakjes te doen samen met wat cranberry en dennentak je eens. Een mooi lintje eromheen en je hebt de perfecte kleine kerst cadeautjes. Deze geef je aan je buren of mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken. Ook leuk om ze op tijdens het kerstdiner op de voorgedrukte borden te leggen.
Hoe maak je liever Italiaanse koekjes? Kijk dan eens naar het super makkelijke amaretti koekjes recept. Dit zijn namelijk de allerlekkerste koekjes uit Sicilië. Gemaakt met amandelmeel.
Steps
1
Done
3 minuten
|
Suiker mengselMeng de stroop, suiker en boter met elkaar tot het een romig mengsel is. Voeg daarna het ei erbij en roer tot deze is opgenomen. |
2
Done
3 minuten
|
Deeg makenMeng de bloem met de gember, kruidnagel en nootmuskaat poeder en zout. Voeg dit mengsel daarna toe aan de andere ingrediënten. Roer tot dat je een goed deegje hebt. Dit deeg blijft wat plakkerig. |
3
Done
10 minuten
|
Vormpjes makenRol het deeg uit op een werkblad met goed wat bloem zodat het niet blijft plakken. Steek figuurtjes uit. |
4
Done
16 minuten
|
OvenBak de koekjes in de oven op 160 graden voor 15 minuten |
5
Done
10 minuten
|
Afkoelen en versierenLaat de koekjes afkoelen (ongeveer 15 minuten) en ga ze versieren. Ik heb de glazuur van simply create gebruikt. Deze hoef je alleen warm te maken en in een spuitzakje te doen. Je kunt ook een boterhamzakje gebruiken en een heel klein puntje eraf knippen om te spuiten. Enjoy! |
6
Done
|
TipVerpakte koekjes in een leuk foliezakje. Samen met bijvoorbeeld dat cranberry en dennentakje, afgesloten met een mooi lintje. Een perfecte klein kerstcadeautje. |
2 Comments Hide Comments
for how many grams of cookies is this?
Hello,
We made almost 30 cookies with this recipe!
When we added all ingredients it will be around 500 gram.
Greetings José