0 0
Kip ‘Marry Me’

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 Kipfilets
4 eetlepel Bloem
Naar smaak zout en peper
1 theelepel Knoflookpoeder
3 eetlepel Roomboter
300 ml heet water
1 Kip bouillonblokje
1 eetlepel Italiaanse kruiden
10 blaadjes verse basilicum
2 tenen knoflook
1/2 theelepel Chili poeder Of flakes
150 ml Slagroom Houdbare
Handje geraspte parmezaanse kaas
10 Zongedroogde tomaatjes

Kip ‘Marry Me’

Ga jij dit maken voor je grote liefde?

Features:
  • Pittig
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Wat maakt deze kip Marry Me zo bijzonder? Laten we beginnen te zeggen dat dit kippie zo’n beetje de lekkerste kip is die we in tijden gemaakt hebben. Wat natuurlijk opvalt is de naam.

Trouw met me

Kip ‘Marry me’ is echt de naam van dit gerecht en het kan niet missen maar het is een Siciliaans gerecht. Toen ik het recept aan Mariëlla liet zien moest ik wel lachen om haar reactie. Zit er een trouwring verstopt in de deze kip? Nou nee, die hebben we er niet in kunnen vinden. Wat we wel geloven is dat wanneer je deze zalige kip voor je grote liefde maakt deze je direct ten huwelijk zal vragen!

Verrukkelijke roomsaus

Deze romige kip komt uit Sicilië en is het meest makkelijke kipgerecht ever. Nadat je de dun geslagen kipfilet even hebt aangebakken in de roomboter haal je ze weer even uit de pan. Wel eerst even met zout en peper en door de bloem halen. Vervolgens fruit je zachtjes fijngesneden knoflook aan met Italiaanse kruiden en wat chili poeder. Tja met deze spice krijg je je liefde in vuur en vlam. Ben je nog niet overtuigd? Kijk dan snel het filmpje.

Al wat rest is wat kippenbouillon, room en de lekkerste parmezaanse kaas. Tenslotte mag de gebakken kip weer terug in de pan samen met een handje zongedroogde tomaatjes. Tenslotte laat je alles samen twintig minuten zachtjes pruttelen voor optimale smaak belevening. Serveren met verse pasta, een lekker aardappel pureetje of rijst. Liever wat minder koolhydraten dan past een Romeinse salade er  prima bij. Buon Appetito!

Nog meer lekkere romige gerechten

Wist je dan van Sicilië de allerlekkerste kip recepten komen. Probeer eens onze kip Marsala -pollo al Marsala niet voor niets ons meest  populaire recept.  We hebben ook de Kipgehaktballetjes in Marsala roomsaus. Kip in tomaat wijn saus en net zo’n makkelijk en smakelijk kippie. Kip Puttanesca en kip arrabbiata wil je ook een keer proberen. Tja misschien iets te veel keus?

Steps

1
Done

Voorbereiding

Het snelste werkt wanneer je alle ingrediënten klaarzet.

2
Done
5 minuten

Kipfilet

Snijd twee kipfilets in dunne plakken.
Leg dit tussen bakpapier en sla ze plat met een deegroller.
Strooi er zout en peper over en wentel de kip door de bloem met een theelepel knoflook poeder.

3
Done
4 minuten

Bakken

Bak de kipfilet in roomboter.
2 minuten aan elke kant.
Haal de kip uit de pan en zet apart.

4
Done
5 minuten

Knoflook en kruiden

Fruit de fijngesneden knoflook aan in extra roomboter samen met 1 eetlepel Italiaanse kruiden en halve theelepel chilipoeder of flakes.
Blus af met kippenbouillon.
Voeg de room en parmezaanse kaas toe.
De kip mag terug samen met een handje fijn gesneden zongedroogde tomaatjes en verse blaadjes basilicum.

5
Done
20 minuten

Garen

Laat de kip ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen in de saus.
Wanneer de saus te dik wordt voeg er extra bouillon bij.

6
Done

Serveren

Serveer met extra peterselie erover. (Optioneel)
Heerlijk bij aardappelpuree, pasta of rijst. Een gewone salade van Romeinse sla is ook heerlijk.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Valentijns wafels
previous
Valentijns wafels
Pizza stengels
next
Pizza stengels
Valentijns wafels
previous
Valentijns wafels
Pizza stengels
next
Pizza stengels

Add Your Comment