0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 rol bladerdeeg
1 kleine courgette
8 kleine Tomaat
Klein bakje Pesto
Bakje mini mozzarella bolletjes
10 Olijven
Oregano en tijm gedroogde kruiden
1 eieren

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kerstkrans van bladerdeeg

Kerstkrans van bladerdeeg

Een Kerst feestje op tafel

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Kerstkrans van bladerdeeg!

Ohhhh het jaar schiet al weer op, en dat betekent dat we de kerstboom mogen optuigen. Altijd een hele klus vinden wij. Ik (José) zie er altijd een beetje tegenop. De klim naar zolder om al het kerstspul te voorschijn te halen. Na heel wat jaren staan er talloze dozen vol en weet niet echt waar alles in zit. Elk jaar beloof ik mezelf om dit een keer groots aan te pakken en orde te creëren in de chaos. Je snapt het, het moet nog steeds gebeuren. Tja Jo en georganiseerd gaat niet samen. Ik weet bijna zeker dat Mariëlla alles op de rit heeft!

Nouja, voor kerst zijn de Queens tijdens een kookdagje samen aan het koken geslagen. Deze momenten zijn schaars omdat we niet onder het zelfde dak wonen en op 150 km afstand. Een kerstkrans hoort gewoon met kerst op tafel, en vandaag deze verrukkelijke en super makkelijke Italiaanse versie.
Vandaag ook onze eerste Reels samen, best uniek en toch wel handig voor het vouwen van deze kerstkrans. Succes!

Wij hebben de vulling met de mooie Italiaanse kleuren gedaan, Greon, wit en rood,  maar deze krans kun je op elke manier vullen. Denk aan prosciutto, salami. Maar ook lekker met honing geitenkaas , vijg en walnoot.

Nog meer kransen met kerst? De Zalm kerstkrans is een succes nummer. Ook de Pesto broodkrans is super!

KERSTKRANS

Tijdens de kerst zie je vele kerst kransen. Deze wordt vaak opgehangen aan de voordeur. Maar waar komt deze krans toch vandaan? Zoals alles met bijzondere feestdagen heeft dit een betekenis. De krans, een cirkelvorm zonder begin en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van vier seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor) jaar, en symboliseerde het het einde van de winter.

Ook de groene takken van den, laurier, eucalyptus en hulst werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk.

Steps

1
Done
2 minuten

Bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit. Meestal is dit een vierkant. Neem een bord en snijd een ronde ring.
Leg in het midden een bakje van ongeveer 10 cm doorsnee.
Dit wordt de binnen rand.

2
Done
5 minuten

Pesto, tomaat, courgette

Smeer de rand in met pesto. Laat 1 cm van de buitenrand vrij.
Snijd de tomaat en courgette in plakjes. Leg die om en om op de pesto.
Daarop / naast gesneden olijf en mozzarella bolletjes. Eindig met wat gedroogde Italiaanse kruiden.

3
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

4
Done
2 minuten

Binnenring

Verwijder het kommetje, en snijd met een scherp mes 4 strepen.
Deze punten vouw je over de gevulde rand.
De buiten rand vouw je naar binnen toe.

5
Done
30 minuten

Ei en oven

Schuif de krans incl het bakpapier op een bakblik.
Kluts een eitje en smeer met een kwastje het deeg met ei. Zo krijgt de krans een mooi glimmend laagje tijdens het bakken.
Bak af in de oven , ongeveer 30 minuten. Even de oven in de gaten houden, mooi lichtbruin is perfect.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Gesuikerde cranberries
previous
Gesuikerde cranberries
Chocolade koffie panna cotta
next
Chocolade koffie panna cotta
Gesuikerde cranberries
previous
Gesuikerde cranberries
Chocolade koffie panna cotta
next
Chocolade koffie panna cotta

Add Your Comment