Ingredients
-
2 Kipfilets
-
Scheutje Olijfolie
-
5 eetlepel Roomboter
-
2 teentjes knoflook
-
Naar smaak zout en peper
-
1 theelepel Oregano
-
200 gram Cherry tomaten
-
100 ml Witte wijn
-
1 blokje Kip bouillon
-
200 ml heet water
-
2 eetlepel Kappertjes
-
10 takjes Platte peterselie
-
15 blaadjes verse basilicum
Directions
Kip in tomaat wijn saus!
Hallo, zijn jullie weer klaar voor een heerlijk kip gerecht? Dit is weer zo iets verrukkelijk dat we dit gewoon moeten delen. Kip in tomaat-wijn saus, de naam alleen al doet je toch watertanden? We laten dit graag zien door middel van een reels filmpje zodat je ziet dat dit super snel en gemakkelijk is.
We hebben de dunne kipfilet lapjes door de bloem met oregano gehaald. Zachtjes aan gebakken in boter met olijfolie en een teentje knoflook. De stukjes tomaat hebben we in het bakvet aangemaakt en wijn toegevoegd. Natuurlijk samen met een heerlijke bouillon en kappertjes. Het zuurtje van de wijn zorgt er namelijk voor dat de kipfilet heel langzaam gaard. Gebruik je liever geen wijn. Prima!! Een beetje wijnazijn of citroensap en extra bouillon doet wonderen. De bloem bind dit alles samen tot een meest zalige saus.Vergeet niet de verse kruiden zoals platte peterselie en basilicum. Laat alles 20 minuten sudderen en voila je top gerechtje staat klaar.
Wij aten dit met een lekkere salade, maar een aardappelpuree of pasta past er ook prima bij.
Kip
Wat is dat toch dat deze onze kip gerechten zo waanzinnig populair zijn. Vaak zijn ze makkelijk te maken. Het idee van dit deze schaal was naar aanleiding van onze Kip piccata. De basis is het zelfde alleen als zuurtje hebben toen extra citroensap toegevoegd. Wat ook helpt om kipfilet mals te krijgen is er even een paar klappen op te geven. Wij gebruiken altijd een deegroller hiervoor. Hiermee bewerk je de vezels waardoor je stukje kip extra mals wordt. Haha nooit te oud om te leren.
Wanneer je ook zo dol bent op deze comfort food kipgerechten probeer eens de Kip Puttanesca, Normandische kip met appel. Een ander favorietje is Gevulde kip in tomaten roomsaus. De meest populaire online is Kip Marsala – pollo al Marsala. Waarom dat is? Maak het maar snel dan snap je het!:)
Steps
1
Done
|
KipfiletSnijd de kip in dunne plakjes. Leg de plakjes tussen plastic folie en sla ze nog platter. |
2
Done
5 minuten
|
Bloem oregano zout peperStrooi wat zout, peper en oregano over de kipfilet. |
3
Done
10 minuten
|
Olijfolie boter knoflookMet een scheutje olijfolie, 2 gehalveerde knoflook tenen en twee eetlepel roomboter bak je de kipfilet in een paar minuten zachtjes aan. Voeg tijdens het bakken een paar lepels roomboter toe. |
4
Done
3 minuten
|
TomatenHalveer de kleine tomaatjes. |
5
Done
20 minuten
|
SudderenDe kip inclusief het sap mag we bij. |
6
Done
|
ServerenServeer de zacht gegaarde kip vanuit de pan of mooi bord. |
7
Done
|
TipGebruik je liever geen wijn in de saus dan stellen wij voor om meer bouillon te gebruiken. |