Ingredients
-
1 rol bladerdeeg
-
1 kleine courgette
-
8 kleine tomaat
-
Klein bakje pesto
-
Bakje mini mozzarella bolletjes
-
10 olijven
-
Oregano en tijm gedroogde kruiden
-
1 eieren
Directions
Kerstkrans van bladerdeeg!
Ohhhh het jaar schiet al weer op, en dat betekent dat we de kerstboom mogen optuigen. Altijd een hele klus vinden wij. Ik (José) zie er altijd een beetje tegenop. De klim naar zolder om al het kerstspul te voorschijn te halen. Na heel wat jaren staan er talloze dozen vol en weet niet echt waar alles in zit. Elk jaar beloof ik mezelf om dit een keer groots aan te pakken en orde te creëren in de chaos. Je snapt het, het moet nog steeds gebeuren. Tja Jo en georganiseerd gaat niet samen. Ik weet bijna zeker dat Mariëlla alles op de rit heeft!
Nouja, voor kerst zijn de Queens tijdens een kookdagje samen aan het koken geslagen. Deze momenten zijn schaars omdat we niet onder het zelfde dak wonen en op 150 km afstand. Een kerstkrans hoort gewoon met kerst op tafel, en vandaag deze verrukkelijke en super makkelijke Italiaanse versie.
Vandaag ook onze eerste Reels samen, best uniek en toch wel handig voor het vouwen van deze kerstkrans van bladerdeeg. Succes!
Wij hebben de vulling met de mooie Italiaanse kleuren gedaan, Greon, wit en rood, maar deze krans kun je op elke manier vullen. Denk aan prosciutto, salami. Maar ook lekker met honing geitenkaas , vijg en walnoot.
Nog meer kransen met kerst? De Zalm kerstkrans is een succes nummer. Ook de Pesto broodkrans is super! De heerlijke carpaccio krans is ook een simpele maar oh zo leuke krans!
KERSTKRANS
Tijdens de kerst zie je vele kerst kransen. Deze wordt vaak opgehangen aan de voordeur. Maar waar komt deze krans toch vandaan? Zoals alles met bijzondere feestdagen heeft dit een betekenis. De krans, een cirkelvorm zonder begin en eindpunt, symboliseert al sinds de oudheid het leven met zijn eeuwige cyclus van geboorte, groei en afscheid, maar ook de herhaling van vier seizoenen. Met het maken van een takkenkrans, begroette de Germanen zo het nieuwe (voor) jaar, en symboliseerde het het einde van de winter.
Ook de groene takken van den, laurier, eucalyptus en hulst werd gelinkt aan het geloof dat dit de inwoners van het huis zou beschermen tegen ziekte en ongeluk.
Steps
1
Done
2 minuten
|
BladerdeegRol het bladerdeeg uit. Meestal is dit een vierkant. Neem een bord en snijd een ronde ring. |
2
Done
5 minuten
|
Pesto, tomaat, courgette |
3
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200 graden. |
4
Done
2 minuten
|
Binnenring |
5
Done
30 minuten
|
Ei en ovenSchuif de krans incl het bakpapier op een bakblik. |
2 Comments Hide Comments
Kan ik deze krans een dag tevoren maken?
Hoi Claudette,
Dat kan prima! Je kunt het misschien even opwarmen voordat je het serveert maar hoeft niet persé. Fijne feestdagen!
Groet José