Ingredients
-
Basis tomatensaus
-
2 blikken Gepelde tomatenFles passata mag ook
-
2 tenen knoflook
-
10 blaadjes verse basilicum
-
1 eetlepel Herb dipper Sicilia van Oil & Vinegar
-
1 scheutje Olijfolie
-
1 theelepel Zout
-
1 eetlepel Suiker
-
Kippenpootjes
-
1000 gram Kip drumsticks
-
50 gram Pesto al Limone van Oil & Vinegar
-
2 eetlepels Fleur de Sel au Citron Vert van Oil & Vinegar
-
Extra
-
2 bolletjes a 250 gram per stuk Mozzarella
-
100 gram Parmezaanse kaasGeraspt
Directions
Kip drumsticks met Citroenpesto!
Met Pasen wil je de lekkerste gerechten op tafel zetten. Een stukje kip hoort daar natuurlijk helemaal bij.
Super leuk dat wij benaderd werden door Oil & Vinegar. Wij kunnen ons namelijk nog goed herinneren dat we jaren geleden onze eerste olijfolie daar kochten. Een feestje om te winkelen want het assortiment is helemaal op ons lijf geschreven. Nu het shoppen wat lastiger gaat, kun je gelukkig ook online goed terecht.
De producten die wij voor een heerlijk Paasgerecht hebben uitgekozen zijn natuurlijk een prachtige olijfolie maar ook citroenzout, Siciliaanse kruiden en citroenpesto.
Met deze heerlijke Italiaanse producten hebben we verrukkelijke kippenpootjes uit de oven in een tomatensaus gemaakt. De drumsticks zijn gemarineerd in de Pesto al Limone. Samen in de oven met de saus, waarin we natuurlijk de Siciliaanse kruiden hebben verwerkt.
Als bijgerechtje hebben we een broodje met de Pesto al Limone gemaakt. Er gaat namelijk niks boven een goed stuk brood op tafel!
Kortom, een heerlijke eenvoudige ovenschaal die je ook prima van tevoren kan klaarmaken en het is ook zeker bij kids een groot succes.
Oja, deze prachtige ovenschaal komt ook uit het assortiment van Oil & Vinegar. Ze hebben ook superleuke schaaltjes voor op de Paastafel en de borrelplank!
Hier nog wat feitjes over Basilicum.
Basilicum is een klassiek kruid uit de mediterranen keuken. De temperatuur en vochtigheid is daar prima voor dit plantje om goed te groeien. In Nederland is het lastig en is het soms verstandiger om een plantje uit de supermarkt te kopen. Natuurlijk de echte fans proberen het in een zaaibak. Hier heb je minder invloed van de weer omstandigheden en kun je dit tere plantje beter beschermen.
Basilicum smaakt een beetje peperig, met een tikje anijs en kruidnagel. Je kunt het beste de blaadjes, vers of gebruiken. Er zijn wel naar schatting 150 soorten en oorspronkelijk komt het uit Zuid Oost Azië. De huidige naam stamt waarschijnlijk af van het Griekse woord bij ‘basileus’ dat koning betekent. Men noemt het ook daarom wel koningskruid. Van oudsher wordt basilicum gebruikt voor medicinale toepassingen. De antivirale en antibacteriële stoffen in basilicum hebben een ontstekingsremmende en helende werking op wonden.
Heb je heel veel basilicum gekweekt dan plukje het en verwerk je het direct. Invriezen kan ook, maar pureer de blaadjes dan wel eerst even van tevoren. Wij gebruiken de blaadjes het liefst vers omdat deze veel meer smaak hebben dan de gedroogde variant. Een super basis en smaakmaker voor menige recht.
Steps
1
Done
2/3 uur
|
Kip drumsticksSmeer de drumsticks in met de Pesto al Limone. Strooi er een beetje Fleur de Sel met citroen over. Je kunt ook de drumsticks in een plastic zak doen samen met de pesto en het zout en lekker door elkaar husselen. Laat dit een paar uur intrekken, hoe langer hoe beter. |
2
Done
30 minuten
|
TomatensausZeef de tomaten, of doe de passata met alle ingrediënten in een hapjespan. De knoflook doe je er in zijn geheel bij en haal je er later uit. Laat dit samen ongeveer een half uur zachtjes inkoken en de saus is klaar. |
3
Done
10 minuten
|
BakkenBak de drumsticks ongeveer 10 minuten aan in olijfolie of in wat boter. |
4
Done
5 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 200°. |
5
Done
5 minuten
|
Schaal vullenVul de schaal met de tomatensaus en leg de drumsticks om en om in de schaal. |
6
Done
45 minuten
|
OvenZet de schaal in de oven 45 minuten. |
7
Done
|
TipWij serveerden er een verrukkelijk Pesto al Limone brood bij. Heerlijk om de overgebleven saus hiermee te dippen. |