0 0
Kip in tomaat wijn saus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
Scheutje Olijfolie
5 eetlepel Roomboter
2 teentjes knoflook
Naar smaak zout en peper
1 theelepel Oregano
200 gram Cherry tomaten
100 ml Witte wijn
1 blokje Kip bouillon
200 ml heet water
2 eetlepel Kappertjes
10 takjes Platte peterselie
15 blaadjes verse basilicum

Kip in tomaat wijn saus

Zacht gegaarde kip in waanzinnige saus

Ingredients

Directions

Share

Kip in tomaat wijn saus!

Hallo, zijn jullie weer klaar voor een heerlijk kip gerecht? Dit is weer zo iets verrukkelijk dat we dit gewoon moeten delen. Kip in tomaat-wijn saus, de naam alleen al doet je toch watertanden? We laten dit graag zien door middel van een reels filmpje zodat je ziet dat dit super snel en gemakkelijk is.

We hebben de dunne kipfilet lapjes door de bloem met oregano gehaald. Zachtjes aan gebakken in boter met olijfolie en een teentje knoflook. De stukjes tomaat hebben we in het bakvet aangemaakt en wijn toegevoegd. Natuurlijk samen met een heerlijke bouillon en kappertjes. Het zuurtje van de wijn zorgt er namelijk voor dat de kipfilet heel langzaam gaard. Gebruik je liever geen wijn. Prima!!  Een beetje wijnazijn of citroensap en extra bouillon doet wonderen.  De bloem bind dit alles samen tot een meest zalige saus.Vergeet niet de verse kruiden zoals platte peterselie en basilicum. Laat alles 20 minuten sudderen en voila je top gerechtje staat klaar.
Wij aten dit met een lekkere salade, maar een aardappelpuree of pasta past er ook prima bij.

Kip

Wat is dat toch dat deze onze kip gerechten zo waanzinnig populair zijn. Vaak zijn ze makkelijk te maken. Het idee van dit deze schaal was naar aanleiding van onze Kip piccata. De basis is het zelfde alleen als zuurtje hebben toen extra citroensap toegevoegd. Wat ook helpt om kipfilet mals te krijgen is er even een paar klappen op te geven. Wij gebruiken altijd een deegroller hiervoor. Hiermee bewerk je de vezels waardoor je stukje kip extra mals wordt. Haha nooit te oud om te leren.

Wanneer je ook zo dol bent op deze comfort food kipgerechten probeer eens de Kip Puttanesca, Normandische kip met appel. Een ander favorietje is Gevulde kip in tomaten roomsaus. De meest populaire online is Kip Marsala – pollo al Marsala. Waarom dat is? Maak het maar snel dan snap je het!:)

Steps

1
Done

Kipfilet

Snijd de kip in dunne plakjes. Leg de plakjes tussen plastic folie en sla ze nog platter.

2
Done
5 minuten

Bloem oregano zout peper

Strooi wat zout, peper en oregano over de kipfilet.
Haal de plakjes door de bloem.
Doe deze stap direct voordat je het gaat bakken.

3
Done
10 minuten

Olijfolie boter knoflook

Met een scheutje olijfolie, 2 gehalveerde knoflook tenen en twee eetlepel roomboter bak je de kipfilet in een paar minuten zachtjes aan. Voeg tijdens het bakken een paar lepels roomboter toe.
Na het bakken verwijder je de knoflook tenen ( weggooien) en haal je de kip uit de pan.
Zet apart.

4
Done
3 minuten

Tomaten

Halveer de kleine tomaatjes.
Deze mogen 1 minuut aangebakken worden in het bakvet.
Voeg de wijn toe en na een minuut mag de bouillon( heet water + bouillonblokje) erbij.
Aangevuld met afgespoelde kappertjes en fijn gesneden peterselie en basilicumblaadjes.

5
Done
20 minuten

Sudderen

De kip inclusief het sap mag we bij.
Laat het geheel 20 minuutjes heel zachtjes sudderen met een deksel op de pan.
Af en toe even kijken of de kip niet aanbakt.
Je kunt iets meer bouillon toevoegen voor meer saus.

6
Done

Serveren

Serveer de zacht gegaarde kip vanuit de pan of mooi bord.
Heerlijk met een simpele Romeinse krokante sla, een aardappel puree of verse tagliatelle.

7
Done

Tip

Gebruik je liever geen wijn in de saus dan stellen wij voor om meer bouillon te gebruiken.
Voeg wel een klein beetje wijn azijn of citroensap toe want dat bevordert de zachte garing van de kip.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Bruschetta met rode pesto
previous
Bruschetta met rode pesto
next
Gekruide parmezaan aardappels
Bruschetta met rode pesto
previous
Bruschetta met rode pesto
next
Gekruide parmezaan aardappels

Add Your Comment